Kentsel dönüşümde '500 bin' hedefi

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Bakan Mehmet Özhaseki'nin başkanlığında, "Türkiye'de Kentsel Dönüşüm ve İstanbul" konulu toplantı gerçekleştirildi.

Kentsel dönüşümde '500 bin' hedefi
Kentsel dönüşümde '500 bin' hedefi
GİRİŞ 19.09.2017 17:00 GÜNCELLEME 19.09.2017 17:00

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, kentsel  dönüşüm çalışmaları kapsamında İstanbul'da 200 bin, Anadolu'da ise 300 bin birim  olmak üzere yılda 500 bin bağımsız birimin dönüşümünün hedeflendiğini bildirdi. 

Türkiye genelindeki kentsel dönüşüm konusunun detaylı olarak ele  alındığı toplantıya, Ak Parti Genel Başkan yardımcıları Erol Kaya ve Çiğdem  Karaaslan ile AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet muş da katıldı.

Kentsel dönüşüm hedefleri kapsamında en önemli illerden biri olan  İstanbul'un, toplantının en önemli Gündem maddelerinden biri olduğu ve esenler,  Çamlıca, fikirtepe ve Üsküdar gibi ilçelerde devam eden çalışmaların toplantıda masaya yatırıldığı belirtildi.

Toplantıda, kentsel dönüşümde yaşanan sorunların Bakanlıkça yakından  takip edildiğinin ilgili taraflara bildirildiği aktarılan açıklamada, finansal  kaynak sorunlarının çözümü ve belirlenen rezerv alanların detayları üzerinde  durulduğu kaydedildi.

Açıklamada, istişare toplantısında yaptığı değerlendirmelere yer  verilen Bakan Özhaseki, İstanbul'da 200 bin, Anadolu'da ise 300 bin birim olmak  üzere yılda 500 bin bağımsız birimin dönüşümünün hedeflendiğini ifade etti.

KAYNAK: AA