27 yıl sonra yıkımına başlandı

Kartal'da 27 yıldır eğik bir şekilde durarak olası bir tehlikeye davetiye çıkaran 6 katlı bina ile birlikte aynı alan içerisinde yer alan 5 binanın daha yıkımına başlandı.

27 yıl sonra yıkımına başlandı
27 yıl sonra yıkımına başlandı
GİRİŞ 29.03.2019 10:41 GÜNCELLEME 29.03.2019 11:04
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Şubat ayında Kartal’da çöken ve 21 kişinin hayatını kaybettiği 7 katlı Yeşilyurt Apartmanı’nın ardından ülke genelinde çok sayıda vatandaş oturduğu ya da riskli gördüğü binaları ilgili mercilere şikayet etmeye başlamış, farklı illerden peş peşe yıkılmaya yüz tutmuş riskli binalara ait görüntüler de çeşitli platformlara bir bir düşmeye başlamıştı.

 

 

Görenleri şaşırtarak olası bir faciaya adeta davetiye çıkaran binalardan biri ise Kartal’da çöken binaya 5 dakika mesafede yer alan ve çıplak gözle net bir şekilde eğik olduğu görülen Avni Bey Apartmanı'ydı.

 

 

1999 DEPREMİNİ GÖRDÜ

Rahmanlar Kumlar caddesinde yer alan 6 katlı ,14 daireli binanın zeminden kaynaklı 1992 yılında yana doğru eğildiği ve 1999 depremini de hasarsız atlatarak 27 yıldır bu şekilde yıkılmadan ayakta durduğu ortaya çıkmıştı.

27 YIL SONRA İLK ADIM

14 daireli binada mevcut duruma aldırmadan oturmaya devam eden birkaç daire sakini de görenleri şaşırtırken, her an olası bir facianın eşiğinde yer alan apartmanla ilgili 27 yıl sonra harekete geçildi.

5 BİNA BOŞALTILDI

Daire sahiplerinin depreme dayanıklılık raporu almak için girişimde dahi bulundukları bina ile birlikte aynı ada içerisinde yer alan 5 bina daha tahliye edilerek bölgede yıkım işlemlerine başlandı.

TEMELİ ATILDI

Öte yandan Kartal'da 6 Şubat'ta çöken ve 21 kişinin hayatını kaybettiği Yeşilyurt Apartmanı ile riskli görülerek yıkılan 7 binanın yerine yapılacak olan yeni binaların temelleri de atıldı.

KAYNAK: YENİŞAFAK / KENAN BİTER
YORUMLAR 2
  • hasan 4 yıl önce Şikayet Et
    ikiside yamulmuş evlerin.
    Cevapla
  • Molla Kasım 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu binalar yeniden nasıl yapılıyor , hiç bilgi yok.
    Cevapla