Advocaat'tan övgü! "Ondan çok memnunuz"

Hollanda'nın Feyenoord takımıyla sahasında karşılaşacak Fenerbahçe'de teknik direktör Dick Advocaat, kaptan Volkan Demirel'le birlikte basın toplantısı düzenledi.

Advocaat'tan övgü! "Ondan çok memnunuz"
Advocaat'tan övgü! "Ondan çok memnunuz"
GİRİŞ 28.09.2016 16:20 GÜNCELLEME 28.09.2016 16:20
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Basın toplantısında ilk olarak söz alan Volkan Demirel önemli bir maça çıkacaklarını belirterek şöyle konuştu:

'Seriyi sürdürmek istiyoruz'

'Önemli bir maça çıkıyoruz. Feyenoord'un ligdeki durumunu biliyoruz. 8 maçtır Avrupa dahil kaybetmediğini biliyoruz. Kasımpaşa maçıyla başlayan bir kazanma serimiz var onu sürdürmek istiyoruz. Kazanmamız gerek. Tribünlerin istediği seviyede değiliz ama kazanarak takım bütünlüğü olacak. İnşallah kazanacağız. Biz kazandıkça takım oyununda daha da yol kat edeceğimizi düşünüyoruz. Yarın da kazanarak taraftarlarımızla birlikte güzel bir gün yaşamak istiyoruz.'

'Bizim ne yapacağımız önemli'

Rakibin performansından çok bizim ne yapacağımız önemli. Güçlü olabilir ama biz de buna karşı verebilecek güçte bir takımız. Yeter ki istediklerimizi sahayla yansıtabilelim. Öyle olduğunda Kadıköy'ün nasıl bir yer olduğunu hepimiz biliyoruz. Taraftarımızla bütünleşerek istediğimiz skoru alacağız.

'Savunmamızda bir sıkıntı yok'

Aslına bakıldığında fazla bir pozisyon vermeyen bir takımız. Ama gelen top gol oluyor. Bunun kötü savunma yapmakla veya savunma yapmakla alakalı değil. Futbol bazen de şans işidir. Takım olarak savunmamızda bir sıkıntı olmadığını düşünüyorum.

'F.Bahçe formasının ne anlama geldiğini çok iyi biliyoruz'

Kötü bir ortamımız yok. İlk haftalarda da böyleydi. Bunlar sonuçla alakalı. Takım kötü gidiyor içerde sıkıntı var deniliyor. Kaybederken de kazanırken de biz hep aynıyız siz farklı görüyorsunuz ama biz hep aynıyız. Örneğin dün hocamızın doğum gününü kutladık. Kötü de gitseydik bu kutlamayı yapacaktık. Futbol böyledir bazen iyi sonuçlar alırsınız bazen kötü sonuçlar. Fenerbahçe formasının ne anlama geldiğini çok iyi biliyoruz. Fenerbahçe formasını koysanız bu ligde her türlü kulüple yarışır. Biz sezon sonuna kadar bu forma için elimizden geleni yapacağız.

Volkan Demirel'in ardından söz alan Hollandalı teknik adam Dick Advocaat söz aldı. Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Advocaat şu ifadeleri kullandı:

'En iyiler sahada olacak'

'Şu anda oyuncu rotasyonu yapabilecek durumda değiliz. En iyi oyuncular sahada olacak. lig yarışında daha yolun başındayız. Grup için konuşursak Manchester United'ın ligin favorisi olduğunu düşünüyorum. Diğer takımlar da ikincilik için mücadele edecek. Bildiğiniz gibi Feyenoord, United karşısında sürpriz bir galibiyet aldı. Bu nedenle yarın kazanmak zorundayız. Kazanamazsak işler bizim için zorlaşır.

'Yaptıkları inanılmaz ama...'

Duygusal bir karşılaşmayacak ama tekrar hepimizin nerede olduğumuzu, nereden gelip nereye gittiğimiz görmek için önemli bir maç. Feyenoord'un Hollanda'da ve Avrupa'da yaptıkları inanılmaz. Ama kaptanımızın da biraz önce söylediği gibi onların ne yapacağından çok bizim ne yapacağımız önemli.

'Tek sorunumuz son pas'

Son iki maçta 7 gol attık. 15 kadar pozisyona girdik. Yalnızca 2 gol gördük kalemizde. Bunda problem olarak görmemiz gereken durum nedir? Burada tek bir sonu var. Çok fazla pozisyona giriyoruz. Her şey iyiydi ama son pas çok daha iyi olmalı. O son pası çalışmamız gerekecek. Ama çok gol pozisyonuna girmemiz de futbolda iyi birşey.

"3 ön liberoyla çıktığımızı söyleyemezsiniz"

Siz son maçı izlediniz mi? Ozan ve Josef, Mehmet'in 10 metre önünde oynadılar. 3 ön libero ile çıktığımızı o yüzden söyleyemezsiniz. Belki geçmişte öyle oynamış olabilirler. Ama siz sahada olana bakmalısınız.

'Volkan'dan çok memnunuz'

Volkan Şen'den çok mutluyuz çok memnunuz. Sadece final pası hariç. Oyun şekli, hızı çok iyi. Biraz daha vizyonunu geliştirmesi kendini açabilmesi gerekiyor. Gol atmış atmamış önemli değil başka pozisyonlarda daha uygun takım arkadaşına pas atabilmesi önemli. Bence taraftarın da sahada görmekten mutlu olduğu bir oyuncu. O da eksiğini biliyor.

'Pişman değilim'

Hollanda Milli Takımı'ndaki görevini bıraktığı için pişman olup olmadığıyla ilgili soruya ise Dick Advocaat, 'Hayır hiç pişmanlık duymuyorum. ben kendim için ne iyiyse onu yaparım. Başkalarının ne dediği açıkçası umurumda değil' cevabını verdi.

RVP oynayacak mı?

Robin Van Persie'yi Feyenoord karşısında oynatacak mısınız sorusuna ise tecrübeli çalıştırıcısı 'Onu yarın göreceğiz' yanıtını verdi.

YORUMLAR 1
  • Salih 7 yıl önce Şikayet Et
    Azizin adami istersen memnun olma
    Cevapla