BDDK'dan yeni karar! Kredi kartı ödemelerinde kolaylık sağlandı

Bankacılık düzenleme ve denetleme kurulu kredi kartı ödemeleri için bir kolaylık daha getirdi. 31 aralık 2020'ye kadar asgari tutar da dahil ödemesiz dönem tanımlaması yapılabilecek.

BDDK'dan yeni karar! Kredi kartı ödemelerinde kolaylık sağlandı
BDDK'dan yeni karar! Kredi kartı ödemelerinde kolaylık sağlandı
GİRİŞ 30.03.2020 20:23 GÜNCELLEME 30.03.2020 20:27
Bu Habere 55 Yorum Yapılmış

Bankacılık düzenleme ve denetleme kurulu, koronavirüsten ekonomik olarak etkilenenlerin  finansman koşullarını kolaylaştırmak amacıyla yeni kararlar aldı.

 

 

Kredi kartı borcu ötelenen vatandaşlara 31 aralık 2020’ye kadar asgari tutar da dahil ödemesiz dönem tanımlanabilmesine imkan sağlandı. Eski uygulamada asgari tutarın son ödeme tarihini takip eden üç ay içinde ödenmemesi durumunda bir aylık süre veriliyor ve  kart iptal edilebiliyordu.

Borcun tamamı ödenene kadar yeni kredi kartı düzenlenemiyordu. Bddk daha önce de bireysel kredi kartları için asgari ödeme oranı yüzde 20'ye indirmişti

 

 

YORUMLAR 55
  • Adem 3 yıl önce Şikayet Et
    Kıredi kartımın tasitlediridim bakaya gittim Kıredi veremeyiz dediler
    Cevapla
  • Seko 3 yıl önce Şikayet Et
    Aslında benim teklifim şu. Tüm özel bankalardan cekilen krediler otomatik olarak devlet bankalarına aktarılsın. Devlet bu bankalara cüzi bir faiz farkı versin. Vatandasta ana para üzerinden borcunu devlet bankalarına ödesin...
    Cevapla
  • Seko 3 yıl önce Şikayet Et
    Toplu halde tüm Türkiye bankalara borclarını ödemesin bakalım bankalar ne yapacak. Aslında böyle bir hareket başlatmalı. Ancak bu seferde hareketi baslatanları sivil itaatsizlik diyerek iceri atarlar. Bankaları batırmak halkın elinde...
    Cevapla
  • Bankalara 3 yıl önce Şikayet Et
    Maas aldığım iş bankasından tüketici kredisi çekmiştim 3 ay öteleme istedim. Müracaatınız alınmıştır diye mesaj geldi. Maaşım yatmış ve hemen krediyi hesaptan almışlar hiç bir destek yok hepsi kandırma resmen dalga geçiyorlar. Yazıklar olsun..
    Cevapla
  • Tachiwaza 3 yıl önce Şikayet Et
    Ben bankalardan hiç iyilik görmedim ki şimdi görsem, bırak coronayı , kıyamet kopsa banka yine vatandaşın peşinde koşar. Yani iyilik beklemeyin zararsız iş yapmaz bu bela bankalar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle