Merkez Bankası: Başçı görevinin başında

Erdem Başçı'nın görevinden istifa edeceği yönündeki iddialara yönelik Merkez Bankası'ndan ikinci bir açıklama geldi.

Merkez Bankası: Başçı görevinin başında
Merkez Bankası: Başçı görevinin başında
GİRİŞ 27.02.2015 13:12 GÜNCELLEME 27.02.2015 13:36
Bu Habere 21 Yorum Yapılmış

Merkez Bankası'nın geçtiğimiz günlerde açıkladığı faiz kararları sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan yapılan indirimi yetersiz bularak sert eleştirilerde bulunmuştu.

Bu eleştiriler sonrasında Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı'nın bankanın kritik Meclis toplantısına katılmaması başkent kulislerinde yine istifa söylentilerinin dolaşmasına yol açtı.

Bu iddilar üzerine dün Merkez Bankası Sözcüsü Yücel Yazar'dan bir açıklama geldi. Yazar açıklamasında Başçı'nın toplantıya gelmemesiyle ilgili olarak, "Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Erdem Başçı, bugün sağlık kontrolü yaptırdı. Önemli bir sağlık problemi bulunmamaktadır. Yarın öğleden sonra görevinin başında olacaktır" denildi.

Ancak bu açıklama piyasaları tam manası ile tatmin etmedi. Dolar bugün farklı etkenlerinde birleşmesi ile tarihi rekorlar kırarak 2,52 seviyesini aştı:

Dolardaki yükselişin durdurulamaması üzerine Merkez Bankası'ndan bugün yeniden bir açıklama geldi. Merkez Bankası Sözcüsü Yücel Yazar yaptığı açıklamada "Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı görevinin başındadır. İddialar ve söylentiler asılsızdır" dedi.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 21
  • memo 9 yıl önce Şikayet Et
    delikanlı adammış boyun eğmedi hem neden istifa etsin herkes en iyi yaptığı işi yapsın..
    Cevapla
  • celil 9 yıl önce Şikayet Et
    merak etmeyin istifa etmicek eğer istifa edirse eknomideki kötü gidiş kimin üzerine atılacak anlıyosunuz değilmi, mazlumu getirin bana mazlumu....
    Cevapla
  • serdar 9 yıl önce Şikayet Et
    eğer istifa ederse önceki hükümetin yaşadıklarını yaşar,tabi bizde
    Cevapla
  • Aslan Aksoy 9 yıl önce Şikayet Et
    Erdem Başçı kadar merkez bankasını iyi yönetecek bir adam olsaydı Davutoğlu onu atardı. Erdem başçı istifa etti, Davutoğlu kabul etmedi. Davutoğlu akıllı bir adam. Erdoğan doları yükselterek kirli oyunlar peşinde gibi geliyor bana. Arap kardeşleri her yerde toprak, ev sahibi oldu. Kendi milletimiz ise sürünüyor, ay sonunu getiremiyor. Benim 200 bin liraya alamadığım evi, yabancı geliyor 70 bin dolara satın alıyor. Adamın parası dolar, o yüzden ona çok ucuz geliyor. Şüphem yok ki doların 1.50'den 2.50'e yükselmesinin anahtarı Erdoğan'dadır.
    Cevapla
  • KRİTİK 9 yıl önce Şikayet Et
    İstifa olayının şuuyu vukuundan beter oldu.Erdoğanın bukadar hakaretinden sonra sayın BAŞÇI yok hükmündedir artık.Hem bu ERDEM BAŞÇI'nın hiç eşi dostu,hısım-akrabası yokmu,bukadar hakaretler yeter artık çekil desinler.Bıraksında << yüksek ekonomi>> tahsilliler iki günde ekonomiyi kuşa çevirsinler.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle