'Öğretmenlere ayrıcalıklı zam yok'

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, öğretmen maaşlarının ocak ayından itibaren enflasyon ve toplu görüşmede belirlenecek oranda artacağını söyledi. Şimşek dünkü sözlerini düzeltti.

'Öğretmenlere ayrıcalıklı zam yok'
'Öğretmenlere ayrıcalıklı zam yok'
GİRİŞ 12.12.2011 09:40 GÜNCELLEME 12.12.2011 09:40
Bu Habere 52 Yorum Yapılmış

Şimşek, yaptığı açıklamada, Beşiri Devlet Hastanesi, spor salonu ve kız öğrenci yurdunun temel atma töreninde milli eğitim alanında yapılan yatırımlara değindi.

Hükümet olarak göreve geldiklerinde her ile bir üniversite yaptıklarını belirten Şimşek, fiziki iyileştirmelerin yanı sıra ücretlerde de iyileştirmeler yaptıklarını bildirdi.

Şimşek, “Öğretmenlerin 2002 yılında aldığı maaş 470 liraydı ve 165 lira da ek ders ücreti alıyorlardı. Bugün yaklaşık bin 600 lira en düşük öğretmen maaşı ve 457 lira da ek ders ücreti alıyorlar. Öğretmenlerimizin maaşı ocaktan itibaren de enflasyon oranında artacak. Dolasıyla sadece biz fiziki mekan yapmıyoruz. Sadece okul yapmıyoruz. Biz orada eğitim veren öğretmenlerimize de önem veriyoruz. Bu nedenle kendilerine bu imkanı sağlıyoruz” dedi.

“Bugün yaptığınız açıklama çerçevesinde, ocak ayındaki artış, öğretmenlere yönelik farklı bir uygulama gibi algılandı. Hükümetin öğretmenlere farklı bir çalışması mı olacak?” şeklindeki soruya şu yanıtı verdi:

“Hayır. Bugün yapmış olduğum açıklama çerçevesinde enflasyon oranında bir artış olacak dedim. Öğretmenlerimizin maaşları, memurlarla yapılacak toplu görüşmeden çıkacak oran ve enflasyon farkı göz önünde bulundurularak artacak. Bugün bu konuda yaptığım açıklama bazı yayın organlarında eksik olarak yer aldı. Dolayısıyla kamuoyunda yanlış bir algılama olmaması için konuya açıklık getirmek istedim.”

KAYNAK: AA
YORUMLAR 52
  • rrffff 12 yıl önce Şikayet Et
    Yeter Artık.... Eşim öğretmen ve her gün bu haberleri takip etmekten bunalıma girdi. Gerçekten onun harcadığı enerjiyi bu devlette başka memur harcamaz.Öğretmenlerin hakkını verdiğinizi mi düşünüyorsunuz şimdi? Hep hesap yaparak ayı çıkaran, kredi kartı borcunu gece gündüz düşünen öğretmenlerden sağlıklı bireyler yetiştirmesini mi bekliyorsunuz. Oyuncak değil bu. Dikkate alın bunları. İnsanların sizlere olan güvenini kaybettiniz kaybetmeye devam ediyorsunuz.
    Cevapla
  • tunç Miroğlu 12 yıl önce Şikayet Et
    Utanmıyorlar da. Hizmetli maaşlarının bile öğretmenlerden daha yüksek olması hükümetin öğretmene verdiği değeri göstermektedir.Yazık benim öğretmenime.
    Cevapla
  • Gülderyası 12 yıl önce Şikayet Et
    Biten Öğretmenlik!. * Okumanın bir anlamı kalmadı.Eskiden bir saygınlığı vardı, şimdi o da yerlerde... Bir hizmetli benimle aynı ücrete tabii tutuluyorsa, ortada önemli bir yanlışlık vardır! Allah'a sığınıyoruz!
    Cevapla
  • kartal tibet 12 yıl önce Şikayet Et
    Umarım yayınlanır. Ah şu mektepler olmasa nede güzel maarif vekilliği yapardım diyen Osmanlı zamanı bakanı gibi şu öğretmenler olmasa okullar nede güzel işler değil mi öğretmen düşmanları? Ahh ah adını yazmayı, okumayı öğreten öğretmenine düşman olan zavallı, küçük düşünür, küçük görür basitden de öte küçücükler öğretmen sizlerden fazla maaş almak için istemiyor maaş artışını. Nasıl siz emeğinizin karşılığını alamadığınız için yakınıyor iseniz öğretmende ondan yakınıyor. Maaşı da bıraktık artık hakaret etmeyen, öğretmenine sahip çıkan, öğretmeninin ne kadar tatil yaptığını bilen, iki gün okula gelenin sınıf geçmeyeceği hak edenin sınıf geçeceği, kaliteli sistem istiyoruz. Editör bunu da yayınlamaz isen nerede ise dümdüz söveceklerin yorumlarını neden yayınlıyorsun?
    Cevapla
  • orhan1980 12 yıl önce Şikayet Et
    Derdimiz maaş değil.. Şnsanlar bu tür haberlerde hep öğretmenlere zamm yapıldığını zannediyor.Ve nedendir bilinmez öğretmen her defasında kin kusuyorlar.Derdimiz maaş değil.Derdimiz insan gibi muamele görmek.Yavuz Sultan Selim Han cennetmekan hocasının atından sıçrayan çamurun kirlettiği kaftanını hatıra olarak saklayıp hocasına hürmet ederken bizim milletimiz öğretmen düşmanı kesildi.neden?hep bu tür açıklamalar nedeni ile..İlkokul mezunu müstahdem benim kadar maaş alıp bunu bi de pişkince dalga malzemesi olarak kullanıyorsa burada bir sorun var demektir.Ama siz bundan da anlamazsınız.Allah hepinizin çocuğuna öğretmenlik nasip etsin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle