Fransa bileti Lewandowski'den!

Polonya, Cüneyt Çakır'ın yönettiği maçta İrlanda Cumhuriyeti'ni 2-1 yenerek Euro 2016 vizesini kaptı.

Fransa bileti Lewandowski'den!
Fransa bileti Lewandowski'den!
GİRİŞ 11.10.2015 23:49 GÜNCELLEME 12.10.2015 00:26

Elemelerde gecenin en önemli maçlarından biri olan ve FIFA kokartlı Türk hakem Cüneyt Çakır'ın yönettiği maçta Polonya, İrlanda Cumhuriyeti'ni 2-1 yendi.

Narodowy Stadı'nda oynanan maçın 13. dakikasında Grzegorz Krychowiak'ın golüyle öne geçen Polonya'ya, İrlanda Cumhuriyeti 16. dakikada Jon Walters'ın penaltıdan attığı golle karşılık verdi: 1-1

Karşılaşmanın 43. dakikasında formda golcüsü Robert Lewandowski'nin golüyle bir kez daha öne geçen ev sahibi ekip, ilk yarıyı da 2-1 önde tamamladı.

Maçın ikinci yarısında karşılıklı ataklar skoru değiştirmedi ve Polonya, sahadan 2-1 galip ayrıldı.

Bu arada Cüneyt Çakır, 90+2. dakikada İrlanda Cumhuriyeti'nin kaptanı John O'Shea'ye ikinci sarı karttan kırmızı kart gösterirken, konuk ekip maçı 10 kişi bitirdi.

Polonya, aldığı bu galibiyetle puanını 21'e yükselterek lider Almanya'nın ardından grubu ikinci sırada tamamladı ve Fransa'daki finallere direkt katılma hakkı kazandı.

Son haftaya Polonya ile aynı puanda giren İrlanda Cumhuriyeti, aldığı yenilgiyle 18 puanda kaldı ve grubu üçüncü sırada noktaladı. İrlanda Cumhuriyeti, finallere katılabilmek için play-off oynayacak.