Tayland ekonomisi ikinci çeyrekte daraldı

Tayland ekonomisi ikinci çeyrekte daraldı. Tayland ekonomisinin ikinci çeyrekte geçen yıl aynı çeyrekle karşılaştırıldığında ise yüzde 2,6 oranında büyüdüğü belirtildi.

Tayland ekonomisi ikinci çeyrekte daraldı
Tayland ekonomisi ikinci çeyrekte daraldı
GİRİŞ 22.08.2011 11:17 GÜNCELLEME 22.08.2011 11:17

Tayland ekonomisi ikinci çeyrekte yüzde 0,2 daraldı.

Hükümet yaptığı açıklamada, Japonya'da 11 Mart'ta meydana gelen deprem ve tsunaminin parça arzı tedariki sorununun özellikle otomotiv olmak üzere imalat sektöründe yol açtığı küçülme nedeniyle ekonominin Nisan-Haziran döneminde bir önceki çeyreğe göre yüzde 0,2 oranında daraldığını bildirdi.

Açıklamada, Tayland ekonomisinin ikinci çeyrekte geçen yıl aynı çeyrekle karşılaştırıldığında ise yüzde 2,6 oranında büyüdüğü belirtildi. İlk çeyrekte büyüme oranı yıllık bazda yüzde 3,2 olmuştu.

Güneydoğu Asya'da Japon Toyota ve ABD'li General Motors gibi otomotiv şirketlerinin üretim üssü konumundaki Taylan'da ikinci çeyrekte otomobil üretimi yüzde 1,5 oranında geriledi.

Japonya'nın özellikle kuzeydoğusunda etkili olan deprem ve tsunami felaketi otomotiv parçası üretimini ve dolayısıyla küresel çapta otomotiv üretimini olumsuz etkiledi.

KAYNAK: AA