Fenerbahçe, UEFA yaptırımlarını açıkladı!

Fenerbahçe, UEFA’nın üst mahkemeye sevk kararıyla ilgili açıklama yaptı. İşte UEFA'nın Fenerbahçe'ye uygulamak istediği yaptırımlar...

Fenerbahçe, UEFA yaptırımlarını açıkladı!
Fenerbahçe, UEFA yaptırımlarını açıkladı!
GİRİŞ 26.05.2019 16:06 GÜNCELLEME 26.05.2019 17:45
Bu Habere 21 Yorum Yapılmış

Fenerbahçe, UEFA’nın üst mahkemeye sevk kararıyla ilgili Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) açıklama yaptı. UEFA'nın Fenerbahçe'ye uygulamak istediği yaptırımlar arasında men cezası bulunmazken cezada; gelir kesintisi ve oyuncu kısıtlaması yer alıyor.

İşte KAP'a yapılan açıklama:


UEFA Kulüp Mali Kontrol Kurulu'ndan (CFCB-Club Financial Control Body) 24.05.2019 akşamı tarafımıza ulaşan yazıda, 2016 Mayıs ayında imzalanan Uzlaşma Anlaşması'na (Settlment Agreement) uyulmadığı dikkate alınarak, dosyamızın Kulüp Mali Kontrol Kurulu Karar/Yargılama Dairesine (Adjudicatory Chamber) sevkedilmesine karar verildiği bildirilmiştir.

2016 Mayıs ayında yapılan anlaşmaya göre; 2017/18 sezonu finansal sonuçlarında azami denk hesap açığı taahhüdümüz € 10 milyon olarak belirlenmiş, denk hesap açığımızın € 20 milyon'u aşması durumunda ise Yargı Dairesi'ne sevk edileceğimiz belirtilmişti. 2017/18 sezonu için denk hesap açığı beklenmedik kur ve faiz oranlarındaki artışın da etkisiyle € 57,5 milyon olarak gerçekleşmiştir.

Kulübümüzün Yargı Dairesine sevk yazısında tavsiye edilen disiplin yaptırımları aşağıdaki gibidir.

- a) UEFA Gelirlerinden 2,5 mn EUR kesinti yapılması,

- b) Gelecek 2 sezonda(2019/20 ve 2020/21) UEFA müsabakalarında yer alacak yeni oyuncu tescilinin yasaklanması,

- c) Gelecek 2 sezona (2019/20 ve 2020/21) katılım (UEFA müsabakaları) A Listesine yazılabilecek oyuncu sayısının 23 olarak kısıtlanması

Yukarıda belirtilen UEFA gelirlerinden 2,5 mn EUR kesinti tutarı, aşağıdaki hususların tamamının yerine getirilmesi halinde düşürülebilecektir.

- Finansal kurumlarla borç yapılandırma planında anlaşılması ve Haziran 2019'da ilgili taraflarca imzalanması ve,

- TFF'nin yeni finansal kontrol düzenlemelerinde Kulübün Haziran 2019'da anlaşma sağlaması ve 2019/20 sezonunda uygulanması

Yatırımcılarımızın bilgisine sunarız.

 

 

YORUMLAR 21
  • Sportmen 4 yıl önce Şikayet Et
    Dolmuşa işe gidenler, Ferrari ile top oynamaya gidenlere yardım ediyor, garabete bakın. Ali Koç ne iş yapar? Servetinin 100 de 1 ini hibe etse Fener ihya olur.
    Cevapla
  • sendrom 4 yıl önce Şikayet Et
    O kadar dilendiniz biz de açtığınız elinize üç beş kuruş verdik bu tablo ile karşılaşmamak için. Ulan nerde sadakalar. Fenerbahçemizi ezdirmeyeceğiz size. Basiretsiz yönetim. Defol git.
    Cevapla
  • Para 4 yıl önce Şikayet Et
    Paralar nerede laaaaaaaağğğğğğğnnn
    Cevapla
  • Hdhd 4 yıl önce Şikayet Et
    Fener ağlama
    Cevapla
  • iosen 4 yıl önce Şikayet Et
    boş boşuna dememişler enayiler olmasa akıllılar ne iş yapar diye para verecek daha çok kişi var
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle