Yoğun ilgi görüyor! Ziyaretçi akınına uğruyor

Bingöl’ün Solhan ilçesinde bulunan Yüzen adalara ziyaretçi sayısı her geçen gün artıyor.

Yoğun ilgi görüyor! Ziyaretçi akınına uğruyor
Yoğun ilgi görüyor! Ziyaretçi akınına uğruyor
GİRİŞ 09.08.2019 14:49 GÜNCELLEME 01.10.2019 17:28
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

İlçenin sınırlarında Turnalar Gölü’ndeki yüzen adalar, yaz aylarında piknik ve zaman geçirmek isteyenlerin ilk tercih ettiği yerlerden biri oldu. Doğu Anadolu bölgesinde başta Bingöllüler olmak üzere Diyarbakır, Şanlıurfa, Elazığ, Muş ve Erzurum gibi kentlerden gölü ziyaret etmek için gelenler, hem farklı doğa olayına tanıklık ediyor hem de gölün arka kısmında bulunan yeşil alanda piknik yaparak stres atıyor.

 

 

Ziyaretçi akınına uğruyor Türkiyenin yüzen adalarına yoğun ilgi

Solhan D-300 kara yolu üzerinde olduğu için tabeladan görüp merakını gidermek için ziyaret edenlerinde uğrak noktası olan yüzen adalar, son zamanlarda yemekli toplantılar içinde rağbet görüyor.

 

 

Arkadaşlarıyla Yüzen adalara gelen Gençlik Hizmetleri İlçe Müdürü Zülfü Çalışkan, "Yüzen adalar Solhan’ın kalbi, Solhan’ın oksijen deposu.

Ziyaretçi akınına uğruyor Türkiyenin yüzen adalarına yoğun ilgi

Tabi yaz ayları özellikle öğleden sonralarında vatandaşlarımızın yoğun bir ilgisinin olması buranın cazibesini daha da artırıyor. Buraya yapılan tanıtımlar, insanların burayı daha fazla tanımalarına neden oluyor. Tabi biz isteriz ki bütün herkes Doğu Anadolu bölgesine yapılan turlarda Yüzen adayı ziyaret etsinler. Bu doğa harikasını bütün Türkiye’ye hatta bütün dünyaya tanıtılmasını arzu ediyoruz" dedi.

Ziyaretçi akınına uğruyor Türkiyenin yüzen adalarına yoğun ilgi

Ankara’da gelen Veysel Ömer Türkoğlu ise, "Van’dan Bingöl’e doğu akrabalarımızı ziyaret etmeye gidiyorduk yol üstünde tabelayı gördük tabi tabelada kilometre belirtilse, bizim gibi geçenler daha çok yoğunluk gösterecektir. Geldik bu kadar güzel, bozulmamış bir yer. Havasının, ovasının, insanının güzel olması çok iyi bir şey. Herkesin gelmesini tavsiye ediyorum" dedi.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 3
  • Murat Kahraman 4 yıl önce Şikayet Et
    Allah aşkına Türkiyedeki böyle saklı cennet noktalarını medyaya vermeyin! Duyurmayın, reklam etmeyin! İnsanlar hücum etmesin böyle yerlere, ki güzellikleri saklı kalsın.. İnsanların çullandıkları yerler ölüyor maalesef! İşte Salda Gölü!!!
    Cevapla
  • GEZGİN 4 yıl önce Şikayet Et
    güzel bir yer görülmelidir.
    Cevapla
  • sasa1212 4 yıl önce Şikayet Et
    Bir de adam akıllı bir yol yapılsa, tadından yenilmez. Çorak ve dar bir köyün yolundan giriliyor. ayrıca bir yol çalışması yapılabilir.
    Cevapla