Erdoğan, Fenerbahçe kongresinde konuştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı Fenerbahçe Divan Kurulu, Faruk Ilgaz Tesisleri'nde gerçekleştirildi.

Erdoğan, Fenerbahçe kongresinde konuştu
Erdoğan, Fenerbahçe kongresinde konuştu
GİRİŞ 26.10.2019 14:09 GÜNCELLEME 26.10.2019 18:31
Bu Habere 57 Yorum Yapılmış

Fenerbahçe'de Yüksek Divan Kurulu ekim ayı olağan toplantısı gerçekleştirildi.

 

 

Divan Kuruluna kongre üyeliğinde 25. yılını dolduran Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şu şekilde;

''TAKIM TUTMAK GÖNÜL İŞİDİR''

Fenerbahçe kurulduğundan beri ülkemiz sporunun lokomotifi olmuş bir kulübümüzdür. En çok sporcu yetiştiren, olimpiyatlara en çok sporcu gönderen Fenerbahçe'dir. Pek çok alanda lider ve öncü olan Fenerbahçe'ye yakışan da buydu ve bunu gerçekleştirmiştir. 2020 Tokyo Olimpiyatları'nda da şimdilik 8 sporcusuyla milli formamızla yarışıyor Fenerbahçe. Hiçbir şey Fenerbahçe'yi ülkesine hizmet yolundan döndürememiştir. Takım tutmak bir gönül işidir.

''EŞİT DAVRANMAYA ÇALIŞTIM''

İnsan çıkarı için birçok şey yapabilir, görüntüsünü, mesleğini, siyasi ve sosyal tercihlerini değiştirebilir. Asla yapamayacağı şeylerden biri takım değiştirmektir. Fenerbahçe sevdası bizim gönlümüze çocukluk ve gençlik yıllarımızda düştü. Rahmetli babam sporculuğa devam etmeme müsaade etmedi, okumamı istedi. Sahanın içinde olmasa da Fenerbahçe'yle ile olan muhabbetimiz, çeyrek asrı bırakan siyasi görevlerim sürecinde hizmet verme bakımından bütün kulüplere eşit davranmaya çalıştım. Hizmet ve icraat konusunda herkesin yanında oldum. Bununla birlikte Fenerbahçe'nin gönül dünyamızdaki yeri asla değişmedi, hiç yeri değişmedi. Atalarımızın da dediği gibi, gönül ferman dinlemiyor. Yüksek divan kurulu üyeliği, Fenerbahçe'ye gönül vermiş herkesin hayalidir.

''BİZİM İÇİN AYRI MUTLULUK''

Fenerbahçe'nin on binlerce üyesi var ve bu kadar üye potansiyeli olan bir kulübün yüksek divan kurulu üyesi olmak bizim için ayrı bir mutluluk. İnşallah yüksek divan kurulumuzun bundan sonraki çalışmalarına her türlü desteği verip, her türlü katkıyı sunacağız. Hem tarihi, hem coğrafi mirasımızdan dolayı sporun çok daha ileride bulunması gerekiyor. Neden kulüplerimiz ve milli takımlarımız çok daha büyük başarılara imza atmasın? Her ne kadar göğsümüzü kabartan başarılarımız olsa da arzu ettiğimiz ve hak ettiğimiz yerde olmadığımızı düşünüyorum. Yüzlerce madalya dağıtılan organizasyonlardan bir-iki madalya ile dönmeyi başarı sayamayız, daha iyisini yapabiliriz. Bizim oynadığımız dönemde nerede yeşil saha...

''TOPRAKTA OYNUYORDUK''

Toprakta oynuyorduk. Buralarda şöyle bir yuvarlandığın zaman zaten hemen deriler kalkıyordu. Buralardan yeşil sahalara geldik. Bu yeşil sahalar beğenilmez hale geldi. Dünyada birçok ülkeyle tartışılamayacak stadyumlara sahibiz. 2. liglerde bile bambaşka stadyumlar var. Nerelerden nerelere geldik. Önem ve öncelik vermemiz gereken sıradaki yer okullardır. Düşünün ki Fenerbahçe'nin artık basketboldaki başarısı yadsınamaz. Bu başarıyı artık devam ettirmemiz lazım. Yüzmede Fenerbahçe'de bir başarısı var, bunu artırarak devam ettirmeli. Kızlarımızın başarıları Fenerbahçe'de farklı bir yerde. Fenerbahçe sadece bir spor kulübü olarak kurulmamıştır. Bu ülkenin istiklaline hizmet etmek için vücut bulmuş bir kulüptür. Tüzüğünde yazsın yazmasın, her kulübün hatırlaması gereken günlerden geçiyoruz.

Toplantıda Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, TFF Başkanı Nihat Özdemir ve Başakşehir Başkanı Göksel Gümüşdağ da hazır bulundu.

ALİ KOÇ: "ALLAH YAR VE YARDIMCIMIZ OLSUN"

Divan Kurulu Başkanı Vefa Küçük'ün ardından kürsüye gelen Ali Koç, "Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın asırlık çınar Fenerbahçe'nin çatısı altında bizlerle olmasının onurunu ve gururunu yaşıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız, kongre üyeliğinin 25. yılını doldurdu ve yüksek divan kurulu üyesi oldu. Fenerbahçeli, vatanını savunmak için koşar. Aynı 1. Dünya Savaşı'nda olduğu gibi. Mustafa Kemal Paşa'nın emriyle Anadolu'ya silah taşıyan bu camiaydı. Barış Pınarı Harekatı'nın tüm kalbimizle yanında olduğumuzu tüm kalbimizle ilan etmiştik. Bütün Mehmetçiklerimize buradan selam gönderiyoruz. Şehit olan askerlerimize Allah'tan rahmet diliyoruz. Allah yar ve yardımcımız olsun." dedi.

VEFA KÜÇÜK: "FENERBAHÇE VE TÜRK SPOR TARİHİNDE BİR İLK"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımının ardından konuşma yapan Küçük, "Fenerbahçe ve Türk spor tarihinde ilk defa bir Cumhurbaşkanı kulüp üyeliğinde 25 yılı tamamladı ve yüksek divan kurulu üyeliği kazandı. Elinizde paketle gelmediniz ama niyetiniz dolu, gönlünüz dolu geldiniz" dedi.

"1 OYUN SAHİBİ BELKİ DE SİZSİNİZDİR"

21 sene önce Aziz Yıldırım ile başkanlık yarışına girdiği ve 1 oyla kaybettiği seçime değinen Küçük, "Aziz Yıldırım ile girdiğim başkanlık yarışını 1 oyla kaybetmiştim. Aradan 25 sene geçti. O 1 oyu kimin verdiğini bir türlü bulamıyorum. Siz o kongreye gelerek oy vermiştiniz. Ben bu 1 oyun sahibini 21 yıldır arıyorum, yoruldum. Belki sizsinizdir, merak ediyorum." şeklinde konuştu.

YORUMLAR 57
  • edmond dantes 4 yıl önce Şikayet Et
    insanlar hatta ülkeler, çıkarları için Allah'ın yolundan ayrılmamalı, hazineye kumardan (iddaa, loto, toto vb) para akışını kesmeli, faizi yok etmeli. Dünyada sistem böyle demeyip, biriktiriciliği bırakmalı. Takım dediğin nedir? Önemli olan Rakımdır. Allaha olan yakınlık anlamındaki Rakım.
    Cevapla
  • Puturgeli 4 yıl önce Şikayet Et
    AkParti en az oyu aldigi takim Fenerbahce...Bence siyasi ayak oyunlarina hic gerek yok Sn Baskanim yüz vermeyin su muptezellere
    Cevapla
  • Entelabi 4 yıl önce Şikayet Et
    helal olsun size baskanlar
    Cevapla
  • Selim H. 4 yıl önce Şikayet Et
    Bence tarfsiz kalmaliydi.
    Cevapla
  • a.colak 4 yıl önce Şikayet Et
    bilenen seyi yalan mi soylesin emmi?reis in futbol sevgisi ve fb sevgisi herkes biliyor,25 sene once birde!fb taraftari gibi nankormu olsun?bak sana aziz beyi atdilar kenara,cok hizmet verdigi icin
    Cevapla
  • Burhan 4 yıl önce Şikayet Et
    Bir GS olarak çok üzüldüm. Yanlış yapıyorsun.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle