Petrolde kritik toplantı! Fiyatları yükseltecekler...

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) ve Rusya'nın liderliğindeki diğer petrol üreticilerinin oluşturduğu OPEC Grubu, Perşembe günü düzenlenmesi beklenen ortak toplantıda ele almak üzere, üç aylık bir üretim kısıntısı üzerinde duruyor.

Petrolde kritik toplantı! Fiyatları yükseltecekler...
Petrolde kritik toplantı! Fiyatları yükseltecekler...
GİRİŞ 07.04.2020 16:30 GÜNCELLEME 07.04.2020 17:22
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Rusya medyasında yayınlanan habelere göre, ere üzerinde anlaşma sağlanırsa, üretim kısıntısı için üç aylık dönem Mayıs ayı başında başlayacak ve Temmuz ayının sonunda tamamlanacak.

 

 

Haberlere göre, Nisan ayına ilişkin tüm bağlantıların zaten tamamlanmış olması nedeniyle, üretim kısıntısının başlangıcı olarak Mayıs ayı belirlendi.

Toplantıya doğru gelen haberlere göre, Rusya, zayıf petrol piyasasını desteklemek için üretimde çok önemli oranda kısıntıya gitmeye hazır.

 

 

Rus hükümetine ve petrol sektörüne yakın kaynaklara göre, OPEC Grubu'nun yapması önerilen 10 milyon varil/gün seviyesinde üretim kısıntısı, koronavirüse karşı uygulanan tecrit, karantina tedbirleri nedeniyle yaşanan piyasadaki talep zayıflığı dikkate alındığında, yeterli olmayabileceği değerlendirmeleri yapılıyor.

OPEC ile Rusya önderliğindeki ülkelerin oluşturduğu OPEC örgütünden üç kaynak, Suudi Arabistan ve Rusya da dahil olmak üzere başlıca petrol üreticilerinin Perşembe günü yapılacak toplantıda ABD'nin de katılması şartıyla üretim kısıntısında anlaşma olasılığı olduğunu söyledi.

Dünya genelinde petrol talebi koronavirüs nedeniyle kabaca yüzde 30 yani günde yaklaşık 30 milyon varil düşerken, Suudi Arabistan ve Rusya piyasaya petrol sağlamaya devam ettiler

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 3
  • murat 3 yıl önce Şikayet Et
    şeytanlar toplanıyor. hala şeytanlık peşindeler.
    Cevapla
  • Ozcan- 3 yıl önce Şikayet Et
    Kisintiya gitseler ne olacak petrole talep yok tuketim yok sokaklar bos araclar calismiyor talep olusur kisitlamaya gidersin petrol fiati yukari cikar
    Cevapla
  • Furkan 3 yıl önce Şikayet Et
    Hiç petrol üretimi olmasa bile bu kriz ortamında arkadaşların hiç bir şansı yok
    Cevapla