Yüzde 60’ı tamamlandı! 10 bin kişiye iş verecek

Yapımına geçen yıl başlanan Başakşehir Şehir Hastanesi’nin yüzde 60’ı tamamlandı. Günde 32 bin hastaya hizmet verecek olan hastane, 10 bin kişiyi istihdam edecek. Projenin 1 yıl sonra tamamlanması planlanıyor.

Yüzde 60’ı tamamlandı! 10 bin kişiye iş verecek
Yüzde 60’ı tamamlandı! 10 bin kişiye iş verecek
GİRİŞ 06.07.2019 09:19 GÜNCELLEME 06.07.2019 11:29
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Rönesans Sağlık Yatırım ve Japon Sojitz ortaklığı ile Kamu Özel İş Birliği (PPP) modeli kapsamında inşaatı devam eden Başakşehir Şehir Hastanesi’nin yüzde 60’ı tamamlandı. Dünyanın en büyük hastanelerinden biri olacak olan proje 1 yıl sonra tamamlanacak. 2 bin 682 yatak kapasitesiyle günde 32 bin 700 hastaya hizmet vermeye hazırlanan Başakşehir Şehir Hastanesi, 1 milyon metrekarenin üzerinde alanıyla, sadece İstanbul’un değil, tüm bölgenin sağlık ihtiyaçlarına çözüm olmayı hedefleyecek. Hastanenin en önemli özellikleri arasında ise, deprem riski altında bulunan İstanbul’un ihtiyaçlarına göre inşa edilmiş olması geliyor. Yapıların deprem yüklerini aktaran teknoloji olan sismik izolatör teknolojisi ile donatılacak olan hastanede, en şiddetli depremler sırasında ve sonrasında dahi tüm operasyonel faaliyetler aksama olmadan yerine getirilecek. 

 

 

SAĞLIK TURİZMİNE KATKI 

Rönesans Sağlık Yatırım Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Yanıkömeroğlu, yaptığı açıklamada, yaklaşık 2 sene önce yapımına başlanan Başakşehir Şehir Hastanesi’nde yüzde 60’ın üzerinde bir ilerleme sağladıklarını kaydederek, “Önümüzdeki Haziran ayı sonu itibarıyla da hastanemiz tamamlanmış olacak. Tıbbi ekipmanlarıyla ve hizmet gruplarıyla birlikte işletmeye hazır hale gelecek. İstanbul’un iki şehir hastanesinden bu hastane ilki. Sağlık Bakanlığının İstanbul’u sağlık başkenti hedefi doğrultusunda bu hastane en önemli imkan olacaktır. İstanbul Havalimanı’ndan yaklaşık 15 dakika mesafeyle hastanemiz ulaşılabilir bir noktada. Tam teşekküllü ve her türlü imkanı barındıran hastaneye yurt dışından da çok sayıda hasta bekleniyor” dedi. 

 

 

Günde 32 bin hastaya hizmet

Şehir hastanesi, 1 milyon metrekarenin üzerinde inşaat alanı ve toplam 2 bin 682 yatak kapasitesiyle günlük 32 bin 700 hastaya hizmet verecek. Başakşehir Şehir Hastanesi, tamamlandığında 10 bin kişiye istihdam sağlayacak. Başakşehir Şehir Hastanesi’ne, Yavuz Sultan Selim ve TEM bağlantı yollarına ilaveten metro istasyonu planlamasıyla İstanbulluların sağlık hizmetlerine hızlı ulaşması sağlanacak. 

Bölgedeki diğer illere de ulaşacak

Hastanenin 2 bin 700 yatak kapasitesi bulunduğunu aktaran Yanıkömeroğlu, “Her gün 68 binin üzerinde işlem yapabilme imkanımız olacak. İstihdam yönünden de çok önemli bir hastane oldu” ifadelerini kullandı.  4 bin 300 medikal personeli, 4 bin 50 hizmet personeli ve 810 yönetim personelini bünyesinde barındırmaya hazırlanan hastane, yaklaşık 10 bin kişinin çalıştığı bir tesis haline gelecek. 2 bin 354 yatak kapasiteli ana hastane, 200 yatak kapasiteli fizik tedavi ve rehabilitasyon hastanesi ile 128 yatak kapasiteli psikiyatri hastanesinden oluşacak hastane, bölgedeki diğer illerin sağlık hizmeti ihtiyaçlarını karşılayacak. 

YORUMLAR 10
  • mesut 4 yıl önce Şikayet Et
    istanbulu chp ve pkk ya verenler zorunuza gitmesin sakın ola diktatör dediginiz erdoğanın yapmış olduğu bu hastaneye gitmeyin
    Cevapla
  • Turşucu 4 yıl önce Şikayet Et
    Glikoz, furuktoz bunları yasaklayan. Şeker pancarından yapılan şeker harici tatlandırıcılar metobolizma bağırsak yapısı için kanseri tetikleyen ajanlar içermektedir. Hasta olmadan tetbirler alınmalı, tetbir alınmassa bu Hastanelerde Yetmez!
    Cevapla
  • Mutlu 4 yıl önce Şikayet Et
    Chp lileri almayın. Kıskançlıktan çatlarlar. Onları yapistiracak japon yapıştırıcısı daha icat edilmedi.
    Cevapla
  • Hasan Hüseyin 4 yıl önce Şikayet Et
    Böyle şeyleri Anadoluya yapsanızda oralarda kalkınsa tersine göç olsa İstanbul doldu artık yeter
    Cevapla
  • Türkiye 4 yıl önce Şikayet Et
    Hasan hüseyin bunlar buraya yorum yazmakla değil araştırmakla oluyor bakın anadoluya neler yapılmış biraz araştırın eleştiride hakkını bulsun yapanlarla vaad edenler ayrılsın ozaman hak edenler başa geçsin
    Cevapla
  • gsli 4 yıl önce Şikayet Et
    yapilmadigini kim soyledi yozgat mersin kayseri ankara vs kacinda istanbuldan once açıldı sadece istanbula degil her sehre yapiliyor
    Cevapla
  • Önder 4 yıl önce Şikayet Et
    Allah razı olsun çok güzel bir çalışma ama çok merak ediyorum hastahane faaliyete geçince oranın trafiği ile nasıl başa çıkacaksınız, başakşehir 2.Etaptan kayaşehire geçiş yolun olarak kullanılan yolda 2 adet belediye otobüsü yanyana geçemiyor, Sağ ve sol taraflar cadde üstü komple iş yeri ama ne yazikki otopark yok, abi devasa market açıldı kapıda 5 adetlik otopark alanı, malesef o markette kapandı, vermeyin abi cadde üzerinde alt katlara işleri izni, ille izin vericekseniz otoparkı şart koşun, mafettiniz güzelim 2. Etabı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle