Bakanlık düğmeye bastı! Satışlar artacak

Yabancıların ve yurtdışında yaşayan Türklerin Türkiye’den mülk edinmesini kolaylaştırmak için yurtdışı tanıtım ve satış ofisleri kurulacak

Bakanlık düğmeye bastı! Satışlar artacak
Bakanlık düğmeye bastı! Satışlar artacak
GİRİŞ 18.11.2018 10:07 GÜNCELLEME 18.11.2018 10:10
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yabancıya konut satışını arttırmak ve Türkiye’yi tanıtmak için düğmeye bastı. Bakanlık, hem Tapu ve Kadastro Müdürlüğü hem de özel sektör işbirliğiyle çalışmalar yapacak. Edinilen bilgilere göre önce hedef ülkeleri belirleyecek sonra bu ülkelerde tanıtım ve satış ofisleri kurulacak.

 

 

Böylece yabancılar ya da yurtdışında yaşayan Türkler işlemlerini bulundukları ülkeden daha sağlıklı ve hızlı halledecek. Bu birimlerde vatandaşa ev alacağı proje ve lokasyonla ilgili sağlıklı bilgi verilerek, vatandaşın dolandırılmasının da önüne geçilecek. Projeler dışında ülke tanıtımı yapılarak sadece gayrimenkul değil turizm sektörüne de destek sağlanacak. Özel sektörün de desteği alınarak yürütülecek çalışmalar sonrası ülkeye döviz girdisi sağlanacak.

REKOR KIRILDI

 

 

Yabancıya satış konusunda kamu son dönemde önemli adımlar attı. Geçtiğimiz haftalarda, mülk alan yabancıya vatandaşlık verilmesi için konulan 1 milyon dolar sınırı 250 bin dolara geçildi. Yapılan bu düzenlemenin yanında kurdaki hareketlilik de yabancının ilgisinde etkili oldu. Kazancı dolar ya da Euro olanlar için Türkiye’deki konut fiyatları cazip hale geldi.

Yabancılara konut satışı aylık bazda tarihinde ilk defa bu yıl eylül ayında 5 binin üzerine çıktı. Eylülde geçen yılın aynı dönemine göre yabancılara konut satışı yüzde 151.1 artarak 5 bin 615’e yükseldi. Bu yılın 9 ayında yabancılara konut satışı geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 58.5 artış gösterdi. Geçen yılın tamamında 22 bin 234 konut satışı göz önüne alındığında, 2018’de yabancılara konut satışının 30 bini geçmesi bekleniyor.

30 MİLYAR DOLAR HEDEFİ

Son dönemde yaşanan hareketlilik sonrası özel sektör de harekete geçti. Yurtdışında tanıtım turlarına çıkan firmalar, satış ofisleri açmak, fuarlarda yer almak için çalışmalara başladı. Firma bazında yapılan çalışmaların amaca ulaşma noktasında yeterli olmadığını belirten sektör temsilcileri kamunun öncülük etmesinin büyük önem taşıdığına vurgu yapıyor.

Kamunun desteğiyle yıllık 4-4.5 milyar dolar olan yabancıya satışın 2019’da 10 milyar dolara çıkması hedefleniyor. Uzun vade için hedeflenen ise yıllık 30 milyar dolarlık satış yapılması. Eylül ayında Moskova’da düzenlenen gayrimenkul fuarına katılan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum da Türkiye’nin bugüne kadar yabancıya satış pazarında hak ettiği payı alamadığını belirtmiş ve “1 milyon dolar sınırının 250 bin dolara çekilmesi önemli bir adım. Bu düzenlemeyle sektör atağa kalkacak. Son 5 yılda yapılan satış önümüzdeki 1 yılda yapılacak” demişti.

YORUMLAR 2
  • özeleştirii 5 yıl önce Şikayet Et
    vallahi biz alamıyoruz bırak yabancı ülkeyi kendi ülkemizde bile ömrümüz yetmez Allah razı olsun...
    Cevapla
  • vatandaş 5 yıl önce Şikayet Et
    İNŞALLAH bu satışlar ileride bize hainlik yapan yabancıları başımıza dert açtırmaz.
    Cevapla