Kredi - Kredi Kartı Erteleme İşlemi Nasıl Yapılır?

Ülkemizde hızla yayılan salgın nedeniyle bankalar kredi ve kredi kartı borçlarınıza 3 aya varan erteleme imkanı sunuyor. Peki bankaların kredi - kredi kartı ertelemeleri nasıl yapılır?

Kredi - Kredi Kartı Erteleme İşlemi Nasıl Yapılır?
Kredi - Kredi Kartı Erteleme İşlemi Nasıl Yapılır?
GİRİŞ 01.04.2020 10:59 GÜNCELLEME 01.04.2020 10:59
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Türkiye'de de vaka sayılarının artmasıyla hükümet bir dizi tedbiri yürürlüğe koydu. Kamu ve özel bankalar da vatandaşlara bu süreçte destek olmak adına bir dizi önlem aldı. Bankalar kredi ve kredi kartı ödemelerini 3 aya kadar erteleme imkanı sunuyor. Peki bankaların kredi ve kredi kartı ertelemeleri nasıl yapılır?

 

HALK BANKASI KREDİ ERTELEME NASIL YAPILIR?

Hassas günlerden geçtiğimiz bu dönemde devreye aldığımız “Ekonomiye Destek Paketi” kapsamında;

 

talep etmeniz halinde 23 Mart 2020’den önce kullandığınız Bireysel İhtiyaç Kredisi, Taşıt Kredisi, Konut Kredisi taksit ödemelerinizi 3 aya kadar erteleyebilirsiniz.

Erteleme işleminden doğan faiz farkınız, kalan kredi vadenize eşit olarak dağıtılacaktır. Taksit erteleme talebiniz başvurunuz sonrası 7 iş günü içerisinde tamamlanacaktır. Taksit erteleme gerçekleştikten sonra tarafınıza SMS ile bilgilendirme yapılacak olup, yeni ödeme planınızı Halkbank İnternet Şube ve Mobil Şube’den görüntüleyebilirsiniz.

Bireysel Kredi Taksit Erteleme talebimi nereden yapabilirim?

Halkbank İnternet Şubesi’nden giriş yaptıktan sonra; Ürün > Kampanyalarım > Güncel Kampanyalar sekmesinden Bireysel Taksit Erteleme adımlarını izleyerek taksit erteleme talebinizi iletebilirsiniz.

0850 222 0 400 Halkbank Dialog’u arayarak müşteri temsilcisine bağlanmadan sesli yanıt sistemimizde “Taksit Erteleme” teklifi ile talebinizi iletebilirsiniz. 

Vakıfbank Kredi-Kredi Kartı Erteleme Nasıl yapılır?

Hassas günlerden geçtiğimiz bu dönemde devreye aldığımız Ekonomiye Destek Paketi kapsamında talebiniz doğrultusunda kredinizin taksitlerini (İhtiyaç Kredisi, Taşıt Kredisi, Konut Kredisi, Ek Hesap, Kredi Kartı) 3 ay sonraya erteleyebilirsiniz.

 23 Mart 2020’den önce kullandığınız Taksitli Kredilerde (İhtiyaç Kredisi, OTO, Konut) taksit ödemeleri talep edilmesi halinde 3 ay sonraya ötelenebilecektir. Öteleme sonucu vade uzatmadan kaynaklı oluşacak akdi faiz yeni ödeme planındaki taksitlere dağıtılacak olup, ayrıca Temerrüt/Gecikme Faizi alınmayacaktır. Talebinize istinaden taksitli kredilerde oluşacak yeni ödeme planının tarafınızca onaylanması sonrasında otomatik olarak güncelleme yapılacaktır.

Ek hesaplarda ise talep etmeniz durumunda öteleme döneminden sonraki ilk ay faiz tahakkuk işlemi yapılacaktır.

Kredi kartlarında ekstre erteleme talep etmeniz durumunda tüm ekstre borcunuz 3 ay sonraki ekstre dönemine ertelenebilecektir. İşlem anında kredi kartı sahiplerinin finansal koşulları onayı ile 3 ay ekstre erteleme işlemi gerçekleştirilecektir.

Bireysel Kredi Taksit Öteleme Talebi Hangi Kanallardan yapılır?

VakıfBank Mobil’den ve İnternet Bankacılığından "Profilim” butonuna tıklayarak “Bize Yazın” bölümünden “BİREYSEL KREDİLER- Covid-19 Kredi Taksit Erteleme Talepleri” menüsünden taksit öteleme talebinizi iletebilirsiniz.

Çağrı Merkezi’nden bağlanarak taksit öteleme talebinizi iletebilirsiniz.

Ek Hesap Ekstre Öteleme Talebi Hangi Kanallardan yapılır?

VakıfBank Mobil’den ve İnternet Bankacılığından "Profilim” butonuna tıklayarak “Bize Yazın” bölümünden “BİREYSEL KREDİLER- Covid-19 Ek Hesap Ekstre Erteleme Talebi” menüsünden taksit öteleme talebinizi iletebilirsiniz.

Çağrı Merkezi’nden bağlanarak taksit öteleme talebinizi iletebilirsiniz.

Kredi Kartı Ekstre Erteleme Talebi Hangi Kanallardan yapılır?

VakıfBank Mobil’den, İnternet Bankacılığından, Çağrı Merkezinden ve Şubelerimizden ekstre erteleme talebinizi iletebilirsiniz.

Bireysel Kredi Taksit Öteleme/Ek hesap Ekstre Öteleme İşlemi Nasıl Yapılır?

Bireysel Kredi (İhtiyaç Kredisi, Oto, Konut) taksit öteleme talebi sonrasında taksitli bireysel kredilerde oluşacak yeni ödeme planları Vakıfbank Mobil ve İnternet Bankacılığı üzerinden “Onay Bekleyen Sözleşme/Belgeler” menüsünden onayınıza sunulacak olup onayınıza sunulduğuna dair öncesinde bilgilendirme yapılacaktır. Söz konusu menü üzerinden onay verilmesi durumunda öteleme işlemi gerçekleşmiş olacaktır.

 Ek hesap ekstresinin 3 ay ötelenmesi için ek hesap öteleme talebinin yukarıda belirtildiği şekilde iletilmesi yeterlidir.

 Vakıfbank Kredi Kartı Ekstre Erteleme Talebi Nasıl Yapılır?

VakıfBank Mobil’den, İnternet Bankacılığından Kredi Kartı menüleri üzerinden anında yapılabilecektir.

Çağrı Merkezinden ve Şubelerden de müşteri talepleri ile gerçekleştirilebilir

İŞ BANKASI KREDİ ERTELEME İŞLEMLERİ

Korona virüs salgını nedeniyle yürüttüğümüz ekonomiye destek paketi kapsamında açık ihtiyaç kredisi, taşıt kredisi, konut kredisi taksit ödemelerinizi ve kredi kartı hesap özeti borçlarınızı 3 aya kadar öteleyebilirsiniz. Ek Hesap faiz tahsil gününüzü de aynı kapsamda 3 ay sonra olacak şekilde öteleyebilirsiniz.

Taksit ödemeli bireysel kredilerinizi ötelediğinizde, öteleme dönemi sonrası, ötelemeye konu dönem üzerinden kredinin faiz oranı ile taksitler yeniden hesaplanacak ve yeni ödeme planı oluşturulacaktır. Borçlarınızın ötelenmesi durumunda dilediğiniz zaman İşCep veya İnternet Şubesi’nde yer alan “Krediler -  Borç Ödeme” menüsünden borcunuzu ödeyebilirsiniz.

İhtiyaç kredisi ve Taşıt kredisi için 3 ay öteleme halinde oluşan örnek geri ödeme planı

Konut kredisi için 3 ay öteleme halinde oluşan örnek geri ödeme planı

Ek Hesap faiz tahsil tarihini ötelemeniz halinde, öteleme dönemindeki Ek Hesap kullanımları için faiz işlemeye devam edecektir. Bununla birlikte, faiz tahsilatı, 3 ay sonraya ötelenmiş olan faiz tahsil tarihinde yapılacaktır. Borçlarınızın ötelenmesi durumunda dilediğiniz zaman İşCep veya İnternet Şubesi’nde yer alan Ek Hesap – Borç Ödeme menüsünden ek hesap  borcunuzu ödeyebilirsiniz.

Ek Hesap faiz tahsil tarihinin 3 ay ötelenmesi halinde oluşacak faiz borcu için

ING Kredi Erteleme Nasıl Yapılır?

Koronavirüs salgını, Türkiye dahil birçok ülkede bireyler ve toplum üzerinde geniş çaplı bir etki gösteriyor. 

Bazı müşterilerimizin beklenmedik finansal sıkıntılarla karşılaşmış olabileceklerini düşünerek bu müşterilerimizin ihtiyaçlarını desteklemek amacı ile bir takım uygulamaları devreye aldık. 

ING’de bulunan kredisini geri ödeme hususunda zorlanan KOBİ ve ticari müşterilerimizin şubeleri ile iletişime geçmelerini rica ediyoruz.

Koronavirüs salgınından etkilenen bireysel müşterilerimize ihtiyaç, taşıt, konut kredisi taksitleri ve kredi kartı ekstre ödemeleri için 3 ay erteleme imkanı veriyoruz. 

Bu uygulamadan yararlanmak isterseniz, kredinizin faiz oranı ile taksit tutarı yeniden hesaplanır ve yeni bir ödeme planı oluşturulur. 

Evinizden çıkmadan, ING Mobil-> Ödemeler -> Kredi Ödemesi sekmesinden kredileriniz için ödeme erteleme talebinde bulunabilirsiniz. Talebinizle ilgili hafta içi mesai saatlerinde sizi arayacağız.

Kredi erteleme detayları

30 Nisan 2020 tarihine kadar talepte bulunan müşterilerimizin kredilerine yönelik taksit ödemeleri, 3 ay ertelenir. (Örneğin, 15 Nisan tarihli taksitin, 15 Temmuz tarihinde ödenmesi beklenir.) Kredi süresi, aylık taksitin aynı seviyede korunması için bu doğrultuda uzatılır.

Ertelenmiş ödemelerden doğan ek faiz, yeni plandaki ilk taksit ödemesine yansıtılır. Ödeme planı yenilendiğinden, diğer taksit tutarlarınız da güncellenir.

Yapı Kredi Erteleme İşlemleri

Yapı Kredi Mobil veya İnternet Şube kanallarından başvuru veya kullandırım yapmak için, kampanya giriş ekranında “3 Ay Ötelemeli Bireysel İhtiyaç Kredisi” kampanyası seçilmelidir.

Kampanya seçildikten sonra, ilk taksit tarihini; kredi açılış gününden azami 120 gün sonrası olacak şekilde takvimden seçmek gerekmektedir. İlk taksit tarihi seçimi değiştirilmediğinde, ilk taksit tarihi otomatik olarak 30 gün sonrası olarak gelmektedir.

Yapı Kredi Mobil veya Bireysel İnternet Şubesi'ne T.C. kimlik numaranız veya kullanıcı kodunuz ile giriş yapabilirsiniz. Şifrenizi unuttuysanız ya da yeni bir şifre almak istiyorsanız, Şifre Al/Şifremi Unuttum menüsünden hemen şifre oluşturabilirsiniz.

YORUMLAR 1
  • şeker 3 yıl önce Şikayet Et
    faiz oranları hakkında bilgi istiyoruz, şeker bank %17 den kapa koparıyor bu durumda bile para kazanmanın peşindeler nerede taşın altına elini koyma.
    Cevapla