İstemezükçülerin yalanı ortaya çıktı! Bir yılda yarı yarıya düştü

İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA, şehri etkileyen fırtına nedeniyle dün 13 uçağın pas geçmek zorunda kaldığını açıkladı. Yapılan açıklamada, "Uçakların pisti pas geçme oranında İstanbul Havalimanı, Atatürk Havalimanı'nın geçen yılki pas geçme sayısının yaklaşık olarak yarısı seviyesindedir" denildi.

İstemezükçülerin yalanı ortaya çıktı! Bir yılda yarı yarıya düştü
İstemezükçülerin yalanı ortaya çıktı! Bir yılda yarı yarıya düştü
GİRİŞ 31.12.2019 14:37 GÜNCELLEME 31.12.2019 14:37
Bu Habere 39 Yorum Yapılmış

İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA, fırtına nedeniyle çok sayıda uçağın pisti pas geçtiği iddialarını yalanladı. İGA'dan yapılan yazılı açıklamada, "Özellikle belirtmek isteriz ki; havacılığın en önemli kuralı uçuş, can ve mal güvenliğinin sağlanmasıdır. Bu bilinçle çalışmalarını sürdüren İstanbul Havalimanı, İstanbul’u etkileyen olumsuz hava koşulları sonrası yolcuların bu durumdan etkilenmemesi adına çalışmalarını sürdürmektedir. İstanbul’da 2 gündür tüm ulaşım ağlarını olumsuz etkileyen hava şartları nedeni ile havalimanlarından gerçekleşen uçuşlarda da gecikmeler yaşanmıştır" ifadelerine yer verildi.

 

 

Atatürk Havalimanı ve İstanbul Havalimanı'nın uçak pas geçme oranlarının karşılaştırıldığı açıklamada, "30.12.2019 (dün) İstanbul Havalimanı’nda gerçekleşen operasyonda rüzgar sebebi ile 13 pas geçme yaşanmıştır. Bu yılın Nisan - Aralık dönemi ile geçen yılın aynı döneminde İstanbul Havalimanı ve Atatürk Havalimanı karşılaştırıldığında; İstanbul Havalimanı’nda 620 uçak pisti pas geçerken, bu rakam Atatürk Havalimanı’nda geçen yıl 1.016 olarak gerçekleşmiştir. Tüm bu yıl ortalamaları da gösteriyor ki; uçakların pisti pas geçme oranında İstanbul Havalimanı, Atatürk Havalimanı'nın geçen yılki pas geçme sayısının yaklaşık olarak yarısı seviyesindedir. Havacılıkta pas geçme ve divert, emniyetli bir uçuşun önemli aşaması olup pilotların uçuş güvenliği için uygun gördüğü prosedürlerdir. İstanbul’u etkileyen olumsuz hava koşullarına rağmen İstanbul Havalimanı’nda, operasyon kesintisiz olarak devam etmekte ve herhangi bir sefer iptali bulunmamaktadır" denildi.

YORUMLAR 39
  • yiğit 4 yıl önce Şikayet Et
    Yapılan işlere kulp takmayı marifet sanan arkadaşlar çok merak ediyorlarsa İGA ya sorsunlar.
    Cevapla
  • islam aşkı 4 yıl önce Şikayet Et
    İGA ya sorsa ne olacak ki bu seferde hükümetin kurumu deyip onun açıklamasınıda kabul etmeyecekler.Kanal İstanbul gibi 100 lerce prof. açıklama yapacak onlar hükümet yanlısı diyecek kendileri alakasız 3-5 profun açıklamasını doğru diye baskı yapacaklar.Ortada siyasi hiç birşey göremiyorum.İslamiyeti kabul etmeme durumu var ortada.
    Cevapla
  • Kamer E. 4 yıl önce Şikayet Et
    Havalimanı nisan da taşınmadı mı nasıl bir yıllık kıyaslama yapılabiliyor anlamadım. En nihayetinde hava şartlarının zor olduğu aylar bu aylar ve geçen yıl bu aylarda istanbul havalimanı açılmamıştı.
    Cevapla
  • Mühendis 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu aşamada rakamlar yanıltıcı olur, karşılaştırılması gereken toplam iniş sayısına göre pas geçen uçakların oranıdır. Oran açıklandıktan sonra daha doğru bir yorum yapılabilir.
    Cevapla
  • hasan 4 yıl önce Şikayet Et
    pas geçmelerin yoğun olarak yaşandığı dönem lodos un ve kar yağışının yoğun olduğu dönem olan oçak şubat ve mart dönemleridir. hesaplamaya bu dönemler de katıldığı zaman neyin ne olduğu tam olarak ortaya çıkacaktır.
    Cevapla
  • Erdal 4 yıl önce Şikayet Et
    Atatürk tamamı ile kapatıldığında göre ve oradaki tüm uçuşlar ve Sabiha daki birçok THY uçuşu yeni meydana yonlendirildigine göre neyin rakamını bekliyeceksin yeni meydan uçuş sayısı olarak açık ara önde zaten
    Cevapla
  • Samsun Özel. 4 yıl önce Şikayet Et
    Atatürk havalimanı arazisi tamamen bataklık,taşocağı kalıntıları ve atıl durumda idi. 1. Ekonomiye kazandırıldı 2.başka yerde sırf kamulaştırma maliyeti çok yüksek olurdu. 3.yuksek desibelli gürültü kirliliği asgariye indirildi.
    Cevapla
  • ☪ Kürdüm ☪ 4 yıl önce Şikayet Et
    extremist entegrist fondamentalist Jüdeo-hristiyanist saadet cehape iYi hadepe
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle