1915 Çanakkale Köprüsü için önemli adım

Meclis Başkanı ve AK Parti Adayı Binali Yıldırım 1915 Çanakkale Köprüsü Keson Batırma Töreni’nde konuştu. Değeri 20 milyar TL olan köprünün 18 Mart 2022 yılında tamamlanacağını söyledi.

1915 Çanakkale Köprüsü için önemli adım
1915 Çanakkale Köprüsü için önemli adım
GİRİŞ 18.01.2019 12:30 GÜNCELLEME 18.01.2019 13:11
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Meclis Başkanı ve AK Parti Adayı Binali Yıldırım, iki kolon arasındaki açıklıkla dünyanın en büyüğü olan ve 20 milyar TL'ye mal olacak 1915 Çanakkale Köprüsü'nün 18 Mart 2022'de hizmete gireceğini söyledi. 

Açıklamadan öne çıkan başlıklar şöyle:

Bakan olarak Çanakkale'ye geldiğimde 'Çanakkale Geçilmez' sözünü gördüğümde şunu düşündüm: Bu söz düşman için söylenmişti, şimdi niye geçilmiyor acaba? Doğru düzgün deniz taşımacılığı yok, yol deseniz hak getire, Çanakkale'den Bandırma'ya Kaz Dağları'na doğru düzgün yol yok. Yollar çok ama çok zayıf. Havaalanı var sefer yok. Ecdad 'Çanakkale Geçilmez" dediler ama Çanakkale denizden de karadan da havadan da geçilen bir yer olacak dedik ve çalışmalara başladık.

ERKEN AÇILACAK

1915 Çanakkale Köprüsü 2018 Mart'ında temelini attık. 2022'de proje 18 Mart'ta bitecek müjdeyi veriyoruz.

KÖPRÜNÜN DEĞERİ 20 MİLYAR TL

Türkiye gurura güvenle nasıl bir kalkınma içerisinde herkese gösteriyor. Bu köprü yaklaşık 20 milyar TL. Bu köprünün bedeli birçok ülkenin yıllık gelirinden daha fazla.

Türkiye nereden nereye geldi. Köprünün uzunluğu bağlantılarla beraber 5 km buluyor. Açıklığı 2023. Bu bir ilk. İlkler de bize Türkiye'ye yakışır.

18 Mart 2022 tarihinde açılışı da hepberaber inşallah büyük bir gururla Cumhurbaşkanımızın iştirakiyle yapacağız. Sabırsızlıkla bekliyoruz. Burada yapılan sadece bir köprü değil teknoloji harikası dev eser. 

TİCARET VE TURİZM DAHA DA ARTACAK

İstanbul İzmir otoyolu son sürat devam ediyor bitmeye az kaldı. Marmara'nın yeni bir geniş çevreyolu.

Trakya Marmara bölgesindeki bütün vilayetler daha kolay ulaşılır hale gelecek. Bölgede ticaret ve turizm daha da artacak.

16 yılda 20 bin km bölünmüş yol yaptık. 6 bin km aldık 20 bin km çıkardık. İnsanlarımız daha çok ticaret yapmaya başladı daha fazla seyahat ediyor. Şehirlerimiz arasındaki mesafe ortalama 1.5 saat azaldı. İki komşu il arasındaki ticaret yüzde 40 arttı. Yollarca can kayıpları yüzde 62 azaldı. Artık dağlarda mahsur kalma yok. Dünyanın sayılı tünelleri bizim ülkemizde. Say say bitmez.

YORUMLAR 8
  • Zeki DOĞAN 5 yıl önce Şikayet Et
    Evet köprü biterde feribotla taşıma işini ihale ederken ihaleye giren firmalara nasıl bir garanti verdinizki Osmangazi köprü fiyatları birtürlü düşmüyor ve geçişler çok az olduğu gibi OGS ve HGS geçişleri geçerli değil NAKİT TAHSİLAT ların sebebi ni bir açıklayan olsada bu millet anlasa. Aynen ANAVATAN Partisinin son dönemlerine benzedi bir Reisin mücadelesi yeterli değil adamın emeğine ve bu millete yazık
    Cevapla
  • metro???? 5 yıl önce Şikayet Et
    istanbul mecidiyeköy-ikitelli metrosu aralıkta açılacaktı hala bir ses yok.başkanım nedir durum bu haber verin.metroyu bekliyoruz. ??????????
    Cevapla
  • Mustafa 5 yıl önce Şikayet Et
    Ejdat, Allah razı olsun, Çanakkale geçilmez demiş ve düşmanı geçirmemiş, bizim saf yöneticilerimiz de bu laf bize'de söylendi mantığı ile Çanakkaleyi geçmeyi düşünmemişler, taki gerçek torunlar yönetime gelip bu laf bize değil düşmana söylenmiş deyip kazmayı vurana kadar. Böyle projelerin ülkemizde yapılıyor olması başlı başına bir milattır.
    Cevapla
  • Ramo 5 yıl önce Şikayet Et
    Ya şimdiden köprü geçiş ücretinden bahseden yorumculara soruyorum. Ya arkadaşım samimisin bilmiyorum ama sana zorla köprüyü kullan diyen mi var ? Hiç bir şey olmasa deniz ulaşımı ucuzlar. Bakınız Osman Gazi Köprüsü önümüzde örnek olarak duruyor. Bağlantı yolları tamamlanmadığı halde deniz ulaşımı yarı yarıya düştü. Kuyrukları hiç saymıyorum bile. Ayıptır! ayıp! insanda biraz fikir ahlakı olmalı.
    Cevapla
  • 2020 5 yıl önce Şikayet Et
    Kardeşim sen galiba o yap işlet devret olayının nasıl işlediğini bilmiyosun aylık belirli bir geçiş sayısı belirlenir eğer o araç geçiş sayısı tamamlanmaz ise projeyi yapan firma eksik olan geçiş sayısını devletten alır (senin benim verdiğim vergilerden) sonuç kullanmadığın halde para ödersin ;)
    Cevapla
  • 2020 5 yıl önce Şikayet Et
    köprünün geçiş ücreti en az 50 lira şimdiden yazıyorum!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle