Kritik maç öncesi Kore'de ipler gerildi

Salı akşamı Asya Dünya Kupası Elemeleri kapsamında oynanacak olan Kuzey Kore ve Güney Kore maçı öncesi iki ülke arasındaki gerilim sürüyor.

Kritik maç öncesi Kore'de ipler gerildi
Kritik maç öncesi Kore'de ipler gerildi
GİRİŞ 14.10.2019 13:20 GÜNCELLEME 14.10.2019 13:21

İki komşu ülke olan Kuzey Kore ve Güney Kore arasındaki gerilim her geçen gün artıyor.

 

 

Geçtiğimiz haftalar da yaşadığı sorunlar ile gündeme gelen iki ülke, Asya Dünya Kupası Elemeleri kapsamında karşı karşıya gelecek

Kuzey Kore'nin Başkenti Pyangpong'da oynanacak olan maç, Türkiye saati ile 11:30'da başlayacak. Ancak maç henüz oynanmadan yaşanılanlar ile gündeme gelmeye başladı.

 

 

MAÇ YAYINI YOK

Güney Kore ve Kuzey Kore'den yapılan açıklamalarda maçın hiçbir kanal ya da medya organında canlı yayınlanmayacağı belirtildi.

GİRİŞLER YASAKLANDI

Ayrıca Kuzey Kore maç öncesi, Güney Koreli taraftarların ve gazetecilerin hem ülkeye hem de stadyuma girişini yasakladı.

GÜNEY KORE UÇAĞINA RET

Bununlada kalmayan Kuzey Kore, komşusu olan Güney Kore'nin Pyongpang'a direkt olarak uçuşuna izin vermedi. Güney Kore ise Pyongpang'a gitmek için Beijing(ÇİN)'e giderek, oradan Pyongpang'a ulaşım sağladı.

EN ÇOK MERAK EDİLEN

Basında yer alan haberlere göre ise maçın en çok merak edilen konusu, Kim Jong Un'un maçı izlemeye gelip gelmeyeceği oldu.

Bu maçta tüm gözler, İngiltere Premier Lig ekiplerinden Tottenham Hotspur forması giyen yıldız oyuncu Heung Min Son'da olacak.

Kuzey Kore Kim Jong Un Stadyumu'nda 2005 yılından beri oynadığı hiçbir maçı kaybetmedi.