Soyuluyoruz!ATM'den havale yapmak bile 4 TL!

Tüketici Dernekleri Federasyonu Başkanı Sıtkı Yılmaz, bankaların hukuksuz uygulamalarının devam ettiğini söyledi. Yılmaz, bir babanın öğrenci oğlunun aynı bankadaki hesabına ATM'lerden para yatırdığında en az 4TL havale ücreti ödemek durumunda kalacağını dile getirdi.

Soyuluyoruz!ATM'den havale yapmak bile 4 TL!
Soyuluyoruz!ATM'den havale yapmak bile 4 TL!
GİRİŞ 30.12.2012 09:53 GÜNCELLEME 30.12.2012 09:53
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Tüketici Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Sıtkı Yılmaz, bankaların hukuksuz uygulamalarının devam ettiğini söyledi.

Tüketici Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Sıtkı Yılmaz, bankaların hukuksuz uygulamalarının devam ettiğini söyledi. Yılmaz, bir babanın öğrenci oğlunun aynı bankadaki hesabına ATM'lerden para yatırdığında en az 4 TL havale ücreti ödemek durumunda kalacağını dile getirdi.

Sıtkı Yılmaz, konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, bankaların 31 kalemde yaptığı kesintinin 32'ye çıktığını kaydetti. Bu yolla bankaların yılda yaklaşık 17 milyar TL haksız kazanç sağladığını savunan Yılmaz, tüketicinin yıllardır hukuk mücadelesi verdiğini vurguladı.

Yılmaz, şunları kaydetti: "Tüketici lehine yargı kararlarının sonuçlandığı bir dönemde, mevcut hukuksuz uygulamalara bir yenisinin eklenmesi bankaların açgözlülüğünden başka bir şey değildir. Bu uygulama ile 32. kalem de hukuksuzluk zincirine eklenmiş oldu.

Bazı bankalar, ATM'ler üzerinden hesabın bulunduğu şubeye para yatırıldığında da artık ücret almaktadırlar. Tüketici, aynı şubeye kendi hesabı dışında hangi hesaba para yatırırsa yatırsın ücret ödemek zorunda kalmaktadır.

Artık oğlunun aynı şubedeki hesabına da harçlık yatıran baba en az 4 TL ücret ödemek durumunda kalacaktır. Tüketici, bankalarda hesap açarken hesap açma bedeli, kredi alırken, dosya masrafı, hayat sigortası, konut sigortası, ekspertiz ücreti, ipotek, yapılandırma, hesap işletim ücreti ve ipotek fek ücreti gibi ödemelerle karşı karşıya kalmaktadır. Kredi kartı için yıllık ücret ödemekte ve ATM'ler üzerinden hesap görüntülemek başta olmak üzere birçok ödemeyi yapmaktadır."

Sıtkı Yılmaz, Bankalar Birliği başkanına şu çağrıda bulundu: "Gelin bu sorunları konuşalım, tartışalım bir karara varalım. Aksi takdirde hukuk mücadelemiz sürecek ve bankalar birkaç personelini ve vekilini bizim şik'yetlerimiz için görevlendirmek zorunda kalacak ve banka önlerinde yapacağımız oturma eylemlerine katlanmak zorunda kalacaklardır.

Tüketici Yasa Tasarısı taslağı tüm taraflar için bir fırsattır. Bu fırsatın iyi değerlendirilmesi gerektiğine inanıyoruz. Bu düşünce ile Sayın Gümrük ve Ticaret Bakanı ve Sayın Başbakan'a da bir çağrıda bulunuyoruz. Tüketici Yasa Tasarısı taslağını bir an önce TBMM gündemine alınız. Ve piyasanın zayıf ve korumasız tarafı olan tüketiciyi koruyunuz."

YORUMLAR 1
  • karadeniz nalbur 11 yıl önce Şikayet Et
    soyulduklarını bıle bıle. neden dıger bankaları denemıyorsunuz..ben yıllarca garantı ıle calıstım ..en ufak boslukta hemen fatura cıkarılıyordu.ayda en az 4 sefer internetten havale yapardımbuda bana 10 15 liraya malolurdu..arastırdım kuveyt turk....hesap ucretı yok havale eft ucretı yok..paranı baska subeden cekmem ıstedıgınde kesılen tutuar yok...artık bazı seylerı arastırın millet
    Cevapla