Müteahhitlerin beklediği düzenleme çıktı

Kamu ihalelerinde sözleşme fesih şartları değişti. Toplu Konut Kanunu kapsamında yapılacak sözleşmelerde yüklenici mali acz içinde bulunduğu gerekçesiyle sözleşmeyi fesh edebilecek.

Müteahhitlerin beklediği düzenleme çıktı
Müteahhitlerin beklediği düzenleme çıktı
GİRİŞ 31.10.2018 11:26 GÜNCELLEME 31.10.2018 11:26
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Ankara-Kamu ile iş yapan müteahhitlerin ekonomik güçlükleri gerekçe göstererek sözleşmelerin fesih edilmesi yönündeki taleplerine ilişkin düzenleme yapıldı.

Toplu Konut Kanunu kapsamında yapılacak sözleşmelerde yüklenici mali acz içinde bulunduğu gerekçesiyle sözleşmeyi fesih edebilecek.

 

 

Bu durumda kesin ve ek teminatlar gelir kaydedilerek, sözleşme fesih edilerek hesabı genel hükümlere göre tasfiye edilecek.

Nakdi gerçekleşme seviyesi ilk hak edişten yüzde 50’ye kadar olan işlerde yüzde 95 oranında ödenerek yüzde 5’i kesilecek

YORUMLAR 5
  • Vatandas 5 yıl önce Şikayet Et
    Kdv ve tapu harćı indirimi devam etsin
    Cevapla
  • AMAÇ NE? 5 yıl önce Şikayet Et
    Buradaki amaç inşaatın yarım kalması ve bir sürü mağdur oluşturmak mı, yoksa müteahhide para aktarmak için bir sebep hazırlamak mı anlamadım. Amaç inşaatın yarım kalmaması ve bitirilmesi ise o zaman yüklenici inşaat firmasının "mali acz" içinde bulunduğu gerekçesiyle sözleşmeyi feshetmesi ve inşaatı yarım bırakması veya ek para talep etmesi yerine, inşaat firması işe başlamadan önce o işi yapabilecek yeterli sermayeye sahip olduğunu göstermeli. Gerekirse bir banka o inşaat firmasına kefil olmalı. Böylece inşaatlar yarım kalmaz.
    Cevapla
  • Sn bir fikirli 5 yıl önce Şikayet Et
    Ortalıkta dolaşan ve cebinde 100 bin lirası bile olmayan buna rağmen 50-100 daireli inşaat yapmaya kalkan bir sürü müteahhit var. Yeterli sermayesi olmayan böyle bir müteahhide önce ruhsat verip, işe başlatıp, sonra da sözleşmeyi fesh etmesine izin vermedeki amaç nedir? Bir sürü batık şirket ve mağdur oluşturmak mı?
    Cevapla
  • Bir fikir 5 yıl önce Şikayet Et
    Anlamadığın konularda yorum yapmasan.. amaç girişimcileri iflastan kurtarmak
    Cevapla
  • tosun 5 yıl önce Şikayet Et
    yeterince kaynağı olmayan fırmaya yetki vermeyeceksın fırma yüz bin tl yle işe başla millete satar devam ederim mantığı sonuç daire alanlar mağdur ediliyor
    Cevapla