Selçuk İnan'dan 100 bin TL'lik dava!

Galatasaraylı Selçuk İnan, kendisinin ‘S8’ markasıyla tanındığını ve isminin tescilli olduğunu söyleyerek Samsung'a dava açtı ve S8 marka telefonların imhasını talep etti.

Selçuk İnan'dan 100 bin TL'lik dava!
Selçuk İnan'dan 100 bin TL'lik dava!
GİRİŞ 26.11.2017 16:08 GÜNCELLEME 26.11.2017 16:08
Bu Habere 75 Yorum Yapılmış

S8 olarak kısaltılan Samsung 8'in Türkiye'deki isim haklarından rahatsız olan İnan, Akşam gazetesinin haberine göre sosyal medya ismini de kanıt göstererek Güney Kore merkezli elektronik devi Samsung'a dava açtı. 

100.000 LİRA DEĞERİNDE MANEVİ TAZMİNAT TALEBİ

İnan'ın avukatı, "Davalı müvekkilim adına tescilli markasını ayırt edilemeyecek kadar bir benzerini kullanmaktan çekinmemiştir. Müvekkilimin tescilden doğan hakları açıkça ihlal edilmektedir. Öncelikli olarak ihtiyati tedbir kararı verilmek suretiyle davalının 'S8' ibaresini taşıyan ürünleri üzerindeki her türlü ticari kullanımın durdurulmasını istiyoruz. Ayrıca dava sonuçlanıncaya kadar ürünlerin üzerindeki markaların silinmesini ya da bu ürünlerin imhasına karar verilmesini istiyoruz. Fazlaya dair haklarımız saklı kalmak kaydıyla şimdilik 10.000 lirası maddi, 100.000 lirası manevi olmak üzere 110.000 lira tazminatın davalıdan tahsilini istiyoruz" dedi.

Galatasaray'ın kaptanı İnan, 7 numaralı futbolcu Quaresma'nın 'Q7', Burak Yılmaz'ın 'BY17' ve Cristiano Ronaldo'nun 'CR7'si gibi kendisi de 4 yıl önce 'S8' markasını 'ilk harf ve forma kombinasyonu' şeklinde TPE'den tescil ettirdi. Samsung firması ise geçen yıl piyasaya 'S8' modelini sürdü. İnan, 'S8' markası ve isim hakkının kendisine ait olduğunu belirterek elektronik devine 8 Haziran 2017'de noterden bir ihtarname göndermiş ve telefonun kullanımın durdurulmasını istemiş, ancak Samsung ihtarnameye cevap vermemişti.

YORUMLAR 75
  • Misafir 6 yıl önce Şikayet Et
    Futbol bir zeka oyunudur. Zeki oyunculardan oluşan takımlar kazanır. Bizim neden kazanamadığımız ortada.
    Cevapla
  • MSC 6 yıl önce Şikayet Et
    Ben bir GS lı olarak S8 Selçuk olduğunu ilk defa duyuyorum
    Cevapla
  • samsunglu selçuk 6 yıl önce Şikayet Et
    samsung ne üzülmüştür :D
    Cevapla
  • Mustafa 6 yıl önce Şikayet Et
    100Bin TL Senin için neki. Çerez parası 100MilyonTL lik açsaydın :)
    Cevapla
  • Salih 6 yıl önce Şikayet Et
    Audi S8 selçuktan önce vardı. Audi ne yapacak.. :)
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle