Salam, sucuk ve sosiste de skandal!

Gıda skandallarına her gün bir yenisi eklenirken, vatandaşlar artık ne yiyeceğini, kime güveneceğini şaşırmış durumda... İşte çok tüketilen sucuk, sosis ve salamda çıkanlar

Salam, sucuk ve sosiste de skandal!
Salam, sucuk ve sosiste de skandal!
GİRİŞ 07.04.2012 11:15 GÜNCELLEME 07.04.2012 11:15
Bu Habere 34 Yorum Yapılmış

Hüsniye Oral'ın haberi

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın geçen yıl yaptığı denetimlerde Burger King'in hamburger etlerinde ortaya çıkardığı sağlığı tehdit eden Salmonella ve Listeria virüslerine, şimdi de salam, sosis ve sucukta rastlandı.

ŞOK SONUÇLAR


Gıda üreticilerinin tüm ürünlerini bahçeden sofraya kadar her aşamasında denetleyen Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ekipleri, 2011'den 2012 Mart ayına kadar et ürünlerinde yaptıkları incelemelerde, kanserojen maddeden ölümcül virüslere kadar çok sayıda sorunlu ürün tespit etti. Etiket bilgisinde dev puntolarla 'yüzde 100 dana eti' yazan bazı et ürünlerini inceleyen bakanlık, bu ürünlerden aldığı numunelerde şok sonuçlara ulaştı.

NİTRAT ÇIKTI

Bu numunelerde, salam, sosis ve sucuk gibi ürünlerde kesinlikle bulunması yasak olan akciğer, işkembe, böbrek ve dalak gibi sakatat tespit edildi. Ürünleri birçok açıdan teste tabi tutan bakanlık, gıdaların bozulmasını önlemek amacıyla et ürünlerinde kullanılan nitratın da yüksek oranda bulunduğunu belirledi. Bakanlık tarafından yapılan incelemelerde, bazı et ürünlerinde kullanılan nitrat oranının kanserojen madde içeren düzeye çıktığı tespit edildi. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı yetkilileri, denetimlerin devam edeceğini belirtti.

PARA VE UYARI CEZASI KESİLDİ

Bakanlık, sağlıksız ürünleri piyasadan toplattırdı. Sorunlu ürünleri toplatma ve imha ettirme maliyeti üretici firmalara fatura edilirken, ayrıca para ve uyarı cezası da verildi. Bakanlık, bu firmaların aynı şekilde ürününün tespiti halinde firmanın kapatılması, suç duyurusunda bulunma ve firmanın kamuoyuna ifşa edilmesi gibi cezalar da uygulayacak.

3 BİN 801 ADET ÜRÜN İNCELENDİ

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı denetçileri, 2011 yılında 3 bin 301 et ürününü inceledi. Bu yıl da Mart ayına kadar olan süreçte 500'ün üzerinde et ürününü mercek altına alan denetçiler, vatandaşın sağlığını tehlikeye atan gıda üreticilerine göz açtırmadı.

Takvim

YORUMLAR 34
  • yavuz kemal 12 yıl önce Şikayet Et
    Dadaş pompacı yine işbaşında. Benzine zam geldi. Bahçelide gaza geldi refarandumda HAYIR dedi şimdi 12 Eylülün yargılanmasında en ön safta
    Cevapla
  • virdis moment 12 yıl önce Şikayet Et
    cezası idam olmalı,,. şu üçgünlük dünyada niye yaşıyoruz,, Belki idamı abartılı bulabilirisniz ama,, bir kasıt varsa bu da insanın sağlığını etkiliyorsa bunun cezası idam olmalı,, sigara veya alkol almıyor ki vatandaş, yiyecek alıyor hayata tutunmak için, yaşamak için,, alın teriyle kazandığını doymak ve sağlığını kaybetmemek için harcıyor ve siz o kişilere zehir veriyorsunuz hem de bile-bile,,, Bana denk gelsin, eğer onları bir dakkika yaşatırsam,,,
    Cevapla
  • hasangulten 12 yıl önce Şikayet Et
    SAĞLIKSIZ ÜRÜNLER. Bu ürünleri yapan firmaların en büyük AVANTAJI halkın alım gücünün az olması... 750 tl askeri ücretle,1000-1500 tl aylıkla en az 2-3 nufus geçindirenler -- piyasada markalı ve kaliteli ürünlerin yarı fiatından bile ucuza satılan bu ürünleri almayıpda ne yapsın. mesala 1 adet Pınar,Maret gibi markalı ve kaliteli ürün 20-25 tl ise--- tanınmamış ,markasız aynı ürün 8-10 tl,hatta pazarlarda tanesi 2-3 tl ye satılan sucuklar bile var. alanların çoğuda biliyor bunların at,eşek yada sakatattan yapıldığını ama çoluk çocuğu açlıktan öldürmemek için YOKSULLUKTAN alıyorlar. çöp tenekesine atılmış bayat ekmekleri,pazar ve manavlarda çöpe atılacak öteberiyi alıp yiyenler var bu memlekette.
    Cevapla
  • DADAŞ 12 yıl önce Şikayet Et
    tarım nakanlığı 10 yılda ancak bozuk gıdaları bulabilmiş. kapatma teşhir yok ikaz ve para cezası var...bazılarıda mutlu...devam edin..bence sakıncası yok...benzine zam gelmiş...cezalarada zam gelir..vesselam
    Cevapla
  • Cemalim 12 yıl önce Şikayet Et
    Dadaş Yavuz Kemalin yazısını bence tekrar oku. Adam zaten cezaları , kapatmamaları eleştir diyor sen niye gaza geliyon. 10 yıldır önleyememiş diyosun bir 10 yılda git geriye anasolmee de önleyememiş.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle