Milli Dayanışma Kampanyası'na dev destek! Peş peşe açıkladılar

Koronavirüs salgınının etkilerini azaltmak için Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 7 maaşını vererek başlattığı 'Milli Dayanışma Kampanyası'na bankalar ve iş dünyasından büyük destek geldi.

Milli Dayanışma Kampanyası'na dev destek! Peş peşe açıkladılar
Milli Dayanışma Kampanyası'na dev destek! Peş peşe açıkladılar
GİRİŞ 01.04.2020 12:31 GÜNCELLEME 01.04.2020 15:47
Bu Habere 48 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından “Biz bize yeteriz” sloganıyla başlatılan Milli Dayanışma Kampanyası’na bir destek de VakıfBank’tan geldi. Kampanyaya 50 milyon TL’lik katkıda bulunduklarını belirten VakıfBank Genel Müdürü Abdi Serdar Üstünsalih, “Salgınla mücadelede tüm benliğimizle devletimizin ve milletimizin yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.

 

Dünyayı saran koronavirüs pandemisi ile mücadele amacıyla Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından başlatılan Milli Dayanışma Kampanyasına VakıfBank, 50 milyon TL bağışladı.

 

 

İnsanlığın faydasına güzel işler yapmanın ve hayırda yarışmanın Anadolu geleneği olduğunu kaydeden VakıfBank Genel Müdürü Abdi Serdar Üstünsalih, “Sayın Cumhurbaşkanımız liderliğinde yürütülen salgınla mücadelede başarılı olacağımıza yürekten inanıyoruz. Bankamız köklerindeki kültür de bize darda kalana el uzatmayı öğütlüyor. VakıfBank Ailesi adına yaptığımız bu bağışın yanı sıra tüm çalışma arkadaşlarımı da kampanyaya destek olmaya davet ediyorum. Bugüne kadar her türlü zorluğa karşı kendi gücümüzle direndik. Bugün de “Biz bize yeteriz” diyerek 83 milyonun omuz omuza vereceğine yürekten inanıyorum” dedi.

Bu dönemde bankacılık faaliyetleriyle de Türkiye’nin yanındaki güç olduklarını belirten Üstünsalih, seferberlik ruhuyla hareket ettiklerini belirtti.

 

 

“Salgının ekonomideki sınırlı etkilerini bertaraf etmek için üstlendiğimiz sorumluluğu yerine getiriyoruz” diyen Üstünsalih, “Sayın Hazine ve Maliye Bakanımızın öncülüğünde başta kamu bankaları olmak üzere finans sektörü olarak büyük bir mücadele veriyoruz. İstihdamın korunması, halkımızın dara düşmemesi için her gün yeni bir paketle milli ekonomiye güç veriyoruz. Salgınla mücadelede tüm benliğimizle devletimizin ve milletimizin yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.

Milli Dayanışma Kampanyasına herkesi gücü oranında katkıda bulunmaya davet eden Abdi Serdar Üstünsalih, sözlerini şu şekilde sonlandırdı:

“Bu zor günleri atlattığımızda hayatımıza kaldığımız yerden devam edebilmek için bugün üzerimize düşeni yapmalıyız. Bu vesileyle başta doktorlarımız ve sağlık sektörü çalışanlarımız olmak üzere, salgınla mücadele eden, hayatın devamını sağlayan finans sektörüne, emniyet güçlerimize, basın mensuplarımıza, gıda sektörü çalışanlarına, memurlarımıza, işçilerimize, esnafımıza, üreticilerimize, çiftçilerimize şükranlarımı sunuyorum.”

HALKBANK'TAN 65 MİLYON TL DESTEK

Ekonomik İstikrar Kalkanı kapsamında geliştirdiği finansal ürünlerle Türkiye'ye hizmet etmeye devam eden Halkbank “Biz Bize Yeteriz” diyerek, Milli Dayanışma Kampanyası'na 56 milyon TL destek verdiğini açıkladı. Halkbank Finans Grubu bünyesinde görev yapan her çalışanı için net bir asgari ücret düzeyinde bağış gerçekleştirdi.

Bankanın 82 yıllık geçmişinin her anında olduğu gibi, bundan sonra da Halkın Bankası olmaya devam edeceğine vurgu yapan Halkbank açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

“Milletimiz gücünü ve insani duyarlılığını bir kez daha göstermekte, tüm dünyaya örnek olması gereken büyük bir dayanışma ruhu ortaya koymaktadır. Bu kampanyaya öncülük eden Sayın Cumhurbaşkanımıza ve destek veren herkese teşekkür ediyoruz. Kamu sağlığı için büyük önem taşıyan bu süreçte tüm finansal imkânlarımızla ekonomik istikrarımızın korunmasına hizmet edecek, bu zor günlerin hızla geride kalması için üzerimize düşeni yapmayı sürdüreceğiz.

Halkbank her koşulda insana değer veren ve ülkesine değer katan bir bankadır. Bu anlamlı kampanyaya destek olmaktan da büyük mutluluk duyuyoruz. Ülkemizin ve tüm dünyanın en kısa zamanda sağlıklı günlere kavuşması temennisi ile Covid-19 salgınında hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, tedavisi devam etmekte olan hastalarımıza acil şifalar diliyoruz.”

BORSA İSTANBUL'DAN 5 MİLYON TL

Borsa İstanbul Grubu, Milli Dayanışma Kampanyası’na 5 milyon TL destek olma kararı aldı.

Borsa İstanbul twitter hesabından yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Koronavirüs salgınına karşı verilen mücadelede ülkemizin ve milletimizin yanında olmak amacıyla Milli Dayanışma Kampanyası’na Borsa İstanbul Grubu olarak, 5 milyon TL destek olma kararı alınmıştır."

SPK'DAN MİLLİ DAYANIŞMA KAMPANYASI'NA DESTEK

SPK'nın resmi Twitter hesabından yapılan paylaşımda, Taşkesenlioğlu ve kurul üyelerinin "Biz Bize Yeteriz Türkiyem" sloganıyla başlatılan Milli Dayanışma Kampanyası'na birer maaşlarını bağışlayarak destek olduğu ifade edildi.

VAKIF KATILIM'DAN 5 MİLYON TL DESTEK!

Vakıf Katılım, Milli Dayanışma Kampanyası'na her çalışanı adına net bir asgari ücret tutarında olmak üzere toplam 5 milyon TL bağışta bulundu.

Vakıf Katılım’dan yapılan açıklamada, Türk insanının en büyük özelliğinin zor günlerde sergilediği “dayanışma ruhu” olduğu belirtilerek, el birliği ve aynı ruhla bu sürecin de atlatılacağı vurgulandı.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

 "Sadece ülke olarak değil global anlamda zor günler yaşıyoruz. Geçmişte benzer olaylar yaşanmasına rağmen çağdaş dünyanın ilk kez karşı karşıya olduğu bir tabloya şahit oluyoruz. Bütün olumsuzluklara rağmen bu günleri de hızla atlatacağımıza inanıyoruz. Bu konudaki en büyük güvencemiz ise toplum olarak zor günlerde "aynı duyguları kuşanarak bir ve beraber olma" alışkanlığımızın olması. Vakıf kültürünün temelinde dayanışma, adalet ve paylaşım bulunmakta; biz de Vakıf Katılım ailesi olarak Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısını gönülden destekleyerek Milli Dayanışma Kampanyası’nın bir parçası olmak istedik. Bu kapsamda her bir çalışanımız adına net bir asgari ücret tutarında olmak üzere toplam 5 milyon TL’lik bağışta bulunuyoruz. Bu vesileyle koronavirüs salgını yüzünden hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, tedavi altındaki vatandaşlarımıza da acil şifalar diliyoruz."

BDDK'DAN MİLLİ DAYANIŞMA KAMPANYASINA DESTEK

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Başkanı Mehmet Ali Akben ve kurul üyeleri "Biz Bize Yeteriz Türkiyem" sloganıyla başlatılan Milli Dayanışma Kampanyası'na bir ila üç maaş arasında bağış yaparak katıldı.

Ayrıca kurumun internet sitesinde de kampanyaya katılım duyurusu yayımlandı.

TÜRK TELEKOM'DAN 40 MİLYON TL DESTEK

Türk Telekom, Milli Dayanışma Kampanyası’na 40 milyon TL’yi aşkın bağışla katıldığını duyurdu.

Türk Telekom Üst Yöneticisi (CEO) Ümit Önal, sosyal medya hesabından Türk Telekom'un, Milli Dayanışma Kampanyası’na 40 milyon TL’yi aşkın bağışla katıldığını belirtti.

ZİRAAT'TAN DEV DESTEK

Ziraat Finans Grubu'ndan yapılan açıklamada küresel çapta yaşanan ve Türkiye'yi de etkileyen yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının en kısa sürede sona ermesi temenni edildi.

Salgında hayatını kaybeden vatandaşlara Allah'tan rahmet, tedavi altındaki vatandaşlara da acil şifalar dilenen açıklamada, "Bu süreci aşmak için en çok ihtiyaç duyduğumuz hususun toplumsal farkındalık ile güçlü birliktelik olduğuna, devletimizin ve milletimizin el ele vererek bu zor zamanları en kısa sürede atlatacağına inanıyoruz. Ziraat Finans Grubu olarak ülkemiz için daha fazlasını yapabilme amacıyla bugün de çalışmalarımızı ara vermeden sürdürüyoruz. Devletimizin Kovid-19 ile mücadele sürecinde sağlık politikaları ve ekonomik yardımlarına destek olabilmek amacıyla Ziraat Finans Grubu olarak Milli Dayanışma Kampanyası'na her bir çalışanımız adına net bir asgari ücret tutarında olmak üzere toplam 62 milyon 300 bin lira bağışta bulunuyoruz." ifadelerine yer verildi.

TMSF'DEN 20 MİLYON TL DESTEK

TMSF'den yapılan açıklamada, fonun, yönettiği şirketler ve iştirakleri üzerinden toplamda 20 milyon liralık destek sağlayacağı bildirildi.

Açıklamada, "Ayrıca, TMSF Başkanı ve Kurul Üyeleri bir aylık maaşlarını kampanyaya bağışlayacak." denildi. 

TİSK'TEN 20 MİLYON LİRA DESTEK

TİSK Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Burak Akkol, milli dayanışma kampanyası'na 20 milyon lira destek vereceklerini bildirdi.

KUVEYT TÜRK'TEN 20 MILYON LIRA BAĞIŞ

Kuveyt Türk Finans Grubu, koronavirüs salgınından etkilenen ihtiyaç sahiplerine destek olmak amacıyla başlatılan Milli Dayanışma Kampanyasına 20 milyon TL bağışta bulundu.

“Değerlerimizle büyüyoruz” anlayışıyla sahip olduğumuz tüm varlıkların korunması, geliştirilmesi ve yaşatılması için birçok sosyal sorumluluk projesini hayata geçiren Kuveyt Türk Finans Grubu, sivil toplum kuruluşlarına ve yardım kampanyalarına desteğini sürdürüyor.

Kuveyt Türk Finans Grubu, tüm dünyayı etkisialtına alan yeni tip koronavirüs (COVID-19) salgınıyla ilgili alınan tedbirlerden dolayı olumsuz etkilenen ihtiyaç sahiplerine destek olunmak amacıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından başlatılan Milli Dayanışma Kampanyasına destek verdi, "Biz Bize Yeteriz Türkiyem" sloganıyla başlatılan ve Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı nezdinde yürütülen kampanyaya 20 milyon TL bağışladı.

Kuveyt Türk Finans Grubu, çalışanlarına ve müşterilerine de Milli Dayanışma Kampanyasına destek olma çağrısında bulundu.

YORUMLAR 48
  • sondurak 3 yıl önce Şikayet Et
    bu fukaralık yardımı değildir. MİLLİ DAYANIŞMADIR. herkese nasip olmaz MİLLİ dayanışmalar.
    Cevapla
  • sato 3 yıl önce Şikayet Et
    CHP nin parası kalmamış çünkiiiiiii reis her davayı kazandı bunları züğürt çıkarttı ne varkı ne versinler
    Cevapla
  • Berat oktay 3 yıl önce Şikayet Et
    Ben Acun Bey den çok büyük bir yardım bekliyorum.Ama henüz haberlerde birşey duymadım. Bu günler samimiyeti lafla değil icraatla ispat etme zamanı
    Cevapla
  • vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    Türk milleti. DNA Farklı insan.Her zaman heryerde daima.
    Cevapla
  • Ali29 3 yıl önce Şikayet Et
    Nerede CHP liler, nerede kemalistler her fırsatta milleti düşündüklerini söyleyenler, kendilerini vatan sever ulusalcı gören çağdaş görenler. Bence bunların fıtratında yardımlaşma yok. Bunların fıtratı daha çok batıya yakın, batıda nasıl gemisini kurtaran kaptan mantığı. Aynen öyle.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle