Emekli promosyonları ile ilgili önemli karar!

Türkiye Bankalar Birliği'nden yapılan açıklamada, "Promosyon ödemesi taahhütname verme süresi 30 haziran 2020 tarihine kadar olan emeklilerden herhangi bir onay beklenmeksizin promosyon tutarlarının hesaplarına yatırılmasına karar verilmiştir" denildi.

Emekli promosyonları ile ilgili önemli karar!
Emekli promosyonları ile ilgili önemli karar!
GİRİŞ 19.03.2020 14:13 GÜNCELLEME 19.03.2020 16:48
Bu Habere 22 Yorum Yapılmış

Türkiye Bankalar Birliği promosyon taahhütnamesi vermeyen emekliler promosyon tutarlarının yatırılacağını açıkladı. Ayrıca maaş hesaplarını başka bankaya taşımak isteyenlere de kolaylık sağlanacağı açıklandı.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk promosyon ödemeleri ile ilgili açıklama yaparak, Koronavirüs tedbirleri kapsamında emekli promosyonunda taahhüt şartını geçici olarak kaldırıldığını duyurdu.

 

TBB'den yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Sosyal Güvenlik Kurumu ile bankalar arasında imzalanan protokol kapsamında emeklilere promosyon ödemesi taahhütname onayı alınmak koşuluyla yapılmaktadır.
Onay bankalar tarafından şube dışı kanallardan (ATM, İnternet/Mobil Bankacılık, SMS, Müşteri İletişim Merkezi) alınabilmekle birlikte, emeklilerimizin yoğunlukla banka şubelerini ziyaret ederek onay verdikleri görülmektedir.

 

Son dönemde yaşanan koronavirüs salgını nedeniyle, risk grubu içerisinde yer alan emeklilerimizin toplu taşıma gibi kalabalık ortamlara girerek sağlıklarını tehlikeye atmalarını önlemek amacıyla Promosyon ödemesi taahhütname verme süresi 30 Haziran 2020 tarihine kadar olan emeklilerden herhangi bir onay beklenmeksizin promosyon tutarlarının hesaplarına yatırılmasına karar verilmiştir.

Diğer taraftan maaşını farklı bankaya taşımak isteyen emeklilerin promosyonlarını kıstelyevm iade etmek koşulu ile maaşlarını aktarma hakkı her zaman saklı tutulacaktır."

YORUMLAR 22
  • Mustafa Yılmaz 4 yıl önce Şikayet Et
    Bankalar en az 625 TL verirken postane 375 TL veriyor bu nasıl bir iştir
    Cevapla
  • Mustafa arslan 4 yıl önce Şikayet Et
    2021 de olan promasyon ödemeleri niye birlikte yapılmıyor ayrıca 1500 aylık alanlara niye zam yapılmıyor bu emaklilerin hiç kredi borcu yokmu kiraları elektrik ve su TLF vesaire borçları yokmu 1500 1600 olan aylıklar yetiyomu yani
    Cevapla
  • Nurhan Topçu 4 yıl önce Şikayet Et
    Çok basit meseley büyütüp günlerce kamuoyunu meşkul ediyoruz.Boş yere oysa çalışarak veya emekli aylık alan herkes.EŞİT OLMALI MALDIĞI MAAŞ % 5 6 NEYSA ORAN VE SÜRE BELİRLE VER HERHESE ADALETLİ OLSUN.BANKANINDA ÖZELİ TÜZELİ KALMASIN.
    Cevapla
  • dursun 4 yıl önce Şikayet Et
    burda bir sorun var. bankaların kimisi 750tlden yukarı çıkmıyor. bilhassa devlet bankaları. diğerleri 1000tlden 1250tlye kadar veren var. aslında bu bile az. o kadar emekli devlet bankalarından kaçıyor. diğer bankalar tercih ediliyor. aradaki 500tl farkı devlet bankalarıda versin ,devlette kalınsın ama banka yanaşmıyor. sıkıntı burada.
    Cevapla
  • Vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    bize nisan 3 te bir önceki bitene kadar alamazsınız denildi. gün içinde sürekli baktım. hiç bişey yatmamış
    Cevapla
  • Sevgi Çalış 4 yıl önce Şikayet Et
    Alınır. Benden 19 tl kestiler deniz banktan finansa taşıdım (sözleşmem nisanda bitecekti ben şubat sonunda taşıdım
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle