Alman havayolu şirketine koronavirüs darbesi!

Alman havayolu şirketi Lufthansa, yan kuruluşu Germanwings Havayolu'nu korona krizi nedeniyle kapattı. Kriz nedeniyle uçuş filosunu küçülten Lufthansa, Germanwings'i kapatarak uçuşlarının durdurulduğunu açıkladı.

Alman havayolu şirketine koronavirüs darbesi!
Alman havayolu şirketine koronavirüs darbesi!
GİRİŞ 07.04.2020 22:55 GÜNCELLEME 07.04.2020 23:00
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Çin'de ortaya çıkan ve dünyayı etkisi altına alan ölümcül korona virüsü ekonomi sektörünü de olumsuz etkiliyor. Almanya merkezli Lufthansa Havayolları'nın İcra Kurulu tarafından gerçekleştirilen toplantıda yan kuruluş Germanwings Havayolu şirketinin kapatılmasına karar verildiği bildirildi. Söz konusu karar, yeniden yapılanma paketinin bir parçası olarak ilan edildi. Germanwings'in kapatılmasıyla birlikte yaklaşık 2 bin çalışan işsiz kaldı.

LUFTHANSA FİLOYU KÜÇÜLTÜYOR

Korona krizinden sonra havacılık sektöründe yaşanılan talep düşüşü karşısında grubun 760 uçağından 700 uçağını yere indirerek önlem almasına rağmen krizle baş edebilmek için kapatma kararı alındığı, Lufthansa'nın yan kuruluşları olan diğer havayolu şirketlerinde de tasarruf için önlemler alınacağı açıklandı. Lufthansa'nın borsadaki hisselerin yılbaşından bu yana yarı yarıya düştüğü belirtilirken gelir eksikliği ve işletme maliyetleri ile ücretli biletlerin geri ödenmesi nedeniyle Lufthansa'nın acilen likiditeye ihtiyacı olduğu aktarıldı.

Sendikacılar ve personel temsilcileri Lufthansa'yı korona krizini "kurumsal yeniden yapılandırma" için kullanmakla suçlamıştı. Öte yandan 1996 yılında kurulan Germanwings Havayolları, yıllık 1.8 milyar Euro ciro elde ediyordu. Ucuz fiyatlarıyla yolcu taşıyan şirketin yıllık 16 milyon yolcu kapasitesi bulunuyordu.

 

 

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 6
  • Salih Tuğra 3 yıl önce Şikayet Et
    Kalite ve servis olarak yaramazdı zaten. Ucuz felanda değildi. Yolcularıda ekstradan nasıl yolarım diye gizli bilet politikası yürütüyordu. Beni bile iki defa çarptılar (İlk seferinde 50€, ikincide 39€) bilet fiyatının dışında.
    Cevapla
  • ÖNCE VATAN 3 yıl önce Şikayet Et
    her zaman derim bu alla hın gazabı bu enson 5..6 sene içersin de müslümanlara yapılanları o kundaktaki çocukları bombalayıp ve o mazlum suriye lileri dışlamak ve ölmelerine fırsat veren hani bir çocuk sahil kenarına ölü olarak vurması ve çin de müslümanlar işkence ve alla hım nereden başlata çağını gördük ama bunu ahmak kafalar anlamıyor ve başka bir çocuk sizi alla ha şikayet ede cem EVET BUNLARA ALLAH DAYANAMADI VE DÜNYAYI NE KURŞUN NE TOP NE SİLAHLA TEK BİR MİKROPLA DÜNYAYI DİZE GETİRDİ EY DÜNYADA YAŞAYAN İNSANLAR ALLA HIN GAZABINDAN KİMSE KURTULAMAZ
    Cevapla
  • misafir 3 yıl önce Şikayet Et
    Küreselci kötüler ABD yi ortadoğuya saldırttı buraları mahvettiler sonra ister üretilmiş ister üremiş olsun virüsü vuhanda sonlandırıp dünyaya yaydılar bir sonraki düşünceleri çin yönetimini dünyanın başına bela etmek olabilir. Tek bağımsız hareket etmeye çalışan devletimize ve milletimize bundan sonra çok işler/görevler düşüyor, dünyanın huzuru için diğer ulus devletlerinde uyandırılarak küreselci kötülerin oyunlarının bozulması lazım. Küreselci kötülerin tüm bu oyunları analitik bir düşünceyle analiz edilip kavranılıp azimle mücadele edilerek Allahın izniyle bozulmalıdır/bozulur İnşaallah.
    Cevapla
  • GARA ÇOCUK 3 yıl önce Şikayet Et
    THY uçuşları artırdı mı?Herkes uçaklarını yere indiriyor.
    Cevapla
  • Hakan 3 yıl önce Şikayet Et
    İnşallah bir bir batarlar ve yok olurlar. Biz Türklere çektirmedikleri kalmadı. Şimdi üzerimizde droneler uçurarak takib ediyorlar. Çalıştımız yerlerde tuvalete bile gidemez olduk. Kendi insanına yapamadığı zulümü bize yapmaya başladılar. Aldımız nefesden haberleri var. Nazi soyu, tarihde neyse şimdide aynısı. Değişmeyen bir katı almanya mevcut.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Changan Lumin Corn Türkiye'ye geliyor! 450 bin liraya sıfır otomobil
Kötü haberi duyurdular: Fenerbahçe o ligde oynayamaz! İşte sebebi