Ev sahipleri dikkat! Bunu yapmayan evini kiraya veremeyecek

Yapılarda Enerji Verimliliği Derneği (VERİMDER) İcra Kurulu Başkanı Prof. Dr. Emre Alkin, ülkedeki binaların yaklaşık yüzde 10'unu oluşturan 873 bini için Enerji Kimlik Belgesi (EKB) alındığını belirterek, "Henüz 8,6 milyonu bu belgeye sahip değil. 31 Aralık itibarıyla belgesi olmayan binalarda alım, satım ve kiralama işlemi duruyor." dedi

Ev sahipleri dikkat! Bunu yapmayan evini kiraya veremeyecek
Ev sahipleri dikkat! Bunu yapmayan evini kiraya veremeyecek
GİRİŞ 16.05.2019 14:26 GÜNCELLEME 16.05.2019 14:26
Bu Habere 23 Yorum Yapılmış

Alkin, yaptığı açıklamada, EKB'nin, 1 Ocak 2020 itibarıyla Türkiye'deki 9,5 milyon bina için zorunlu hale geleceğini hatırlattı.

 

 

Bu belge kapsamında yapılan çalışmalarla enerji kaynaklarının etkin kullanılması, israfın önlenmesi ve çevrenin korunmasının hedeflendiğini dile getiren Alkin, gelecek yılın başından itibaren EKB'ye sahip olmayan binaların ticaret konusu yapılamayacağını söyledi.

Yıl sonuna kadar bu belgelerin alınmasını umut ettiklerini belirten Alkin, "Şu anda ülkemizdeki binaların yaklaşık yüzde 10'unu oluşturan 873 bini EKB aldı. Henüz 8,6 milyonu bu belgeye sahip değil. 31 Aralık itibarıyla belgesi olmayan binalarda alım, satım ve kiralama işlemi duruyor." ifadesini kullandı.

 

 

Devletin EKB'yi ciddi şekilde takip ettiğine dikkati çeken Alkin, vatandaşların da bu konuyu merkeze almaları gerektiğini ifade etti.

"BİNALARIN DEĞERİ DE YÜKSELECEK"

Özellikle cari açığın azaltılmasında enerji konusunun çok önemli olduğuna işaret eden Alkin, "Aslında kendi cebimiz için bu konuda duyarlı olmalıyız. Enerji kimlik belgesi seviyesi yüksek dereceli olan binaların değeri de yükselecek." diye konuştu.

Son dönemde bazı yetkisiz kurum ve kişiler tarafından sahte EKB'lerin hazırlandığını öğrendiklerini dile getiren Alkin, bu konuda ciddi takip yürütüldüğünü söyledi.

Alkin, sahtecilik yapanlara karşı devlet kurumlarının çok hassas çalıştığını, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının EKB belgesi düzenleyen kurumları ciddi bir şekilde denetlediğini kaydetti.

YORUMLAR 23
  • FORMALİTE 4 yıl önce Şikayet Et
    Ülkede her şey formalite. kağıt üzerinde her şey süper. ama gerçek hayatta öylemi.önce devlet kendi kurumlarından başlasın . kamu önünde bu konuda farkındalık oluşturacak projeler ve faliyetlerde bulunsun. ve en önemlisi yeni yapılanlarda bu konuda taviz vermesin yeter. eskiler için astarı yüzünden pahalı kimse fazla ümitlenmesin.
    Cevapla
  • sss 4 yıl önce Şikayet Et
    ses izalasyonu zorunlu olması lazım apartman hayatında ya sabır ya kavga ediyoz
    Cevapla
  • KAFKAS 4 yıl önce Şikayet Et
    Ses izalosyonu çok önemli çok!
    Cevapla
  • Cansız 4 yıl önce Şikayet Et
    Yıkılanın yerine yapılana mecbur tut, ayakta zor duran binalara ne ısısı ne yalıtım ı
    Cevapla
  • kerim GÖK 4 yıl önce Şikayet Et
    Bırakın Bu İşleri Dört Çakalı Zengin Edeceksiniz
    Cevapla
  • serkan 4 yıl önce Şikayet Et
    enerji verimliliğini göz ardı edenlere kendimden örnek veriyorum. Marmara bölgesi, ev 145m2 net, güney ve Doğu cephe, evde bütün kış tişört ile geziyoruz aylık gaz paramız 252 lirayı geçmedi, varın siz düşünün.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle