İGA'dan İstanbul Havalimanı açıklaması: Gündemde değil

İstanbul Havalimanı'nı işleten İGA'daki ortaklık tartışmalarına ilişkin Limak Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir açıklama yaptı. Özdemir, IGA konsorsiyumu için yeni bir ortağın gündemde olmadığını belirtti ve İstanbul Havalimanı için ek 1 milyar euro finansman sağlandığını belirtti

İGA'dan İstanbul Havalimanı açıklaması: Gündemde değil
İGA'dan İstanbul Havalimanı açıklaması: Gündemde değil
GİRİŞ 28.02.2019 14:34 GÜNCELLEME 28.02.2019 14:34

İstanbul Havalimanı'nın konsorsiyomunda yer alan Limak'ın Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, İstanbul Havalimanı konsorsiyumuna yeni bir ortak alınıp alınmayacağı ile ilgili, "Gündem de öyle bir durum yok, İGA'da yeni bir ortaklık gündemimizde yok" dedi.

"İstanbul Havalimanı'nın finansman kredisi ile ilgili geri ödemeleri başladı mı?" şeklindeki bir soruya Özdemir, "Daha var zamanı. Açıldıktan sonra geri ödemeler başlayacak. Herhangi bir sorun yok, aynı şekilde devam ediyor. Alınan kredilerin faizleri ödeniyor. Havalimanı açıldıktan sonra geri ödemeler başlayacak " şeklinde cevap verdi.

Havalimanı için 1 milyar Euro'luk ek finansman sağlandığını ve bu finansmanın kullanıldığını dile getiren Özdemir, "Onu  zaten şu anda kullanıyoruz. Şu anda havalimanımızın finansmana şu anda ihtiyacı yoktur" dedi.

KAYNAK: DHA