Galatasaray'ın Riva arazisine en yüksek teklif!

Galatasaray'ın Riva arazisine verilen en yüksek teklif 1 milyar TL oldu.

Galatasaray'ın Riva arazisine en yüksek teklif!
Galatasaray'ın Riva arazisine en yüksek teklif!
GİRİŞ 08.06.2017 17:18 GÜNCELLEME 08.06.2017 17:42
Bu Habere 26 Yorum Yapılmış

Galatasaray'a ait olan Riva arazisi Emlak konut mülkiyeti ile ihaleye çıkarıldı. ihalede en yüksek teklifi 1 milyar TL ile DAP Yapı'nın sahibi olduğu Eltes İnşaat verdi. İhalenin ikinci oturumunun ise 15 Haziran'da yapılacağı duyuruldu.

RİVA'YA EKO KÖY

Emlak Konut Riva projesi "Eko-Köy" konseptinde tasarlanıyor. Riva Eko Köy projesinin toplam konut alanı 869 bin 522 metrekare. Projede 206 bin 497 metrekare özel orman alanı bulunuyor.

İLAÇ GİBİ GELECEK

Florya'daki 22 bin 627 metrekarelik arsanın değeri de yaklaşık 120 milyon lira olarak belirlenmişti. Buna göre Galatasaray'ın Riva ve Florya arsaları için en az 509 milyon lira gelir elde etmesi bekleniyor. İhaledeki rekabet ve 3. köprü nedeniyle Riva'daki değer artışı göz önüne alındığında, projenin hem satış geliri hem de arsa bedelinde artış bekleniyor. Florya'nın ihalesinin de kısa sürede gerçekleştirilmesi bekleniyor.

İhaleye girerek teklif veren 9 firma şunlar: 
Nuhoğlu İnşaat San. Ve Tic. A.Ş.
Dağ Mim ve Müh. Yapı Gayr. Tic. San. A.Ş.
Ege Yapı A.Ş ...Çalışkan Taş. Oto Tic. Ve San. A.Ş. İş Ortaklığı
Yılmaz İnşaat Taahhüt Ve Tic. A.Ş.
Fema İnşaat Ticaret A.Ş. ...KLV İnş. A.Ş İş Ortaklığı
Makro İnşaat Ticaret A.Ş. ...Timur Gayr. Geliştirme Yapı ve Yat. A.Ş. İş Ortaklığı
Eltes İnşaat Tesisat San. Ve. Tic. A.Ş.
Fuzul Yapı İnş. Paz. A.Ş. ...İstek ...Gökkar Mad. İş Ortaklığı
Teknik Yapı Teknik Yapılar San. Ve Tic. A.Ş. ...Teknik Yapılar İnş. İş Ortaklığı.

İşte Galatasaray'ın resmi siteden yaptığı açıklama

Galatasaray Spor Kulübü ile Emlak Konut arasında, ‘Florya ve Riva arazilerimizin gelir paylaşımı usulüyle’ değerlendirilmesi amacıyla imzalanan protokol çerçevesinde, Riva arazisiyle ilgili ihalenin ilk etabı bugün gerçekleştirildi.

İhale dosyasını almış olan 16 şirketin 9’u teklif verirken, en yüksek teklif 1 milyar TL ile Eltes İnşaat’tan geldi.

15 Haziran 2017’de, tüm kamuoyunun önünde düzenlenecek açık artırmaya katılma yeterliliğine sahip firmaları belirleme amacını taşıyan ilk etaba Eltes İnşaat’ın yanı sıra, Teknik Yapı, Makro İnşaat-Timur Gayrimenkul (Nef) İş Ortaklığı, Nuhoğlu İnşaat, Dağ Mimarlık ve Mühendislik, Ege Yapı-Çalışkan Taşımacılık İş Ortaklığı, Yılmaz İnşaat, Fema İnşaat-KLV İnşaat İş ortaklığı ve Fuzul Yapı-İstanbul Teknik-Gökkar Madencilik İş Ortaklığı teklif verdi.

Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Dursun Özbek, ihale sonrasında kamuoyuna yaptığı açıklamada, “Türkiye’nin önde gelen inşaat şirketlerinin bu büyük ihalede yer alacak olmasından çok memnunum. Bu onların Türk ekonomisine ve Galatasaray’ın marka değerine duydukları güveni gösteriyor. Burada verilen teklif sadece ihalenin açık artırma safhasına katılma yeterliliğine mazhar olmak için verilen teklif. İhalenin gerçek değeri 15 Haziran 2017’de, kamuoyunun önünde şeffaf bir şekilde gerçekleştirilecek açık artırma ile belli olacak. Galatasaray Spor Kulübü ve Emlak Konut’un elde edeceği nihai gelir ise satışlar tamamlandıkça net olarak ortaya çıkacak. Ben bugüne kadar bu konuda hep mütevazı oldum. Ancak ihaleye katılacak firmaları görünce gelirin Galatasaray açısından gayet tatminkâr olacağını şimdiden söyleyebilirim. Şahsım ve kulübüm adına teklif sunan tüm firmalara başarılar diliyor, teşekkürlerimi sunuyorum. Emlak Konut yetkililerine de yürüttükleri bu şeffaf ihale süreci için ayrıca teşekkür ediyorum” dedi.

KAYNAK: HABERTÜRK
YORUMLAR 26
  • yapıcı 6 yıl önce Şikayet Et
    Oturum gerçekleşti mi demek istediniz.. Yapıldı mı ?
    Cevapla
  • semi 6 yıl önce Şikayet Et
    devlet kimsenin borcunu silmemeli manajerlere hava parası ver beş para etmez futbolcuya milyon dolarlar ver sonra gel devlet borç sil yok ya benim de borcumu silsin o zaman spor yasası çıkmalı herkes hesabını vermeli ve uefa süreci gibi birsüreci devlet başlatmalı en az5 yıl sıkı kontrol uygulamalı federasyon a bırakmamalı bu koca kafanın futbolu ne hale getirdiği belli zaten
    Cevapla
  • cabbar 6 yıl önce Şikayet Et
    dursun galatasaray yiyip bitirecek..
    Cevapla
  • reis 6 yıl önce Şikayet Et
    bir futbolcu 3 milyon euro alırsa stadlarıda satarsınız yakında
    Cevapla
  • Metin 6 yıl önce Şikayet Et
    Galatasaray, Beşiktaş, Fenerbahçe , bunlar milyonlarca seyirciye sahip güzide klüplerimiz, Türk sporunun önder klüpleri, gerekirse devlet bu klüplerin borçlarını da üstlenmeli, onlara yardım etmeli. Eski fakir, güçsüz Türkiye yok artık. Devletimiz bu rakamları çok rahat ödeyebilir.
    Cevapla
  • Muhammed 6 yıl önce Şikayet Et
    Kul hakkı ahirette hesabı sorulur.
    Cevapla
  • auz 6 yıl önce Şikayet Et
    maçla alakası olmayanın hakkın ne olacak devlet zaten siliyor ve ben hakkımı helal etmiyorum zehir zıkkım olsun. milyonlarca dolar para giriyor. sürekli sağda solda yemek yerine mantıklı yatırımlar yapsınlar. başkası zevki sefasını sürecek benim cebimden mi ödenecek yok yaaa varmı öyle bir düzen hemde eğlence amaçlı olan birşey için. sen git kumda oyna bu kafayla
    Cevapla
  • yorumcu 6 yıl önce Şikayet Et
    gs fb vergi mi kaçırıyo yani ? cahil olmayın vergi silme işi yalan haber
    Cevapla
  • Yorumcu 6 yıl önce Şikayet Et
    Yok ya ! Devlet yeterince borç sildi. Başarısız başkanlar harcasın devlet ödesin. Fenerbahçe hariç onlar vegilerini veriyorlar.
    Cevapla
  • graf 6 yıl önce Şikayet Et
    Adalet diye bir şey var. Hak hukuk sadece güçlü olan için mi? Bir de utanmadan din iman satıyorsunuz diğer takımların suçu ne?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle