Shota: Diktatör gibi görünüyor ama...

Kasımpaşa Teknik Direktörü Shota Arveladze, İngiliz kulübü Manchester United'ın başına geçeceği iddia edilen Hollandalı çalıştırıcı Louis van Gaal için "Diktatör gibi görünüyor ama kesinlikle öyle biri değil" dedi.

Shota: Diktatör gibi görünüyor ama...
Shota: Diktatör gibi görünüyor ama...
GİRİŞ 07.05.2014 15:31 GÜNCELLEME 07.05.2014 15:31

Arveladze, BBC'nin Radyo 5 kanalında konuk olduğu bir programda, 2008-2009 sezonunda Hollanda Birinci Ligi (Eredivisie) ekiplerinden AZ Alkmaar'da yardımcılığını yaptığı teknik direktör Louis van Gaal hakkında değerlendirmede bulundu.

Gürcü teknik adam, adı İngiliz kulübü Manchester United'ın teknik direktörlüğü için anılan van Gaal'in ilk izlenim anlamında sert bir mizaca sahip olduğunu belirterek, "Van Gaal diktatör gibi görünüyor ama kesinlikle öyle biri değil. Aslında dikte ettiği şey, oynatmak ve sahada görmek istediği futbol. Bu yüzden bazen sert olabiliyor. Çünkü futbolun nasıl oynanacağı ve nasıl başarılı olunacağını göstermek, açıklamak, inanmak ve bu inancı takıma aşılamak konusunda en iyisi" ifadelerini kullandı.

Hollandalı çalıştırıcının, oyuncu ve meslektaşlarına karşı dürüst ve dosdoğru bir tutum sergilediğini dile getiren Arveladze, "Hiçbir şeyi saklamadığı için aklından ne geçtiğini daima bilirsiniz" diye konuştu.

Van Gaal'in soyunma odasında futbolculara nasıl davranılacağını ve nasıl kazanılacağını çok iyi bildiğini de söyleyen Arveladze, "Premier Lig, zaten bir 'Özel kişi'ye (Chelsea Teknik Direktörü Jose Mourinho) sahip ama van Gaal, İngiltere'deki teknik adamlardan çok farklı" yorumunu yaptı.