Fenerbahçe'ye yapılan yardımları açıkladı!

Galatasaray başkanı Ünal Aysal, devletin Fenerbahçe'ye yaptığı yardımları açıkladı.

Fenerbahçe'ye yapılan yardımları açıkladı!
Fenerbahçe'ye yapılan yardımları açıkladı!
GİRİŞ 20.05.2013 09:02 GÜNCELLEME 20.05.2013 09:08
Bu Habere 28 Yorum Yapılmış

Galatasaray Başkanı Ünal Aysal, şampiyonluk kupasını kaldırdıkları Trabzonspor maçı sonrası Kanaltürk'te yayınlanan 'Top Bizde' programında çarpıcı açıklamalar yaptı. Aysal'ın sözlerinden en önemlisi Fenerbahçe'yle ilgili olanıydı.

Ünal Aysal, sarı lacivertlilerle ilgili, "Fenerbahçe lehine devlet tarafından yapılmış bir sürü yardım var ve bunlar belgeler halinde bizde" diye konuştu. Peki başkan Ünal Aysal, Fenerbahçe'yle ilgili neden böyle bir cümle kullanmıştı.

Aysal F.Bahçe'nin devletten aldığı yardımları şimdilik 4 madde altında Hürriyet'e açıklayacağını belirtip, F.Bahçe'ye sağlanan avantajların bunlarla sınırlı olmadığının altını özellikle çizdi. Ve şunları söyledi...

TOPUK YAYLASI TESİSLERİ

Fenerbahçe, Topuk Yaylası'ndaki devlet desteği ile yapılan spor tesislerini kanunlara aykırı şekilde alenen otel olarak işletiyor. Yani spor tesisini Fenerbahçe otel olarak kullanıyor.

ÜLKER ARENA SPOR SALONU

Ülker Arena Spor Salonu'nun yapıldığı Ataşehir'deki araziye ait ihale ilanı Bursa'da yerel bir gazeteye verildi. Fenerbahçe, yangından mal kaçırır gibi orayı aldı. Ataşehir'deki arazi ihalesine başkaları girse belki de onlar alacaktı. Bursa'daki bir yerel gazetede ilan ile halledilmiş bir iş var ortada. Buradaki değer de 100 milyon Türk Lirası civarında.

KENAN EVREN LİSESİ ARAZİSİ

Şükrü Saracoğlu Stadı'nın bitişiğindeki, ekspertsiz değeri yaklaşık 100 milyon dolar olan Kenan Evren Lisesi'nin arazisi Fenerbahçe Kulübü'ne otel ve alışveriş merkezi yapılması adına devredildi. Ortada böyle de bir durum var.

FARUK ILGAZ'DAKİ MARİNA

Fenerbahçe Burnu'nda yer alan Faruk Ilgaz Tesisleri'nin önüne hiçbir devlet kurumundan izin, ruhsat ve benzeri bir belge alma ihtiyacı hissedilmeden kaçak marina inşa edildi. Bu da onların yaptığı bir iş.

"Diğerleri kadar vergi veriyoruz"

F.Bahçe'nin açıklamasının ardından Aysal'ı bir kez daha aradık ve "Ne kadar vergi veriyorsunuz?" diye sorduk. Ünal Aysal'ın cevabı ise şu oldu...

- Biz biri uluslararası 3 önemli firma tarafından denetlenmekteyiz. Bunun dışında maliye de bizi özellikle vergi konusunda denetlemekte. Her türlü hesabımızı devlete veririz. Şahıslara ayrı ayrı bilgi vermek gibi bir adetimiz yok. Diğer büyük kulüplerden daha az vergi vermediğimiz de bir gerçektir.

"Ali Sami Yen'in arazisine karşılık Arena bize verildi"

"TT Arena'nın inşaatında biz devletimize Ali Sami Yen Stadı'nın arazisi ile 416 milyon TL'lik bir katkıda bulunduk. Bunun karşılığında da devlet bize 261 milyon TL'lik stat verdi."
Galatasaray Başkanı Ünal Aysal, konuyu son olarak TT Arena meselesine getiriyor. F.Bahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın "Devlet tarafından yapılan stada kondular" sözlerine cevap veriyor ve şunları söylüyor:
- Biz G.Saray olarak başka bir kulübün lehine yapılan bu tip desteklerin hiçbir tanesini bugüne kadar kıskanmadık ve şikayetçi de olmadık. Bu tip davranışları da doğru bulmuyoruz.

- Biz bu kurumlara destek verilmesinden hiç şikayet etme gereği görmedik.

- Biz bunlara ses çıkarmıyoruz. Bunlar devletin göz yumduğu ve destek verdiği yatırımlar. Bizim bir tek stadımız var.

- Devletimize Ali Sami Yen Stadı'nın arazisi ile 416 milyon TL'lik bir katkıda bulunduk. Devletimiz de bize bunun karşılığında 261 milyon TL'lik stadyum verdi.

"FATURA NEDEN BİZE KESİLİYOR"

Fenerbahçe Kulübü'nün abarttığı gibi ortada yapılan yan yollar ile birlikte 800 milyon TL'lik bir değer söz konusu değil. Bahsedilen yan yolların sadece stat için yapıldığı da doğru değil.
Ayrıca Ali Sami Yen Stadı'ndaki 49 yıllık feragatimiz ile devlete sağladığımız 416 milyon TL'lik değeri de yok sayıyorlar. İnşası süren hastane ve 3. şahıslara ait gayrimenkul projeleri bu yollardan istifade etmektedir. Bunun faturasının bize kesilmesini anlamak zor.

"ÇEKİÇ ALTINDA DÖVÜLE DÖVÜLE"

Aysal, "Bu sezon en çok cezayı biz aldık. Adeta çekiç altında dövüle dövüle, federasyon desteği almadan şampiyonluğa ulaştık" diye konuştu.
Şampiyonluk töreninin ardından soluğu Kanaltürk'teki "Top Bizde" programında alan Galatasaray Başkanı Ünal Aysal gündeme yönelik ses getirecek sözler sarfetti. Bu sezon en fazla ceza alan takımın açık ara Galatasaray olduğunun altını çizen Aysal şöyle konuştu...
- En fazla puan kaybını cuma günleri yaşadık. En fazla cezayı da biz aldık. Galatasaray adeta çekiç altında dövüle dövüle, şampiyon olmuştur. Galatasaray bu şampiyonluğu federasyonun desteği ile almamıştır.

"ELİMİZDE GÜZEL BİR LİSTE VAR"

- Arda Turan geri dönmek istiyor. Kendisini gönderdiğimizde, Fatih Terim pek memnun değildi. Hatta aramızda bazen şakalaşıyoruz. Terim bıyık altından gülüyor. Çünkü gitmesini istememişti. Şimdi Arda konusunda niyetimiz var.
- Fatih Terim ile bir araya geleceğiz. Elimizde güzel bir transfer listesi var. Tercihimizi genç oyuncular yönünde kullanacağız. Ancak çok iyi deneyimli bir oyuncu olursa alabiliriz. Chedjou ile ilgiliyiz. Malouda'yı hoca isterse alırız.

"BURAK, F.BAHÇE TARAFINI UNUTMUŞ"

- Burak, Trabzon'da çok reaksiyon gördü. Belki Burak, Trabzonspor taraftarıyla arasını normalize etmek için "Kupayı onlar için kaldırdım" demiştir. Açıklama anı Fenerbahçe tarafını unutmuş da olabilir.
Muzcu taraftara dava açardım
F.Bahçe'nin muz gösteren taraftarlarla basın toplantısı yapması talihsizlik. Ben olsam o taraftarlara dava açardım. Kimseye bırakmadan dava açıp, ömür boyu da stadıma almazdım. Ancak bu konuyla ilgili TFF'den ses çıkmaması, ilginç.

KAYNAK: HÜRRİYET
YORUMLAR 28
  • ibrahim yildiz 10 yıl önce Şikayet Et
    çok komiksiniz sayın aysal, 6s kendine stad yapamadığı için, üst kullanım hakkından feragat etmiş ali samiyeni stad karşılığı vermiştir. stadın yeri zaten devletin. . burda zararlı çıkan devlet olmuştur, yine devletin arazisindesin üstelik üzerinde güzel de bir stad var. biz görüneni görüyoruz saklamaya çalışma.
    Cevapla
  • yarsesli 10 yıl önce Şikayet Et
    aysaldaki bu fenerbahçe komleksi nereden cıktı. Sevgili başkan ünal aysal gs nın başına gectıgınde efendı saga sola sataşmayan agır başlı bır görünüm cizdi bzde taraflı tarafsız begendım ama malisef işin aslı öyle degilmiş hanı bır ata sözü vardırya ''Karamanın koyunu Sonra cıkar oyunu'' sevgili başkanda bu aralar bir fenerbahçe komplexi başladı şampiyonlugun bie tadını cıkaramadı fenerbahöçeyle ugraşmaktan aca bunun nedenı 15 yıldır fenerbahçeyi sahasında yenememenin verdigi eziklikmi sizce ?
    Cevapla
  • ramazan özcan 10 yıl önce Şikayet Et
    Eski GS yönetimi aptal mı ?. Ünal Aysal diyorki biz devlete 416 milyon dolarlık ali sami yeni verdik, devlette bize 261 milyon dolarlık arena stadını yaptı.Bu cümle veya rakamlar ne kadar inandırıcı ?
    Cevapla
  • Aslantepeli 10 yıl önce Şikayet Et
    Sn.Aysal'a acik mektup. Oncelikle basarilardan dolayi sizleri tebrik eder, onumuzdeki sezon bir 'gerileme sureci' tehlikesi oldugunun da altini cizmek isterim. Galatasaray takiminda su an icin Sampiyonlar Ligi seviyesini kaldirabilecek 4 tane 'CiLEK' vardir. Bunlar Drogba, Sneijder, Muslera ve Semih Kaya'dir. Ancak Pasta'nin kendisi biraz "Yas Pasta'dir". Hazir bu Cilek'lerin Mevsimi gecmemisken bunlardan 2-3 tanesi ile vedalasip, muhtemel bir "sportif basarisizlik, Ekonomik basari" ile kapatilabilir. Ornegin Bu seneki Cilek, Arena'nin catisi olabilir. Cunku 4 Buyuklerin seviyesinin cok dusuk oldugu bir sezondan sonra, tekrar Anadoludan bir Sampiyon gelebilecek gibi gorunuyor. Son gunlerde bir cok ovgu ile karsilasirken, bende kendimce yine bazi gerceklere dikkat cekmek istedim. Saygilar sunarim. Not= Yorum yazmadigim icin boyle bir acik mektup ile fikirlerimi paylasmak istedim. Sonra bana 'Hic faydan olmuyor Aslantepeli' demeyin ;)
    Cevapla
  • osmanmert 10 yıl önce Şikayet Et
    bırak laf ebeliğini. ne kadar vergi ödedin rakam söyle
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle