Muslera şoku! Taffarel açıkladı

Galatasaray'da kaleci Muslera'nın bu sezon yaşadığı performans düşüklüğünü, kaleci antrenörü olan efsane isim Taffarel değerlendirdi ve bu düşüşü sık antrenör değişikliğine bağlayan bir rapor verdiği ortaya çıktı.

Muslera şoku! Taffarel açıkladı
Muslera şoku! Taffarel açıkladı
GİRİŞ 18.02.2018 10:37 GÜNCELLEME 18.02.2018 10:38
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Taffarel, Muslera’nın son iki sezonda antrenör değişikliğinin yanısıra farklı metotlarda çalışması nedeniyle form grafiğinin bozulduğunu raporunda belirtti.

Taffarel’in 2016 Temmuz’da takımdan ayrılmasıyla birlikte Muslera, farklı antrenman teknikleriyle çalışmıştı. Bunun, Muslera'yı bozduğu yönünde fikir birliğine varıldı.

 

 

ÇALIŞMA TEKNİKLERİ SÜREKLİ DEĞİŞTİ, MUSLERA ZARAR GÖRDÜ

Muslera, 2016-2017 sezonu başında kampta Taffarel ayrılsa da yıllardır beraber çalıştığı Fadıl Koşutan ile sezona hazırlandı. Ancak Ağustos 2016’da Riekerink’in getirdiği Frans Hoek, bu programları değiştirdi.

Hollandalı kaleci antrenörü, Muslera’ya farklı idman, antrenman teknikleri uygulattı. Ardından Riekerink’in ayrılığı sonrasında bu kez Tudor dönemiyle beraber yine çalışma sistemi değiştirildi.

Muslera’nın sürekli beraber çalıştığı Fadıl Koşutan Galatasaray’da kalsa da, teknik adamların ekibindeki kaleci antrenörleri programı belirledi. Tudor döneminde ise Muslera’nın tüm antrenman ve çalışma programlarını Sandro Tomic düzenledi. Ve Tomic’in bu kez program, çalışma teknikleri uygulandı.

İşte bu 1.5 yıllık süreçte yaşanan değişikliklerin Muslera’yı geriye attığına karar verildi. Galatasaray 2. kaptanı olan Muslera’nın ligde kalan 13 haftada çok önemli bir rol oynayacağını düşünen Terim, Uruguaylı kaleciye bunu belirtip kendisine olan güvenini de dile getirdi.

KAYNAK: HÜRRİYET
YORUMLAR 3
  • Yunus 6 yıl önce Şikayet Et
    yaşlanıyor olmasın.
    Cevapla
  • gurbet 6 yıl önce Şikayet Et
    yaslanan kaleciler, daha tecrübeli (iyi) kalecilerdir, bkz. buffon
    Cevapla
  • mesud 6 yıl önce Şikayet Et
    30 yaşını geçmiş kaleci hala teknikten çalışmadan bahsediyosa ne kadar yeteneksiz olduğunu itiraf ediyodur. Yan topa çıkma bir içgüdüdür. Oda bunda yok.
    Cevapla