TOKİ'nin "indirim" kampanyası başlıyor

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığının (TOKİ) borcunu ödeyip tapusuna hemen sahip olmak isteyen konut ve iş yeri alıcıları için uygulayacağı indirim kampanyası yarın başlıyor.

TOKİ'nin "indirim" kampanyası başlıyor
TOKİ'nin "indirim" kampanyası başlıyor
GİRİŞ 21.04.2013 12:09 GÜNCELLEME 21.04.2013 12:09

TOKİ, konut ve iş yeri alıcılarından gelen yoğun talep üzerine indirim kampanyası düzenledi.

İndirim kampanyasında, hak sahiplerine peşin ve 3 ay vadeli olmak üzere iki ödeme alternatifi sağlandı. Borç bakiyesini peşin kapatan yüzde 20, 3 ay vadeli eşit taksitler halinde kapatan ise yüzde 17 indirimden yararlanabilecek. İndirimden faydalanmak isteyenler, konut kredisi de kullanabilecek.

Yarın başlıyor

TOKİ'nin bahar kampanyasından yararlanmak isteyen konut ve iş yeri alıcılarının, başvuru tarihi itibarıyla ödemekle yükümlü oldukları taksitlerini yatırmaları gerekiyor.

Kampanyadan yararlanmak isteyenler, 22 Nisan-17 Mayıs tarihlerinde, satış işlemlerini gerçekleştiren bankaya başvurabilecek. Bu tarihten sonra yapılacak borç kapatmalarında, indirim oranından yararlanılması mümkün olmayacak.

Kampanyadan, satışları 2011 sonuna kadar gerçekleştirilmiş ve geri ödeme taksiti 2011 sonuna kadar başlamış, geri ödemeleri devam eden konut ve iş yeri sahipleri yararlanacak.

Vadesi 12 ay ve daha az kalan projelerle "Arsa Karşılığı Gelir Paylaşımı Projeleri", indirim kampanyasına dahil edilmedi.

Her yıl erken ödeme kampanyası düzenliyor

TOKİ, hem kaynak ihtiyacını karşılamak hem de borcunu erken kapatıp tapusunu hemen almak isteyen vatandaşların taleplerine yanıt vermek için her yıl erken ödeme indirim kampanyası düzenliyor.

İndirim oranları belirlenirken, enflasyon oranları ile bankaların kredi faiz oranları dikkate alınıyor.

TOKİ, bankalardan faizle kredi almak yerine borç bakiyelerinde indirim yapıp, borcunu erken tahsili tercih edebiliyor.

TOKİ'nin konut ve iş yerleri için uygulayacağı 2013 indirim kampanyası hakkında İdarenin "www.toki.gov.tr" adresinden ayrıntılı bilgi edinilebilir.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL