Konutta faizler indi, yatırımlar canlanıyor

Gözde Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Kalı, nitelikli göç alan kentlerin başında gelen İzmir’de, artan taleple birlikte konut ihtiyacının da devam ettiğini söyledi.

Konutta faizler indi, yatırımlar canlanıyor
Konutta faizler indi, yatırımlar canlanıyor
GİRİŞ 05.01.2020 09:23 GÜNCELLEME 05.01.2020 09:23
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Kalı, yılın son çeyreğinde faiz indirimlerinin ardından sektörde bir hareketlenme yaşandığını belirterek, bu hareketlenmenin 2020 yılı için umut verici olduğunu kaydetti. Kalı, “İzmir’de Türkiye’den bağımsız olarak farklı bir ekonomik hareketlilik var. Türkiye ve İzmir’in geleceğine olan güvenimiz tam. Bu güvenden hareketle kentimizin ve insanların yararına olacak projelerimizle yatırımlarımızı bu yıl da sürdüreceğiz” diye konuştu.

2020’de ticaretin daha da canlanacağını belirten Kalı, “Ekonominin çarkları tekrar dönecek. Yeni yatırımlar ancak yılın sonuna doğru hayata geçirilebilecek” dedi.

İzmir marka kent

İzmir’in yaşam kalitesi anlamında bir marka kent niteliğinde olduğunu da anlatan Kalı, şunları söyledi:

“İzmir, eğitim ve sosyal anlamda bir cazibe merkezi. Hoşgörüsü nedeniyle farklı unsurları birleştirebilme özelliğine de sahip. Bu nedenle özellikle büyük kentlerden nitelikli göç alıyor. Bu durum kentin lehine bir gelişme çünkü her işin profesyoneli yaşamak için İzmir’i tercih edecek. İzmir - İstanbul otobanının faaliyete açılmasıyla birlikte iki kent arası daha da yakınlaştı. İstanbul’un kaotik yapısından sıkılan, nitelikli ve kaliteli yaşam isteyenlerin aklında hep İzmir’e yerleşme planı var. Bu nedenle kente olan ilgi devam ediyor. İnşaat firmaları eğer nitelikli ve kaliteli konutlar üretmeyi sürdürürse sektörün de önü açık olacak.”

Kalı, Gözde Grubu’nun sağlık ve inşaat alanındaki yatırıma devam ettiğini söyledi.

YORUMLAR 1
  • Coşkun Atak 4 yıl önce Şikayet Et
    Yatırım mı bu.. geri dönüşü olmayan, taşa toprağa yatırılan para.. yazıktır milleti kandırıyorsunuz..
    Cevapla