THY yönetimi 3 aylık maaşlarından vazgeçti

Koronavirüs salgını nedeniyle neredeyse tüm uçuşlarını durdurmak zorunda kalan Türk Hava Yolları'nda Yönetim Kurulu üyeleri 3 aylık maaşlarından vazgeçti. Üyeler ve üst düzey yöneticiler aynı zamanda, benzin, yol ve köprü geçiş ücretlerini de kendileri ödeyecek. Sembolik de olsa milyon liralık bir gider kalemi bu mücadalede şirket kasasında kalmış olacak

THY yönetimi 3 aylık maaşlarından vazgeçti
THY yönetimi 3 aylık maaşlarından vazgeçti
GİRİŞ 29.03.2020 13:49 GÜNCELLEME 29.03.2020 15:41
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

Dünyanın en çok noktasına uçuş yapan havayolu şirketi iken koronavirüs salgını sonrası Türkiye'de sadece büyük şehirlere uçuşlar dışında tüm uçuşlarını durduran Türk Hava Yolları'nda Yönetim Kurulu flaş bir karara imza attı.  

 

 

Şirket yönetim kurulu üyeleri 3 ay maaş almayacak ve yönetici düzeyindeki kişilerin de benzin, yol ve köprü ücretleri kendileri tarafından karşılanacak.

Sembolik de olsa THY’nin verdiği mücadele mesajı ise ekonomi çevrelerinde olumlu karşılandı. Zira yönetim kurulu üyeleri ikramiyeler hariç net 20 bin TL civarında bir aylık gelir elde ediyor. Yani 3 ayda 500 bin liralık bir tutarı yönetim THY’de bırakmış olacak. Diğer ulaşım giderleri de hesaplandığında belki de milyonluk bir katkı korona ile mücadele için mesaj niteliğinde bilançoda kalacak.

 

 

YORUMLAR 19
  • Ali29 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu ülkede yaşıyorlarsa bu ülkenin kaymağını yiyip nimetlerinden şu ana kadar faydalandılarsa, bu ülkenin milletin sırtından bir yerlere geldilerse evet efendim mecburlar. Şimdi de herkes elini taşın altına koyacak. Kimler koyacak zenginler, kodomanlar milyon dolar maaş alanlar laylada marmarisde bodrumda fındık kıran herkes gerekirse bu kriz bitene kadar hiç ödenek almayacaklar. Hatta bırakın gönüllü olarak hibe etmeyi gerektiğinde devlet mal varlıklarına da el koyabilir dua edelim işler o vadeye varmasın.
    Cevapla
  • Knn 4 yıl önce Şikayet Et
    Herkimseler helal olsun sembolikmiş napsın adam maaşından feragat ediyor
    Cevapla
  • Vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    Adamlar mecburmu maaşlarını hibbe etmeye. Karınca kararınca her kes elinden geleni yapmaya çalışıyor ama bazı çok bilmişler klavye başında ahkam kesip bol keseden sallıyorlar. O bol keseden sallayanlar yolda bir dilenci gördüklerinde koşarcasına ordan uzaklaşıyorlar. Ondan sonra el alemin maaşını sorguluyorlar. Sizene ne kadar aldığından. Adamlar maaşlarından 3 ay vaz geçmişmi olay bitti. Hiç kimse sorgulama yapma hakkına sahip değil... Acaba siz o insanların konumunda olsaydınız nasıl davranırdınız. Kendinizi bir sorgulayın.
    Cevapla
  • Nesrin Kurnaz 4 yıl önce Şikayet Et
    Milletvekillerinin tamamı da 6 aylık maaşlarını hibe etsin, bakalım kim edecek hibe kim etmiyor; görelim kim milletin-devletin yanında kim değil?!
    Cevapla
  • Skutlu 4 yıl önce Şikayet Et
    Tebrik ve takdir ile emsalleri için hüsnü misal teşkil etmesini diliyorum
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle