Demirören yabancı sınırı için rakam verdi

TFF Başkanı Yıldırım Demirören, Altınordu kulübüne yaptığı ziyarette sahadaki yabancı sayısının 8 olması gerektiğini söyledi.

GİRİŞ 17.11.2017 13:49 GÜNCELLEME 17.11.2017 14:41
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Yıldırım Demirören, TFF 1. Lig ekibi Altınordu'nun yabancı oyuncu oynatmamasını takdir ettiğini belirterek, "Altyapıya önem vererek, yerli oyuncuları yetiştirdiğimiz sürece zaten yabancı sorunu kendi kendine ortadan kalkacaktır." dedi.

Yönetim kurulu üyeleriyle Altınordu Kulübünün Torbalı'daki Metin Oktay Yerleşkesi'ni ziyaret eden Demirören, tesislerde incelemelerde bulundu. Demirören ve beraberindekiler, daha sonra örnek besi alanını ve yeni inşa edilen sporcu lojmanında gezdi.

Altınordu Kulübü Başkanı Seyit Mehmet Özkan, yaptığı konuşmada, yönetim kurulu üyelerinin ziyaretinin kendilerine güç verdiğini söyledi.

Metin Oktay Yerleşkesi'nde yeni inşa ettikleri sporcu lojmanına eski TFF Başkanı Hasan Doğan'ın adını vermek için öncelikle TFF Başkanı Demirören'den izin isteyen Özkan, şöyle konuştu:

"Merhum başkan Hasan Doğan'la 2008'de tanışma ve 3 ay birikte olma şansı yakaladım. Değerli bir insan ve değerli bir spor adamının erken ayrılışından dolayı hepimiz üzgünüz. Sporcu lojmanına Hasan Doğan adını vermekten ben de çok çok mutluyum. Bu konuda ailesinden de gerekli iznin alınması için sizin desteğinizi bekliyorum.

- "Altınordu'ya çok önemli bir misyon düşüyor"

TFF Başkanı Yıldırım Demirören de Hasan Doğan'ın adının yapılacak tesise verilecek olmasının kendilerini duygulandırdığını belirterek, "Rahmetli Hasan ağabey gibi yöneticilerin Türk futbolunda artmasını temenni ediyorum." dedi.

Altınordu Kulübünün, Türkiye'de futbolcu yetiştirme açısından, tesisleri ile bir örnek olduğunu, bu tür kulüplerin artmasını temenni ettiğini belirterek, şöyle devam etti:

"Onun için de bugün federasyon yönetim kurulu olarak buradayız. Altınordu Kulübünün ve başkanının sonuna kadar arkasındayız. Tabii ki futbol Türk toplumunun yüzde 99'unu ilgilendiren çok önemli bir unsur. Bugün statlarımızın doluluk sebebi; yabancı oyuncuların kalitesi ve takımlarımızın verdiği mücadeleler. Hepimizin temennisi; yabancı oyuncuların yerine Altınordu Kulübü gibi kulüplerden yetişen oyuncuların o formaları giymeleri. Onun için Altınordu'ya çok önemli bir misyon düşüyor."

Demirören, futbolun artık sadece ayakla oynanmadığına dikkati çekerek, "Futbol ayak, kalp ve zekayı gerektiren bir unsur, onun üstüne de para geliyor. Futbolun sadece para kazanmak amaçlı olduğunu düşünmemesi lazım genç oyuncularımızın. Futbolu meslek gibi görmeleri lazım ki başarı gelsin ondan sonra ekonomik katkıları artsın." diye konuştu.

Bir gazetecinin TFF 1. Lig ekibi Altınordu'nun kadrosunda yabancı oyuncu oynatmadığını hatırlatması üzerine, "Takdir ediyorum, devamını diliyorum, keşke bu rakam artsa. 11 yabancıyla çıkılacağına 8 yabancıyla çıkılsa sahalara. Altyapıya önem vererek, yerli oyuncuları yetiştirdiğimiz sürece zaten yabancı sorunu kendi kendine ortadan kalkacaktır." değerlendirmesinde bulundu.

- "Hedef 11'e yeni oyuncuları katabilmek"

Milli takımın oynadığı hazırlık maçlarıyla ilgili bir soru üzerine Demirören, şunları kaydetti:

"Hazırlık maçının adı hazırlık, yani ilerideki hedeflere hazırlanmak. Burada galibiyet diye bakmamak lazım. Takıma koyduğun oyunculardan kaçını kazanabiliyorsun hedeflere ulaşmak için ona bakmak lazım. Başarılı olabilecek mi, kuracağın takıma motive olabilecek mi, zaten onun için de belli yaşa gelmiş, tecrübeli oyuncular olmadan bu hazırlık maçlarını oynadık. Sakın yanlış anlaşılmasın, onlar çağrılmayacak değil, onlar bizim as oyuncularımız ama gençleri denemek için de bir fırsattı bu hazırlık maçları. Önümüzde 4 tane hazırlık maçı daha var hem martta hem mayıs ayında. Tahmin ediyorum ki buna da gençlerle çıkacak hocamız. Hedef 11'eyeni oyuncuları katabilmek. Onun için de bir kaç oyuncuyu kazandığımıza inanıyorum ki bugüne kadar milli takım listesinde olmayan oyunculardı."

Altınordu Kulübü Başkanı Özkan, TFF Başkanı Demirören'e forma ve Kütahya çinisi ve TFF 1. Başkan Vekili Servet Yardımcı'ya da forma ve Altınordu porselen topu hediye etti.

Ziyarette Demirören ve Yardımcı'nın yanı sıra yönetim kurulu üyeleri Ali Dürüst, Ali Düşmez, Erhan Kamışlı, Mustafa Çağlar, Alaattin Aykac, Mete Düren, Fuat Guguloğlu ve Nihat Özdemir de yer aldı.

TFF Yönetim Kurulu toplantısı da Metin Oktay Yerleşkesi'nde gerçekleştirildi.

Öte yandan Altay Kulübünden yapılan yazılı açıklamada, kulüp başkanı Özgür Ekmekçioğlu'nun, TFF Başkanı Yıldırım Demirören'le bir araya geldiği ve tesisleşme konusunda ön gördükleri projeler hakkında bilgi verdiği aktarıldı.

YORUMLAR 11
  • altınordulu 6 yıl önce Şikayet Et
    Yabancı serbestken altyapı asla gelişmez. Yazıklar olsun türk sporuna ihanet edenlere.
    Cevapla
  • ME~T~İN 6 yıl önce Şikayet Et
    yasak iken yabancı kuralı,futbolumuzda bir ilerleme olmuşmuyduki
    Cevapla
  • Hakan 6 yıl önce Şikayet Et
    Bence sahada en fazla 3 yabancı olmalı. Aksi halde Türk futbolcusu gelişemez. Biraz Milli olun yeter.
    Cevapla
  • sinan 6 yıl önce Şikayet Et
    ya git artık mahfettin futbolu
    Cevapla
  • Rifai Ensar 6 yıl önce Şikayet Et
    Demiròn istifa.
    Cevapla
  • ofli 6 yıl önce Şikayet Et
    ha bu adami hamsi kada sevmiyrum
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle