İstanbul Havalimanı ile ilgili iddialara yanıt!

Rüzgar nedeniyle hava ulaşımında yaşanan aksamayla ilgili sosyal medyada komplo teorileri üretildi. DHMİ konuya açıklık getirdi.

GİRİŞ 18.05.2019 14:35 GÜNCELLEME 18.05.2019 14:43
Bu Habere 91 Yorum Yapılmış

Dün rüzgar nedeniyle İstanbul Havalimanı'nda bazı uçakların iniş için beklemesi sonrası, yeni havalimanını yanlış yere yapıldığı iddiaları sosyal medyada belli bir kesimin diline düştü.

 

 

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ), konuya ilişkin bir açıklama yayınladı.

"HAVACILIK EMNİYETİNE UYGUN HAREKET EDİLDİ"

 

 

Açıklamada dün meydana gelen olumsuz hava koşulları nedeniyle havacılık emniyetine uygun olarak hareket edildiği vurgulanırken, IST ve İSG’de 10 uçağın başka meydanlara indiği belirtildi.

Konuya ilişkin olarak DHMİ’den yapılan açıklamada şöyle denildi:

“Hava koşulları nedeniyle 17.05.2019 günü İstanbul’daki havalimanlarına inmesi gereken bazı uçakların başka illerdeki havalimanlarına yönlendirildiğine dair bazı medya organlarında yayınlanan haberler üzerine aşağıdaki açıklamaya gerek görülmüştür.

HAVACILIĞIN EN ÖNEMLİ İLKESİDİR

Havacılığın en önemli ilkesi uçuş, can ve mal emniyetinin sağlanması olup tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de olumsuz meteorolojik koşulların bulunduğu zaman dilimlerinde bu koşulların sağlanması amacıyla gerekli tedbirler hızla hayata geçirilmektedir.

Bu kapsamda İstanbul hava sahasında beklenen, içerisindeki yatay ve dikine şiddetli hava akımları, türbülans, düşük görüş şartları, buzlanma gibi hava aracının uçuşunu imkansız hale getiren ve pilotlar tarafından katil bulut olarak adlandırılan cb bulutları, özellikle 1.500 feet altında iniş /kalkış hattında hava araçlarının kaza kırımına yol açmaktadır.

ZORUNLULUK ARZ ETTİ

Bu nedenle söz konusu cb bulutlarının oluştuğu tüm hava sahalarında hava trafiğinin bekletilmesi, kalkışların durdurulması ya da gerektiği durumlarda trafiklerin başka meydanlara yönlendirilmesi zorunluluk arz etmektedir.

SABİHA'DA DA AYNI ÖNLEM ALINDI

Söz konusu hava olayının yaşanacağı saatlerde sadece İstanbul Havalimanı’nda değil tüm İstanbul hava sahasında uçuş can ve mal emniyetinin sağlanmasını teminen önlemler alınmıştır. Bu doğrultuda İstanbul Havalimanı’nda 468 seferden sadece 8’si, Sabiha Gökçen Havalimanı’nda ise 94 seferden sadece 2’si divert edilerek başka havalimanlarına yönlendirilmiştir.

Bu süreçte Kuruluşumuz personelinin özverili çalışmaları sayesinde hiçbir emniyetsizlik yaşanmamıştır."

"DİNLEYEN KİM"

Gazeteci Nevşin Mengü, dün yaşanan olayın ardından sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "İşi bilenler istanbul Havalimanı'nın yapıldığı yerin hiç uygun olmadığını defalarca söyledi ama dinleyen kim!" ifadesini kullanmıştı.

DHMİ hava ulaşımındaki aksamayla ilgili açıklama yaptı

HAYRANLIĞINI GİZLEYEMEMİŞTİ

Birleşik Krallık ve Avrupa’nın yeni havalimanını kıskandığını söyleyen Straw “Bence İngilizler, Türkiye’de bu kadar büyük bir havalimanı inşa etmek için gerekli boş arazinin bulunmasından dolayı bir hayli kıskaçlık içindedir. Çünkü Londra’da havalimanı kapasitesi konusunda yoğun tartışmalar var. Burası yerleşimin çok yoğun olduğu bir bölge. Ayrıca yeşil kuşak diye adlandırdığımız bölgede inşaat yapılmasını önlemeye yönelik katı kurallarımız var” demişti.  Londra’daki yeni havalimanı fikrinden söz eden Straw “Bu yeşil kuşak Londra ve diğer büyük şehirlerin etrafındaki bir bölge. Bu zorlu bir tartışma oldu. Heathrow Havalimanı’na üçüncü bir pist yapılması gerekiyor ve bu çok uzun yıllar alacak. Yeni bir havalimanı inşa etmek herhalde hayal olur bizim için. Yine de Türk hükümetini bu açıdan kutlarım. Ayrıca çok iyi bir bağlantı oldu bu havalimanı” ifadelerini kullanmıştı.

YORUMLAR 91
  • medo 4 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye'de bir olumsuzluk olsun, bir sıkıntı çıksın, bir felaket olsun da, yoksada biz uydurup zil takıp oynayalım diye 7/24 nöbette bekliyorsunuz. Siz kimsiniz, kimin çocuklarısınız, kime hizmet ediyorsunuz, inancınız ne biz anlayamadık. Sen ve senin gibiler şu memlekete bir çivi mi çaktınız da, geleceği gören aklı başında devlet adamlarının bile öve öve bitiremediği dünyanın en büyük hava alanını sanki bir halt bilirmiş gibi eleştiriyorsunuz. Siz öyle projeleri hayal bile edemezsiniz. Ama siz yinede kınayı hazır tutun belki başka bir yerde bir sorun çıkar.
    Cevapla
  • oya 4 yıl önce Şikayet Et
    Tipik chp ideolojisi hizmet etmez hizmet edenin önünü kesmeye çalışır kesemezse çamur atar durur hizmete. Chpliler bu davranışları ile artık Atatürkün partisi olmadıklarını bir kez daha ispatlıyorlar. Atatürkün vefatından sonra chpden bu ülkeye bir hizmet gelmiş mi acaba. Atatürkün kurduğu chp Atatürkün vefatı ile bitmiştir.
    Cevapla
  • Halil 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu mengü çok tutarsız ve dengesiz bir nesnedir, hep boş yapar. Sallayın gitsin
    Cevapla
  • Abdullah 4 yıl önce Şikayet Et
    Allah İn rüzgarında karşı bu gafiller.noldu onuda o Erdoğan estirdi.bir zerre beyin varmı bu chpkk kafalılarda acaba.
    Cevapla
  • Erys 4 yıl önce Şikayet Et
    Mengüş hanım almanlar bir havaalanı yapımına bundan 13 sene önce başlamış bitiminede 12 sene varmış varsa aklıyın bir köşesine bunuda not et , ha birde madem bu havaalanını beğenmedin eğer kullanırsan orada çalışıp ter dökenlerin günahı senin olsun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle