Kurum: Güney Kore kurdu, biz de kuracağız

Marmara Denizi ile Karadeniz’i bağlayan Kanal İstanbul’un her iki tarafına örnek şehirler kurulacağını hatırlatan Bakan Kurum, “Bunu Güney Kore yaptı. Biz de İstanbul’a yakışır bir şehir kuracağız” dedi.

Kurum: Güney Kore kurdu, biz de kuracağız
Kurum: Güney Kore kurdu, biz de kuracağız
GİRİŞ 06.09.2018 14:28 GÜNCELLEME 06.09.2018 14:55
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, ülkeler yerine, şehirlerin ekonomik güç olduğu yeni bir dünyanın kurulduğuna ve ekonomik güç olarak şehirlerin bütçelerinin ülkelerle yarıştığına dikkati çekti. Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin 16 ülkeden belediye başkanlarının katılımıyla düzenlenen Dünya İdari Kentler Birliği 1. Genel Kurulu’nda konuşan Bakan Kurum, 100 günlük eylem planı içerisinde bakanlık olarak hayata geçirecekleri 39 eylemlerinin bulunduğunu anlattı. Kurum, bunların başında Kanal İstanbul’un geldiğini dile getirerek, şöyle konuştu:  

BOĞAZ’A ALTERNATİF OLACAK

 

“Bu proje dünya ölçeğinde bir proje olacak. Marmara Denizi ile Karadeniz’i bağlayan kanal, 43 kilometre uzunluğunda olacak ve bu kanalın iki tarafında örnek şehirler kuracağız. Bunu Güney Kore yaptı. Biz de İstanbul’a ülkemize bu tarihi mirasa yakışır örnek bir şehir kuracağız. Gerçekten şehircilik anlamında alt yapısıyla üst yapısıyla her şeyin içinde barındırıldığı bir şehir olması noktasında çalışmalarımız olacak. Bu proje aynı zamanda İstanbul Boğazı’na da alternatif bir proje olacak.” Millet Bahçeleri projesine değinen Kurum, buralardan her yaştan insanın yararlanabileceğini, sosyal yaşam alanlarının bulunduğu sağlıklı yaşam ve sporla ilgili her türlü projenin içinde yer alacağını söyledi.

2 MİLYON EK YEŞİL ALAN

Kurum, “İlk etapta 100 günde 33 ilimizde yapıyoruz ama yerel seçime kadar 81 ile Millet Bahçesi yapma çalışmalarımız var. Şu anki projelendirdiğimiz Millet Bahçesi büyüklüğü 21 milyon metrekare. Ankara’daki Millet Bahçesi’nin büyüklüğü ise yaklaşık 2 milyon metrekare. Bu Millet Bahçeleri ile Ankara’daki yeşil alan miktarını yaklaşık yüzde 6 artırıyoruz. Bu çok önemli bir oran” değerlendirmesini yaptı. İstanbul’da Atatürk Havalimanı’nın yerine de Millet Bahçesi yapılacağını hatırlatan Kurum, böylece İstanbul’da kişi başına düşen yeşil alan miktarının da yüzde 10 artacağını kaydetti.  

Sıfır Atık Projesi’yle 12 milyar tasarruf

Bakan Kurum, Sıfır Atık Projesi’nin de 100 günlük eylem planında yer aldığını dile getirerek, “Hedefimiz sıfır atık üreten bir Türkiye ve çevremizi bir anne şefkatiyle koruyarak kalkınmak. Bu hedefe sadece evimizin önünü temiz tutarak değil, havamızı, toprağımızı, suyumuzu koruyarak değil, atıklarımızı dönüştürerek ulaşabileceğimize inanıyoruz. 2023’e kadar sıfır atık sistemini tüm Türkiye’de uygulamaya geçireceğiz ve bu sayede yıllık 12 milyar lira kaynak tasarrufu sağlamış olacağız” diye konuştu.  

YORUMLAR 11
  • KaFKaS CePHeSi 5 yıl önce Şikayet Et
    güzel şehirler ile birlikte ithal ettiğimiz ürünleri burada yapabilmemiz için fabrikalarda kurun. kaliteyi arttırın. ihaleleri tanıdıklara değil hak edenlere verin, insanlara hak ettikleri kazancın kat ve kat fazlasını vermeyin, yolun alt yapısını yaparken her yıl asfaltı kazıp yeniden yapmamak için sokak ve cadde yollarının altını tünel modeli yapın su doğalgaz elektrik telefon vs. de problem olduğu anda yolun altına inilip müdahale edilebilsin. yoksa her asfalt kazısı halka eziyet ve maddi külfet olduğu gibi birilerininde cebinin haksız yere dolmasına sebep olur.
    Cevapla
  • akifer 5 yıl önce Şikayet Et
    sabırsızlıkla ilk kazmanın vurulacağı günü bekliyoruz.
    Cevapla
  • Misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    garibanda alabilecek mi o konutlardan Murat bey?
    Cevapla
  • misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    abi ne alaka
    Cevapla
  • mmet 5 yıl önce Şikayet Et
    Gariban ın kimsesi yok. Dünya kurulalı böyle. Gariban garibanlığını biliyor mu o ayrı konu. Eğer vergileri adil şekilde toplasak ve kaçak olmasa inanın herkese ev de verilir muhtaç kimse de kalmaz. Sadakalar ve zekatlar vergi kalemi olarak toplanmalı abuk subuk vergiler kalkmalı toplanan zekat ve sadakalar aç açıkta kimseyi bırakmaz. Cemaatler eliyle çarçur oluyor.
    Cevapla
  • mntrkr 5 yıl önce Şikayet Et
    Yan yana, dip dibe beton yığınları olmasın ama Murat Bey.
    Cevapla
  • Fatih 5 yıl önce Şikayet Et
    Hala ev yapıp beton kuracak diye duruyor kaldıracaksın şehircilik bakanlığını gerek YÖK
    Cevapla
  • derviş 5 yıl önce Şikayet Et
    açın eski Kemal Sunal filimlerini izleyin, millet oturacak ev bulamıyordu. Bunlarda Kılıçtaroğlu kafasında, Sabiha gökçene ne gerek var, uçak mı iniyor oraya der, seneler sonrasını düşünmez.
    Cevapla
  • ugur 5 yıl önce Şikayet Et
    zoruna mi gitti yada atanamadin heralde yada usulsuz islerinden dolayi ceza yedin kesin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle