Metruk binanın yeni halini gören gözlerine inanamıyor!

Şehzadeler Belediyesi’nin Erler Caddesi üzerinde 1 milyon 80 bin lira bedelle kamulaştırarak, restorasyon çalışması yaptığı tarihi Manisa evinde çalışmalar sona erdi.

Metruk binanın yeni halini gören gözlerine inanamıyor!
Metruk binanın yeni halini gören gözlerine inanamıyor!
GİRİŞ 10.02.2019 10:29 GÜNCELLEME 10.02.2019 10:30
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Metruk halde alınan bina yeni görünümüyle bulunduğu bölgeye ayrı bir güzellik kattı. Çocuk Kültür Sanat Merkezi olarak Şehzadeler’e hizmet edecek olan tarihi Manisa evinin açılışının önümüzdeki günlerde yapılacağı öğrenildi. 

 

 

Şehzadeler Belediyesi tarafından 1 milyon 80 bin lira bedelle kamulaştırılan, tarihi Manisa evinde yapılan restorasyon çalışmaları tamamlandı. Metruk haldeki binanın yeniden hayata kazandırılması için çok titiz bir çalışma yapıldığını ifade eden Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, “Şehzadeler Belediyesi olarak ilçemizdeki tarihi yapıları gün yüzüne çıkarmaya devam ediyoruz. 

 

 

Bu bağlamda Erler Caddesinde metruk halde bulunan tarihi Manisa evini 1 milyon 80 bin lira bedelle kamulaştırarak hızlı bir şekilde restorasyon projelerini hazırladık. Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulundan gerekli izinlerin alınmasının ardından restorasyon ihalesini yaptık ve hızlı bir şekilde çalışmaları başlattık. Binanın çok uzun yıllar boyunca kullanılmaması ve metruk halde olması nedeni ile civar mahallelerdeki vatandaşlarımız için hem hijyen açısından hemde asayiş açısından büyük bir risk oluşturuyordu. 

Bazı esnaflarımızın dükkanları bu bina nedeni ile sürekli olarak hayvan ve haşerelerle doluyordu. Restorasyon projelerinin onaylanmasının ardından hızlıca çalışmalara başladık. İlk etapta tarihi binanın içerisinde yaptığımız çalışma ile 20 kamyona yakın moloz ve pisliği bu alandan tahliye ettik. Sonra projeyi aslına uygun olarak yeniden yaparak, binayı aslına uygun bir şekilde yeniden ortaya çıkardık. 

Yapılan titiz çalışma sonucunda tarihi Manisa evinde yapılan çalışmalar geçtiğimiz günlerde tamamlandı. Ekiplerimiz çevre düzenleme çalışmalarını yürütüyorlar. Çevre düzenleme çalışmalarının ardından bu güzel binanın açılışını gerçekleştireceğiz. Mertuk ve harabe durumda olan tarihi Manisa evi yeni görünümü ile Manisalı hemşehrilerimize güzel bir Çocuk Kültür Sanat Merkezi olarak hizmet verecek” dedi. 

YORUMLAR 11
  • Misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    Eski hali daha güzel duruyor.
    Cevapla
  • tayfun 5 yıl önce Şikayet Et
    yesillik olmamasi cok ciplak birakmis ve sanki eski tugla seklinde disi restore edilse daha dogal ve guzel olurmus
    Cevapla
  • yavuz 5 yıl önce Şikayet Et
    Helal olsun bee.. iste budur..
    Cevapla
  • Neoturk 5 yıl önce Şikayet Et
    Betonun icindemi dünyaya geldin le.
    Cevapla
  • Bu mudur şimdi 5 yıl önce Şikayet Et
    Berbat olmuş
    Cevapla
  • çok bile 5 yıl önce Şikayet Et
    Sana metruk bina çok bile
    Cevapla
  • hasbi 5 yıl önce Şikayet Et
    çöp konteynırı güzelliği gölgelemiş, gerisi 10 numara
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle