2020 Araç muayeneleri ertelendi mi? Motorlu araç sahiplerine yene kadar süre tanınacak?

Araç muayeneleri ertelendi mi sorusu motorlu araç sahiplerinin en çok merak ettiği konuların başında yerini aldı. Konuya ilişkin yayımlanan Resmi Gazete ile araç muayene sürelerinin 3 ay süre ile ertelendiği açıklandı. İşte merak edilen detaylar...

2020 Araç muayeneleri ertelendi mi? Motorlu araç sahiplerine yene kadar süre tanınacak?
2020 Araç muayeneleri ertelendi mi? Motorlu araç sahiplerine yene kadar süre tanınacak?
GİRİŞ 07.04.2020 11:00 GÜNCELLEME 07.04.2020 11:01
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Araç sahiplerine beklenen haber geldi. Korona virüs kapsamında alınan tedbirlere bir yenisi daha eklendi. Muayene süresi biten motorlu araç sahipleri bu dönemde ne yapacaklarını araştırmaya başladı. Kredi ödemelerinden kredi kartı ödemelerine kadar birçok alanda erteleme yapan yetkilerin araç muayenelerini de erteleyip ertelemeyeceği merak ediliyordu. Beklenen cevap Resmi Gazete'de açıklanan karar ile duyuruldu.

 

ARAÇ MUAYENELERİ ERTELENDİ Mİ?

Araç muayeneleri Resmi Gazete'de yayımlanan genelge ile 3 ay süreil ertelendiği duyuruldu. araç muayene istasyonlarının açılması, işletilmesi ve araç muayenesi hakkında yönetmeliğe eklenen geçici maddede şöyle:

"Dünya Sağlık Örgütü tarafından pandemi ilan edilen COVID-19 salgını nedeniyle, bu Yönetmeliğin 14 üncü maddesi gereğince muayene süresi gelen araçlarının muayenesini bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren üç ay içerisinde gerçekleştiremeyen motorlu taşıt sahipleri, araç muayene işlemlerini bu sürenin bitiminden itibaren 45 gün içerisinde gerçekleştirebilirler. Bu süreler gerektiğinde Bakanlıkça uzatılabilir."

 

ARAÇ MUAYENELERİNİN ERTELENMESİNE İLİŞKİN RESMİ GAZETEDE YAYIMLANAN KARAR

3 Nisan 2020 tarihli Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından Resmi Gazete'de yayımlanan geçici araç muayene istasyonlarının açılması, işletilmesi ve araç muayenesi hakkında yönetmelikte değişiklik yapılmasına dair yönetmelik maddeleri şu şekilde;

MADDE 1 – 23/9/2004 tarihli ve 25592 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Araç Muayene İstasyonlarının Açılması, İşletilmesi ve Araç Muayenesi Hakkında Yönetmeliğe aşağıdaki geçici madde eklenmiştir.

“GEÇİCİ MADDE 2 – Dünya Sağlık Örgütü tarafından pandemi ilan edilen COVID-19 salgını nedeniyle, bu Yönetmeliğin 14 üncü maddesi gereğince muayene süresi gelen araçlarının muayenesini bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren üç ay içerisinde gerçekleştiremeyen motorlu taşıt sahipleri, araç muayene işlemlerini bu sürenin bitiminden itibaren 45 gün içerisinde gerçekleştirebilirler. Bu süreler gerektiğinde Bakanlıkça uzatılabilir.”

MADDE 2 – Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 3 – Bu Yönetmelik hükümlerini Ulaştırma ve Altyapı Bakanı yürütür.

YORUMLAR 4
  • uzman 3 yıl önce Şikayet Et
    muayenesi bu süre içinde doluyorsa, aracı satış yapabılıyormuyuz acaba
    Cevapla
  • Vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    Araç aldım çekme belgeli nasıl olcak şimdi
    Cevapla
  • Ebubekir 3 yıl önce Şikayet Et
    Komple kapanmadı isteyen gidebiliyor
    Cevapla
  • Abdülhamid Han 3 yıl önce Şikayet Et
    İnşallah birde millet TÜVTÜRK denen Amerikan şirketinden kurtulsaydı
    Cevapla