UEFA kadın futbolunda harekete geçiyor

Kadın futbolunun gelişimi ve daha yüksek bir seviyeye çıkması için hazırlıklar yapılıyor, hedef olarak 2024 yılı gösteriliyor. Yaklaşık 2.5 milyon lisanslı oyuncuya ulaşılması adına ekonomik anlamda da ciddi yatırımlar planlanıyor.

UEFA kadın futbolunda harekete geçiyor
UEFA kadın futbolunda harekete geçiyor
GİRİŞ 18.05.2019 10:45 GÜNCELLEME 18.05.2019 10:46

UEFA, kadın futbolunda harekete geçiyor. Son yıllarda popülerliği artan kadın futbolunda daha da iyi sonuçlar almak adına çalışmalar yürütülüyor. UEFA'dan yapılan resmi bilgilendirmede, 5 yıllık bir strateji programının hazırladığı ifade edildi.

 

 

Buna göre 2024 yılına kadar kadın futbolunda 2.5 milyon lisanslı oyuncuya ulaşılması hedefleniyor. Mevcut şartlar 1.3 milyon kadın futbolcu bulunuyor. UEFA'ya üye 55 ülkeye özel yatırımlar yapılması planlanıyor. Şu anda UEFA'nın kadın futbolu için ciddi bir ekonomik yatırım yapacağı kaydedildi. UEFA Başkanı Ceferin'in de istediği bu proje için çalışmalar başlatılıyor. Ceferin konuyla ilgili, "UEFA'nın görevi, kadın futbolunu güçlendirmek. Bugünün futboluna hızlıca adapte etmek" dedi. 

Kadınlar UEFA Şampiyonlar Ligi'nde de bugün Macaristan'da Budapeşte'de Lyon ve Barcelona arasında oynanacak final için de bir takım etkinlikler hazırlandı. Yıllardır devam eden ve kadın-erkek eşitliğine vurgu yapan, "Birlikte güçlü oynuyoruz" sloganı, Kadınlar finalinde de sahada olacak. Öte yandan UEFA'nın kadın futbolundaki patronu eski Alman milli yıldız Nadine Kessler, konuyla alakalı açıklama yaptı.

 

 

Kessler, "Bu strateji ve çalışma başarılı olacak. Bu çalışmalar ve yatırımlarla, her genç kızı futbolcu olabilme hayaline kavuşacak. Çok sayıda kadın futbolcu, kadın hakem, kadın antrenör yetişecek. Futbolcu olması engellenen kadınlar artık rahat olacak. Yeteneği olan her genç kız, futbolculuğa adım atabilecek. Kültürel ve sosyal bariyerleri kaldırıyoruz" ifadelerini kullandı.

Dev final 18 Mayıs

UEFA Kadınlar Şampiyonlar Ligi'nde final 18 Mayıs Cumartesi akşamı oynanacak. TSİ 19.00'da Macaristan'da Budapeşte'de Ferencvaros Stadı'nda oynanacak finalde Fransa'dan O.Lyon ve İspanya'dan Barcelona takımları kozlarını paylaşacak.

Daha önce 5 kez bu turnuvada şampiyon olan Lyon, en başarılı takım konumunda. Barcelona ise ilk kez final heyecanı yaşayacak. Aynı zamanda ilk kez bir İspanya temsilcisi de finalde mücadele edecek.

KAYNAK: SPORX