100 lira taksitle konut sahibi oldular

Bilecik'te Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) arasında imzalanan protokol kapsamında 100 lira taksitle satılan 144 sosyal konutun kurası çekildi.

100 lira taksitle konut sahibi oldular
100 lira taksitle konut sahibi oldular
GİRİŞ 29.05.2013 09:08 GÜNCELLEME 29.05.2013 09:27
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğünce yürütülen "sosyal konut projesi"nin kuraları, Belediye Kültür Sitesi'nde Vali Yardımcısı Hasan Kayhan, Belediye Başkanı Selim yağcı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Uluslararası ve Gönüllü Kuruluşlarla İlişkiler Daire Başkanı Selim Coşkun ile konut sahiplerinin katılımıyla gerçekleşti.

Kayhan, TOKİ işbirliğinde yürütülen sosyal konut projesi kapsamında Bilecik'e 144 konut yapıldığını belirterek, belirli şartları taşıyan vatandaşlar arasından başvuruların alındığını söyledi.

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nca yapılan değerlendirmede 146 kişinin kuraya katılma hakkı kazandığını ifade eden Kayhan, "Sosyal yardım programıyla ilgili vakıf teşvik kanunu kapsamında bulunan vatandaşlarımıza yönelik, geri ödemeli sosyal konut yapımına ve yapımı tamamlanan konutların teslimine devam edilecek. Projede yapılan 1 1 konutlarda vatandaşlarımız dönemsel artış uygulamaksızın, tüm taksitleri sabit 100 lira olmak üzere 270 ay vadeyle ev sahibi olacaklar" diye konuştu.

Yağcı da konut sahibi olacak vatandaşların bundan sonraki hayatlarında güzel değişimlerin olacağını belirtti. Yağcı, sosyal devletin herkese yetişen ve kimsesizin, güçsüzün yanında olduğunu ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın önderliğinde bu imkanları halka sunmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti. .

Konuşmaların ardından TOKİ bölgesinde yapılan 12'si özürlü kategorisinde 144 konutun kurası noter huzurunda Kayhan, Yağcı ve Selim Coşkun tarafından çekildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • ahmet 10 yıl önce Şikayet Et
    öz urfa lı. sayın erdoğan bayraktar toki hiç şanlıurfa ya uğramadı son 5 yıldır haberiniz varmı acaba ?
    Cevapla