Nijerya'da Ahmed Musa coştu! İzlanda yıkıldı

2018 Dünya Kupası D Grubu'nda Nijerya, İzlanda'yı 2-0 yenerken hem 2. sıraya yerleşti hem de Arjantin'in bir üst tur hayallerini yeniden canlandırdı.

Nijerya'da Ahmed Musa coştu! İzlanda yıkıldı
Nijerya'da Ahmed Musa coştu! İzlanda yıkıldı
GİRİŞ 22.06.2018 20:10 GÜNCELLEME 22.06.2018 20:12

2018 Dünya Kupası D Grubu'nda Nijerya ile İzlanda, Volgograd'da karşı karşıya geldi. Arjantin'in Hırvatistan'a yenilmesiyle birlikte galip gelmesi halinde bir üst tur için büyük avantaj yakalayacak olan İzlanda, Nijerya karşısında etkili olamadı ve sahadan 2-0 yenik ayrıldı. Nijerya, 2. sıraya yükselirken bu sonuçla birlikte Arjantin'de rahat bir nefes aldı.

Karşılaşmanın ilk yarısı düşük bir tempoyla geçilirken Nijerya, ikinci yarıya daha iyi başlayan takım oldu. Nijerya, Galatasaray'ın da transfer gündeminde bulunan Ahmed Musa'nın 49 ve 75. dakikalarda attığı gollerle İzlanda'yı 2-0 mağlup etti.

 

 

İZLANDA, PENALTIYI DEĞERLENDİREMEDİ

Ahmed Musa, Nijerya'da üst üste 2 Dünya Kupası'nda da gol atmayı başaran ilk futbolcu olmayı başarırken İzlanda'da Gylfi Sigurdsson, 83. dakikada penaltı atışından yararlanamadı.

Bu sonuçla birlikte Nijerya, ilk galibiyetine ulaşıp 2. sıraya yükselirken İzlanda, 1 puanda kaldı. Son maçlarda Nijerya, Arjantin ile karşılaşacak. İzlanda ise 6 puanlı Hırvatistan'ın rakibi olacak.