Kanal İstanbul'da önemli gelişme! Sona gelindi

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın 100 günlük icraat programında da yer alan Kanal İstanbul projesinin ihalesi için son aşamaya gelindi.

Kanal İstanbul'da önemli gelişme! Sona gelindi
Kanal İstanbul'da önemli gelişme! Sona gelindi
GİRİŞ 06.10.2018 10:38 GÜNCELLEME 06.10.2018 10:38
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

Projeyle ilgili ÇED raporu ile zemin etüt projelerinin tamamlanarak, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na teslim edildiği öğrenildi. İhalenin kasım ayının sonunda yapılması planlanıyor. Kanal İstanbul’un ihalesi için çalışmalar sürerken zemin etüt projesi işini geçen yıl 35 milyon TL bedelle alan Yüksel Proje Uluslararası Şirketi çalışmasını tamamlayarak, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na teslim etti. Bakanlık bünyesindeki Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü yetkilileri, etüt çalışması üzerinde incelemelerini sürdürürken, projenin fiziki taslağı da tamamlandı.

Deprem kuşağında olan Türkiye’nin bu riski de göz önünde bulundurularak, kanalın geçeceği güzergâhta 100, 500, 2 bin 400 yıllık depremsellik çalışmaları yapıldı. Kanalın kaç şiddetinde depreme dayanacağı, deprem kaynaklı tsunami olasılığı, Karadeniz-Marmara arasında rüzgâr verileri çalışması, zemin ve jeolojik durumu da bu kapsamda ele alındı. Daha önce Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim (ÇED) Genel Müdürlüğü tarafından kamuoyuna açıklanan ön ÇED raporunun nihai şekilde tamamlandığı ve yakında kamuoyu ile paylaşılacağı öğrenildi. Çınar Mühendislik ve Müşavirlik Şirketi’nin hazırladığı ÇED raporunda, proje paydaşları olarak Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İstanbul Valiliği’nin görüşlerine yer verildi.

 

 

KAYNAK: HÜRRİYET
YORUMLAR 20
  • Hamdi 5 yıl önce Şikayet Et
    Allah utandırmasın türkiyemizin yardımcısı olsun
    Cevapla
  • trafik çilesi 5 yıl önce Şikayet Et
    Maşallah devletimize. 3. köprü, marmaray, 3. havalimanı... hepsi dünyanın en iyisi. Elhamdülillah. Kanal istanbul projesi ile tamamen şaha kalkacağız. Herşeye rağmen pes etmeyen güzel ülkem benim. Anadoluya da bol bol proje yapalım. deniz yolculuğunu da arttıralım. ve en önemlisi kuzey marmara otoyolu derhal açılmalı ki trafikte rahatlasın istanbulda.
    Cevapla
  • bülent 5 yıl önce Şikayet Et
    yaw he he çomar!
    Cevapla
  • öhö 5 yıl önce Şikayet Et
    elektrikli yerli otomobilde önemli
    Cevapla
  • BAYRAKLI 5 yıl önce Şikayet Et
    Darısı izmir in başına. Korkudan geçilmiyor.izmir belediyesi hep kış uykusu da.
    Cevapla
  • _____ 5 yıl önce Şikayet Et
    hako İzmirde koku var diye söyleyip duruyorlar. Bir sen mi koku yok diyorsun.
    Cevapla
  • hako 5 yıl önce Şikayet Et
    Ne izmiri yaaa ruyami goruyorsunuz siz her turlu fitneligi ihaneti yapin sonradan utanmadan darisi izmirin basina oylemi yok yaaa olur baska derdin siz cop kent icinde yasayin siz o yasama layiksiniz.
    Cevapla
  • emrew 5 yıl önce Şikayet Et
    japonlara yaptırın zemin etütlerini bence
    Cevapla
  • Ayhan alper 5 yıl önce Şikayet Et
    Önce kanalın yanında Hadimkoy deki yüksek gerilim hatları kaldırılmalı öğrenciler ve insanlara korku yaratıyor okula çocuk gönderirken hatlardan korkuyoruz kaç kez yazdik
    Cevapla
  • hako 5 yıl önce Şikayet Et
    Sen yazmaya devam et eksik yazmissin virgulleri atladugin icin degerlendirilmeye alinmamis yazdiklarin kardes.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle