Nef web sitesini yeniledi, talep bırakma oranı %137 arttı

Türkiye’nin yenilikçi ve konut satışında lider gayrimenkul markası Nef, ziyaretçi sayısı artan ve kullanıcı yelpazesi giderek genişleyen nef.com.tr’yi yeniledi.

Nef web sitesini yeniledi, talep bırakma oranı %137 arttı
Nef web sitesini yeniledi, talep bırakma oranı %137 arttı
GİRİŞ 11.02.2020 11:11 GÜNCELLEME 11.02.2020 11:11

Detaylı müşteri araştırmaları ve kullanıcı testleri sonucunda Magiclick tarafından yenilenen sitede, ilk 6 ayda ziyaretçilerin talep formu doldurma oranı %137 oranında yükseldi ve siteden hemen çıkma oranı %12 oranında azaldı. Aralık ayında 363 bin kişinin ziyaret ettiği nef.com.tr’de ortalama sitede kalma süresi ise %19 arttı.

Son 4 yılda 18 projede 6 binin üzerinde konut teslimi gerçekleştiren Türkiye’nin konut satışından lider gayrimenkul markası Nef, yurt içi ve yurt dışından artan ilgiyi daha iyi karşılamak adına web sitesini yeniledi. Müşteri portföyünün genişlemesi nedeniyle nef.com.tr artık Türkçe, İngilizce ve Arapça olmak üzere 3 farklı dilde yayın yapıyor. Yakın dönemde ise sitede, Rusça ve Çince de dil seçenekleri arasındaki yerlerini alacak.

Mobil odaklı kullanıcı dostu tasarım

Web sitesindeki yenileme çalışmasıyla hem tüketiciye bilgiyi daha kolay ve net şekilde vermeyi hem de sektörün nabzını tutmayı hedefleyen Nef, diğer tüm alanlarda olduğu gibi bu kapsamda da trendleri belirlemeye devam ediyor. Canlı yayın kamerasının, 360 derece proje görünümlerin, örnek daire video ve görsellerinin yer aldığı kolay kullanım olanağı sunan galeri sistemi, potansiyel müşterilere benzeri görülmemiş bir deneyim yaşatıyor. Site ziyaretçileri tek bir tıklamayla merkez satış ofisine adres yönlendirmesi alabiliyor.

Aralık ayında 363 bin ziyaret

Farklı müşteri segmentleri için farklı hedef kitlelere uygun özgün tasarım anlayışıyla geliştirilen nef.com.tr, mobile uyumlu tasarım sayesinde her marka model telefonda kolayca görüntülenebilen arayüz deneyimini kullanıcılarına sunuyor. Yapılan yeniliklerle beraber ilk 6 aylık yayın döneminde bir önceki siteye kıyasla,  ziyaretçilerin siteden hemen çıkma oranı %12 oranında azaldı ve form doldurma oranı %137 oranında yükseldi. Aralık ayında 363 bin kişinin ziyaret ettiği nef.com.tr’de ortalama sitede kalma süresi ise %19 arttı.

İçeriğin yüzde 90’dan fazlası tek merkezden yönetilebiliyor

Yenilenen web sitesi sayesinde kullanıcılar; Whatsapp uygulaması üzerinden, click to call (tıkla ve ara) yoluyla veya form doldurarak Nef’e ulaşabiliyor. Gayrimenkul sektörünün yenilikçi yüzü Nef’in yenilenen web sitesinin mobil versiyonu ise tüketiciye istediği kanaldan şirkete  erişebilme imkanı veriyor. İçerik yönetim sistemiyle, içeriğin yüzde 90’ında fazlası tek merkezden yönetilebiliyor ve güncellenebiliyor. İnşaatı ve satışı devam eden veya bitmiş tüm projeler hakkında kullanıcılara detaylı bilgi veren nef.com.tr’de hem mobil hem de masaüstü yükleme hızlarında yüksek skorlara ulaşıldı.

“Yenilikçi yaklaşımlar getirmeye devam edeceğiz”

Nef.com.tr’nin son teknoloji trendleri takip edilerek yenilendiğini vurgulayan Nef İcra Kurulu Üyesi Selçuk Çelik: “İlk 6 aylık yayın döneminde yeni sitemiz kullanıcılardan büyük ilgi gördü. Bu ilgi rakamsal verilere de yansıdı. Yenilenen tasarımızda sadelik ve işlevselliği buluşturduk. Kullanıcılar farklı dil seçenekleri üzerinden tüm projelerimiz hakkında bilgi sahibi olabilecek ve kolayca bizimle iletişime geçebilecekler. Dijital bir çağda yaşamanın getirdiği öncelliklerle nef.com.tr’de kullanıcılara daha iyi bir deneyim sunacağız ve sektörümüzün de yenilikçi yaklaşımlar getirmeye devam edeceğiz” dedi.

Türkiye’nin En Değerli Gayrimenkul Markası Nef

Nef 2019 yılı içerisinde 3’üncü kez üst üste, ‘Türkiye’nin En Beğenilen İnşaat Şirketi’ seçildi ve ‘Türkiye’nin En Değerli 100 Markası’ araştırmasında yer alan tek gayrimenkul şirketi oldu. Nef, uluslararası marka değerlendirme kuruluşu Brand Finance'nin araştırmasına göre 121 milyon dolarlık marka değeriyle listedeki 35’inci marka oldu.