Albayrak: Transfer yapamayız çünkü...

Galatasaray Kulübü Başkan Yardımcısı Abdurrahim Albayrak transfer hakkında bilgi verdi.

Albayrak: Transfer yapamayız çünkü...
Albayrak: Transfer yapamayız çünkü...
GİRİŞ 02.02.2015 02:03 GÜNCELLEME 02.02.2015 02:03

Albayrak, Spor Toto Süper Lig'de Bursaspor ile 2-2 berabere kaldıkları karşılaşmada aldıkları bir puanın şampiyonluk yarışında önemli olduğunu söyledi.

Türk Telekom Arena'da oynanan maçın ardından basın mensuplarına açıklamada bulunan Albayrak, karşılaşmanın zor geçtiğini belirterek, "Bizim eksikliklerimiz vardı. Dün Hamit'in, maç sırasında da Sabri'nin sakatlanması, bütün oyun planlarımızı bozdu. Geriye düşülen bu tip maçlarda, bence bir puan iyidir. Şampiyonluk için çok faydalı bir puandır. Gönül isterdi ki galip gelelim ama karşımızdaki rakip de Bursaspor. Çok güçlü bir kadrosu var. İçerisinde hele birkaç futbolcu var ki onları Galatasaray'da çok görmek isterim" dedi.

Şampiyonluk yarışında önlerinde 16 maçın daha bulunduğunu vurgulayan Albayrak, ilerleyen haftalarda çok şeyin değişebileceğini anlattı.

"TRANSFER YAPAMAYIZ"

Abdurrahim Albayrak, devre arasında transfer yapmayacaklarını dile getirerek, şunları kaydetti:

"Galatasaray belki de tarihinde ilk kez devre arasını transfer yapmadan geçiriyor. Bir sürü arkadaşımız ayrıldı ama transfer yapmadan geçiriyoruz. Transfer yapamayız çünkü geçen dönemlerin devre arasında alınan oyuncuların takıma bir faydası olmadığını görüyoruz. Sakat arkadaşlarımız da iyileştikten sonra fazla bir ihtiyacımız olacağını düşünmüyorum. Ayrıca çok büyük ödemelerimiz olduğu için biz futbolcularımıza parayı vermek durumundayız. Yeni aldığımız arkadaşlar uyum sağlayana kadar zaten lig biter. O parayı oyuncularımıza veririz belki de daha iyi olur."

Takımdan gönderdikleri oyunculardan yaklaşık 5 milyon liralık bir tasarruf sağladıklarını vurgulayan Albayrak, "Bu çok ciddi bir rakamdır. Biz buraya kısa bir süre için geldik. Önümüzün açılması için birçok konuda tasarruf yaptık, bunu da yapmak zorundayız. Transfer yapmayı düşünmedik ve yapmadık" diye konuştu.

Galatasaray Kulübü Başkan Yardımcısı Albayrak, transferlere çok paralar harcandığını anlatarak, "Çok büyük paralar veriliyor. Bu paraları bu kulüpler ödeyemez. Bir göğüs reklamından yılda 4 milyon avro alırken, bir futbolcuya dünyanın parasını verdiğiniz zaman altından kalkamazsınız. Sonra sıkıntı yaşarsınız. Biz de şimdi transfer yapabiliriz, herkesin de hoşuna gider ama ödemeye gelince bunu nasıl yapacaksınız? Önemli olan Galatasaray'ın geleceği. 25 futbolcuya para vermek var bir de 43 kişiye para vermek var" değerlendirmesinde bulundu.

Albayrak, mevcut kadroyla şampiyon olacaklarına inandıklarını da ifade etti.