İş dünyası imar barışında taksit istiyor

İmar Barışı’ndan başvuru süresi tamamlandı ve ödemeler için de son gün 30 Haziran olarak belirlendi. Ancak ödemelerin yüksek olması gerekçe gösterilerek iş dünyası temsilcileri ödemeler için uzatma ve taksitlendirme kolaylığı istedi.

İş dünyası imar barışında taksit istiyor
İş dünyası imar barışında taksit istiyor
GİRİŞ 28.06.2019 08:44 GÜNCELLEME 28.06.2019 08:44
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

İlk talep önceki gün İstanbul Sanayi Odası Başkanı Erdal Bahçıvan’dan geldi.

İSO Meclisi Haziran ayı olağan toplantısında Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’u ağırlayan Bahçıvan, önce İstanbul’da biri Avrupa bir diğeri Anadolu yakasında olmak üzere 2 OSB talebinde bulundu ve uzun süre kiralamaya uygun fabrika talep etti.

Talepleri dinleyen Bakan Kurum, “Sanayicinin yanındayız, gerekli adımlar atılacak” dedi. Bahçıvan, her ne kadar imar barışı için başvuru süresi dolmuş olsa da kısa süreli bir uzatma ve taksitlendirme kolaylığı ile söz konusu imkandan daha fazla sanayicinin yararlanabileceğini de belirtti.

24 AY TAKSİT FAYDA SAĞLAR

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç de İmar Barışı’nda 30 Haziran’da sona erecek Yapı Kayıt Belgesi Bedeli ödemeleri için, özellikle ticari binalarda 24 aya kadar taksit imkanı sunulmasının firmalara önemli bir finansman desteği olacağını söyledi.

İmar Barışı sürecinin kangren olan birçok problemi çözecek bir adım olduğuna dikkati çeken Avdagiç, şunları söyledi:

“Üretim tesisleri, hastaneler ve eğitim binaları gibi ticari binalarda, hem arsaların kıymetli olması hem de inşaat metrekare birim maliyeti sebebiyle Yapı Kayıt Belgesi bedelleri yüksek meblağları bulabiliyor. Yapı Kayıt Belgesi’nde 100 bin lirayı aşan bedellerin 12 ay, 500 bin lirayı aşan bedellerin ise 24 ay taksitlendirilmesi, firmalara finansman anlamında ciddi fayda sağlar."

KAYNAK: YENİ ŞAFAK
YORUMLAR 3
  • Enes 4 yıl önce Şikayet Et
    Şu i mar barışından bizde yararlanmak istiyoruz sayın murat kurum bakanım başınız sağ olsun
    Cevapla
  • Enes 4 yıl önce Şikayet Et
    İmar barışı yeniden bir şans verilmeli
    Cevapla
  • mehmet sait belik 4 yıl önce Şikayet Et
    mutlaka taksitlendirmeli veya faizsiz banka kredisi kullanılmalı
    Cevapla