Tüm kurumlar seferber oldu! Yüz binlerce maske üretiliyor

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun talimatı üzerine koronavirüs tedbirleri kapsamında Jandarma Genel Komutanlığına bağlı dikimevinde maske üretimine başlandı. Meslek liseleri ise bir haftada 500 bin maske üretti.

GİRİŞ 29.03.2020 09:58 GÜNCELLEME 29.03.2020 16:18
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Maskeler, Jandarma Lojistik Komutanlığı bünyesindeki atölyede üretiliyor.

 

 

Tek kullanımlık maskelerin üretimi için 3 vardiya halinde 40'ar personelin gece-gündüz çalıştığı atölyede, 50'şer paket halinde hazırlanan maskeler kolluk güçleri, AFAD, Vefa Sosyal Destek Grubu'nun hizmetine sunuluyor.

Maskelerin dağıtımı il jandarma komutanlıkları, il emniyet müdürlükleri ve valilikler aracılığıyla yapılacak.

 

 

"GÜNDE 100 BİN MASKE ÜRETİLİYOR"

Jandarma İkmal Yarbay Jandarma Dikimevi Müdürü Talat Aysal, yaptığı açıklamada, dikimevinde günde 100 bin maske ürettiklerini söyledi.

Maskelerin hijyen kurallarına göre paketlendiğini anlatan Aysal, ürünlerle öncelikle jandarma, emniyet, sahil güvenlik ve Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı ile Vefa Sosyal Destek Grubu'nun ihtiyaçlarının karşılanacağını açıkladı.

Aysal, üretilen maskelerin bir kısımını da Sağlık Bakanlığına göndereceklerini kaydetti

MESLEK LİSELERİ BİR HAFTADA 500 BİN MASKE ÜRETTİ

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "Meslek liselerimiz, bir hafta gibi kısa sürede 500 bin maske üretti. Üretilen maskeleri il müdürlerimiz ağırlıklı olarak sağlık kurumlarına iletti" dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı, meslek liselerinde cerrahi maske üretmek için pilot iller seçmiş ve gerekli yatırımları yaparak üretime geçmişti.

Bu kapsamda, 21 ilde 37 mesleki ve teknik Anadolu lisesinde cerrahi maske üretilmeye başlandı. Meslek liseleri bir haftada 500 bin maske üretti.

ÜRÜN KAPASİTESİ VE ÇEŞİTLİLİĞİ ARTIYOR

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, meslek liselerinin böylesine zorlu bir süreçte her geçen gün üretim kapasitesini ve ürün çeşitliliğini artırmak için çalıştığını anlattı.

İl müdürlerinin, okul yöneticilerinin, öğretmenlerin ve öğrencilerin bu gayretinin her türlü takdirin ötesinde olduğunu vurgulayan Selçuk, şunları kaydetti:

"Üretimin en yoğunlaştığı alanlar, temizlik, dezenfeksiyon ürünleri ve maske. Cerrahi maske üreten meslek liselerimiz bir hafta gibi kısa sürede 500 bin maske üretti. Meslek liselerimizde üretilen ürünlerin dağıtımı illerde valilerimizin koordinasyonlarında ihtiyaç duyulan noktalara ulaştırılıyor. Üretilen maskeleri il müdürlerimiz ağırlıklı olarak sağlık kurumlarına ilettiler. Meslek liselerimiz, maske taleplerine yetişmek için yoğun üretim çalışmalarına devam ediyor."

ÜRETİM SÜRECİNE YENİ OKULLAR DA KATILACAK

Ziya Selçuk, gelecek hafta maske üretim sürecine yeni okulların da katılacağına işaret ederek, "Dolayısıyla daha önce açıkladığımız ayda 2 milyon cerrahi maske üretim kapasitesini aşabileceğiz." değerlendirmesinde bulundu.

 
 

YORUMLAR 2
  • 74. 4 yıl önce Şikayet Et
    25 kuruş olan en basit maske 3 tl nereye gidiyor bu kadar üretilen maskeler.Fiyatlar neden düşmüyor.Vatandaş normal fiyattan maskeye erişemiyorsa kendini nazıl koruyacak.Tedbir alınmalı
    Cevapla
  • Birdost 4 yıl önce Şikayet Et
    Hergun 20-30 milyon maskenin kullanılacağı TÜRKİYE için daha çok ve maske olabilecek kumaşlardan üretilmelidir.Orta kısımlarına Su geçirmez ( Meltblown ) denilen Nonewovan kumaş kullanılmalı. BFE, PFE özelliklerini taşımalı, üreticileri devlet bu konu da yönlendirmeli. Tabiki en önemlisi bu tarz kumaşın ülkemizde yeterince üretilebiliyor olması. Ayrıca, lastik ve burun telinin de üretilmesi ya da temin edilmesi gerekmektedir. N95 denilen maskenin en üst seviyesinin ( özellikle filtresinin) ülkemizde üretilebilmesi sağlanmalıdır.
    Cevapla