Bakan duyurdu! Hepsi tek tek yıkılacak

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Muğla'nın Bodrum ilçesi Gündoğan Çetibeli mevkisindeki villa, rezidans ve otel inşaatının Kıyı Kenar Kanunu'na aykırı kısımlarıyla ilgili başlatılan yıkım işlemlerini inceledi.

Bakan duyurdu! Hepsi tek tek yıkılacak
Bakan duyurdu! Hepsi tek tek yıkılacak
GİRİŞ 28.09.2019 11:37 GÜNCELLEME 01.10.2019 16:38
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Burada gazetecilere açıklama yapan Kurum, inşaatın 20 Ağustos'ta  gerçekleştirilen denetimler çerçevesinde imara, ruhsata uygun olmayan kot  kesitten kaynaklı kaçakların tespitinin yapıldığını, bunların yüklenici firmaya  bildirildiğini söyledi.

 

Firmanın da bu tespitler doğrultusunda yıkım işlemlerine başladığını  belirten Kurum, şöyle konuştu:
 
"Biz geldiğimizde 108 bağımsız bölüm vardı. 54 bağımsız bölüm  yıkılacak. Yıkıldıktan sonra proje bu duruma gelecek. Bu süreçte bize vermiş  olduğu destekten ötürü de yüklenici firmaya da teşekkür ediyoruz. Sağduyusundan  ötürü. 54 bağımsız bölümü yıkarak tüm Türkiye'nin bu noktadaki hassasiyetlerini  dikkate aldılar, yıkım işlemini hızlı şekilde altı iş makinesiyle  gerçekleştiriyorlar. Bir ay içerisinde bütün yıkımlar tamamlanacak. Bölgede fazla  olan hafriyatların alınmasıyla bu alanda diğer alanlarda olduğu gibi doğal  yapısına kavuşmuş olacak."

 

Bir gazetecinin "Denizin 36 metre doldurulduğu gerçeği var. Doldurulan  deniz boşaltılacak mı?" sorusuna Kurum, "Doğal yapıya zarar veren, bölgeye zarar  veren, kaçak ne varsa hepsi kaldırılacak. Bunların hepsinin tespiti yapıldı.  Yüklenici firmaya bildirildi. Onlar da sırayla bu tespitler doğrultusunda hem  kaçak yapıların yıkılmasını hem de deniz dolgusu, hafriyat dolgusu, izinsiz  iskele alanları gibi yapıların yıkımlarını gerçekleştirecek." ifadelerini  kullandı.
 
Yıkım işleminin birkaç ay içerisinde tamamlanacağını anlatan Kurum,  Gümbet Mahallesi'ndeki kaçak yapıları olduğu tespit edilen otel projesinde de  incelemelerde bulundu.

YORUMLAR 2
  • yunus 4 yıl önce Şikayet Et
    Bodrum Turgut reis arasında öyle yapılaşmalar var ki evin kapısı kumsala açılıyor birde bunlar site halinde yapılmış.Kim bunlara izin verdi! gördüm hayretler içerisinde kaldım birde Yunan tarafındaki adalara bakın en kalabalık Midilliye bakın kıyaslayın! Vahşiyiz vesselam,benciliz vesselam.Zannediyoruz ki biz yaptık buralar böyle kalacak bu sefer diğerleri'de senden örnek alıp yapıyor iş çığırından çıkıyor belediye ne iş yapar!.
    Cevapla
  • ggg 4 yıl önce Şikayet Et
    hafriyatçılar inşaatçılar yine zengin yine zengin
    Cevapla