Memur-Sen’den 2 Milyon TL’lik destek

Memur-Sen Konfederasyonu koronavirüsle mücadele kapsamında, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çağrısıyla başlatılan “Milli Dayanışma Kampanyası”na 1 milyon TL, “Şimdi Vefa Vakti” kampanyasıyla da İHH, Deniz Feneri ve Kızılay’a 1 milyon TL olmak üzere toplamda 2 milyon TL’lik bağışta bulundu.

Memur-Sen’den 2 Milyon TL’lik destek
Memur-Sen’den 2 Milyon TL’lik destek
GİRİŞ 31.03.2020 20:22 GÜNCELLEME 31.03.2020 20:26
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Memur-Sen Genel Merkezi’nde gerçekleştirilen basın açıklamasıyla toplamda 2 milyon TL’lik bağış gerçekleştirildi. Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Adnan Ertem, İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık, Deniz Feneri Derneği Başkanı Mehmet Cengiz ve Memur-Sen’e bağlı 11 sendikanın genel başkanlarının katılımıyla kampanyanın duyurusu yapıldı.

 

 

Burada konuşan Genel Başkan Ali Yalçın, bütün dünyada hissedilen ve insanı ilgilendiren her konuyla ilgili doğrudan, etkili ve yıkıcı sonuçlar üretme kapasitesine sahip koronavirüs salgınıyla karşı karşıya olduklarını ifade ederek, Türkiye’nin ilk andan itibaren gerek milletin hassasiyeti ve gerekse devletin ortaya koyduğu mücadele sayesinde salgına karşı idari ve insani tedbirler noktasında önemli mesafeler kaydettiğini ifade etti.

Konuşmasında Yalçın, “Özellikle sağlık hizmetlerini sunan kamu görevlisi arkadaşlarımıza, sağlık çalışanlarımıza; bu süreçte sağlık çalışanı sıfatını anne, baba, evlat, eş ve kardeş sıfatlarının önüne koymak noktasındaki emsalsiz fedakârlıklarından dolayı minnettarız” ifadelerini kullandı.

 

 

Herkes Salgınla Mücadele Noktasında Evde Kalmalı

“İnsan-İnsan temasının en aza indirilmesine yönelik tedbirlerin doğal sonuçlarından biri hiç kuşkusuz; üretim süreçlerinin, ticari ve sınai faaliyetlerin, eğitim başta olmak üzere birçok kamu hizmeti ile bu hizmetlerle ilişkili birçok özel sektör faaliyetinin durmasıdır” diyen Yalçın şöyle devam etti: “Günlük çalışan, günlük kazanan ve ihtilacını karşılayan birçok insan, ihtiyaçlarını karşılayacak gelirden mahrum durumdalar. İnsanlar, hayatlarını sürdürmek için çalışmak, hayatta kalmak için ise evde kalmak zorundalar. Bu çelişkinin ürettiği ve üreteceği mağduriyetlere gözlerimizi kapayamayız. Kesinlikle uyulması gereken bir husus var; zorunlu olmadıkça herkes salgınla mücadele noktasında ‘evde kal’malı. Fakat yine kesinlikle olması gereken bir başka husus daha var; hiç kimse salgınla mücadele sürecinde de zorda kalmamalı, yalnız kalmamalı, darda kalmamalı. Hayatı eve sığdırdığımız bugünlerde insanlığı, vefayı, yardımlaşmayı ve dayanışmayı da vakte sığdırmalıyız. Salgın sürecinin zihinlerimize kazıdığı eylem infak, yüreklerimizde yaşattığı değer vefa olmalı. Vefa, ‘niye’ sorgusunun gereksiz, infak ‘kime’ sorusunu anlamsız görerek el vermek, omuz vermek, gönül ve değer vermektir.”

Memur-Sen Yöneticilerinden Birer Maaş Bağış

Ayrıca başta Memur-Sen Konfederasyonu Genel Başkanı Ali Yalçın olmak üzere Memur-Sen’e bağlı sendikaların genel başkanları da kampanyaya 1 aylık maaşlarını bağışladılar.

*Ertem: Kampanyanın Büyük Bir Fayda Sağlayacağını Düşünüyoruz*

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Adnan Ertem yaptığı konuşmada virüs salgınının insanları evde kalmaya zorladığını ifade ederek, “Bu kapsamda bu kampanyanın büyük fayda sağlayacağını düşünüyoruz. Devlet olarak konuya ilişkin birçok paket açıkladık. Yardımların da bu noktada önemli bir rol oynayacağını düşünüyoruz. Ben bu kampanyada emeği geçen başta Memur-Sen olmak üzere tüm kurumlara teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.

Kampanyanın ismi kadar niteliğinin de doygun olduğunu kaydeden Ertem, “İnanıyorum ki bu kampanyayla birçok kişiye yardım ulaşacaktır. Bakanlığımız adına bir kez daha emeği geçen herkese müteşekkiriz” ifadelerini kullandı.

Yıldırım: İnsanlık Bu Salgını da Atlatacak

Türkiye’nin açıkladığı paketler ve başlattığı kampanyalarla kendi kendine yetmeye kararlı olduğunu gösterdiğini ifade eden İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, bunun çok değerli olduğunu belirtti.

İnsanlığın bu salgını elbette atlatacağını ifade eden Yıldırım, paniğe kapılmadan, dik durarak bu günlerin geride bırakılabileceğini kaydetti. Yıldırım, önemli olan değerlerin korunması olduğuna da sözlerine ekleyerek, programdan ötürü Memur-Sen’e müteşekkir olduklarını söyledi.

Kınık: Dayanışma İçin Teşekkür Ediyorum

Yaşanan salgını, “Biyolojik Afet” olarak tanımlayan Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık, salgından dolayı hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara ise acil şifalar diledi.

Salgının Wuhan’da görülmeye başlandığından bu yana Kızılay olarak planlı bir strateji gerçekleştirdiklerini kaydeden Kınık, çalışmalarını da hükümetle işbirliği içerisinde sürdürdüklerini kaydetti.

Kınık, Kızılay’ın salgınla mücadele kapsamında gerçekleştirdiği faaliyetler hakkında da bilgi verdi.

*Cengiz: Tüm Kurumlar Olarak Salgına Karşı Harekete Geçmek Durumundayız*

Konuşmasına Memur-Sen’e teşekkür ederek başlayan Deniz Feneri Derneği Genel Başkanı Mehmet Cengiz, nerede ve ne zaman bir olumsuzluk yaşansa Memur-Sen’in inisiyatif alarak sorunun çözümüne ilişkin ve yaraların sarılmasına ilişkin büyük destekler verdiğini ifade etti.

Covid-19’un dünyanın her yanını sardığını ifade eden Cengiz, olayın her geçen gün ciddileştiğini ifade ederek, tüm kurumlar olarak harekete geçmek durumunda olduklarını söyledi.

YORUMLAR 1
  • Ata 3 yıl önce Şikayet Et
    Tüsiat nerdesin, herkes burda tüsiat nerde, muhalefet, eleştiri, basın bülteni, akıl verme denince ortada olan tüsiat duy sesimizi. Bu ülkeden ve son 18 yılda kaç milyar kazandıysanız kazandınız şimdi birazını verme zamanı deyilse o zaman ne zaman gelecek. Paranızda gözü olanın gözü çıksın bu arada, biz sadece maddiyattan söz etmiyoruz sizinde bizden olduğunuzu anlayalım istiyoruz.
    Cevapla