Şimşek: Bütçenin üçte biri memura gidiyor

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bütçenin üçte birinin memura gittiğini belirterek, ''İmkanlarımızın çok ötesine taştı. Onun için de oturup şimdi bütçeyle ilgili ne tür tedbirler alacağız, ona bakacağız'' dedi.

Şimşek: Bütçenin üçte biri memura gidiyor
Şimşek: Bütçenin üçte biri memura gidiyor
GİRİŞ 30.05.2012 14:14 GÜNCELLEME 30.05.2012 14:14
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Şimşek, Stratejik Yatırım Konferansı sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtlarken, memur maaş zamları konusuyla ilgili sorular üzerine, bu konuda söyleyebileceklerini söylediklerini ifade etti.

Türkiye bütçesinin neredeyse yüzde 30'unu memurlara ve işçilere harcadıklarının altını çizen Şimşek, 2002 yılında bütçenin yüzde 18'i memurların, yani kamunun personel giderlerine harcanırken, bugün neredeyse yüzde 30'unun harcandığını söyledi.

Bakan Şimşek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

''Resim çok açık ve net ortada. Doğrusu ben tepkileri çok anlamsız buluyorum. Çünkü 2002 yılından bu yana ortalama bir memur maaş artışı enflasyonun kat kat üzerinde olmuştur. 2002-2011 arasında ortalama memur maaş artışı, yüzde 228 olmuştur.

Son verilen artışlar ve enflasyon farkını da katarsanız yüzde 240'lar civarına ulaştı. Enflasyon bu dönemde yüzde 135'ler civarında... Dolayısıyla resim son derece açık ve net. Bütçede 75 milyonun hakkı, hukuku var. Sadece memur ve işçinin değil.

Tabii ki kamu hizmetlerini memurumuz ve işçimizin eliyle yapıyoruz. Hizmetlerinden dolayı da Allah razı olsun. Ama sonuçta bu bütçede herkesin hakkı var. Bütçenin üçte biri memura gidiyor. İmkanlarımızın çok ötesine taştı. Onun için de oturup şimdi bütçeyle ilgili ne tür tedbirler alacağız, ona bakacağız''

(Sürecek)

KAYNAK: AA
YORUMLAR 4
  • hasangulten 11 yıl önce Şikayet Et
    ya vekile giden. hep memura gidenden bahsediyorsun bakanım,birde vekil harcamalarına bütçenin kaçta kaçı gidiyor söyleyiver. danışman maaşı,lüx arabalar,yol harcırahları,mecliste vatandaşın 10-15 tl ye görebildiği bir hizmetin 1-2tl oluşu. birazdasiz sıkın kemerleri bakanım.
    Cevapla
  • ahmet can çelik 11 yıl önce Şikayet Et
    ali afaki. maliye bakanı sayın şimşek; bir devlet memuru olarak beklerdimki, (hatta başından beri bu sürecin bekliyorum) bu bütçe meselesindeki hassasiyetinizi 5 saat içerisinde özel kanun yapıp çıkardığınız emeklilerinizde dahil olduğu vekil zamlarında gösteresiniz.subaylara,polislere,üst düzey bürokratlara verirken bol bol o zaman bu hassasiyetinizi göstermiş olsaydınız daha inandırıcı olurdunuz..avrupada 1.,dünyada 3. yüz büyümede diye toz kondurmadığınız bu ekonomi masalları demekki gerçek değilmiş,pamuk ipliğine bağlıymış ekonomimiz meğer.birde ikide bir bütçenin %28 i -30 u memura gidiyor diye serzenişiniz varya sayın bakan,iyi bir şey yapmıyorsunuz,memur olmayan, çalışma imkanı olmayan kardeşlerimizle aramızda düşmanlık oluşuyor,saflaşma oluşuyor..
    Cevapla
  • ahmet **** 11 yıl önce Şikayet Et
    doğru. bakan doğru söylemiş. bütçede sadece memurun işçinin hakkı yok. her hafta paket açılan patronların hakkı var daha başka yüzde 45 zam alan vekil ve emeklilerinin hakkı var.
    Cevapla
  • mehtap dalgalı 11 yıl önce Şikayet Et
    vergiyi adaletli toplayabilseniz bütçenin 10 da 1 i gider. vergi kaçagını, sahte faturayı, kaçakçılıgı önlüyormusunuz? hayır sadece masumdan düzgün iş yapandan garibandan memurdan vergi topluyorsunuz büyük ihale alan dev şirkeltler var bunların evraklarını ne kadar denetliyorsunuz hepsi vergi kaçırıyor
    Cevapla